Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2016

Ανακοίνωση της ΛΑΕ για τη δικαστική απόφαση της μη έκδοσης των πέντε Ελλήνων Φοιτητών στην Ιταλία

Η Λαϊκή Ενότητα χαιρετίζει τη δικαστική απόφαση μη έκδοσης στην Ιταλία των πέντε Ελλήνων φοιτητών που εκζητούνταν με βάση ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης, για τη συμμετοχή τους σε διαδήλωση στο Μιλάνο.
Η θετική αυτή έκβαση αποτελεί το νικηφόρο επιστέγασμα ενός αγώνα που δόθηκε με συλλογικότητα, αγωνιστικότητα και αλληλεγγύη, αλλά και κόμβο για την ανάπτυξη ενός αναγκαίου κινήματος αμφισβήτησης και αντίστασης στο άκρως αυταρχικό πλαίσιο που διαμορφώνεται εντός της Ε.Ε. Αποδεικνύει ότι όταν οι αγώνες δίνονται με αποφασιστικότητα και συσπείρωση των κινηματικών δυνάμεων, τότε τα κινήματα, τόσο στο κοινωνικό όσο και στο εργασιακό επίπεδο, μπορούν να καταγράφουν σημαντικές νίκες.
Συγχρόνως, η ΛΑ.Ε καλεί την ελληνική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να κινήσει τη διαδικασία για την κατάργηση του ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης, που δημιουργεί άμεσο κίνδυνο ποινικοποίησης του δικαιώματος στη διαδήλωση και την πολιτική διαμαρτυρία σε ευρωπαϊκό επίπεδο, σε μία μάλιστα περίοδο όπου το πλαίσιο άσκησης όλων των πολιτικών δικαιωμάτων εντός της Ε.Ε. συρρικνώνεται σημαντικά.
Γραφείο Τύπου ΛΑΕ
11/1/16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου