Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2016

Συνάντηση του Παναγ. Λαφαζάνη και του Κ. Ήσυχου με τον Μπρένο Άλτμαν ηγετικό στέλεχος του Κόμματος Εργασίας της Βραζιλίας

Ο ΜΠΡΕΝΟ ΑΛΤΜΑΝ ΕΙΝΑΙ ΗΓΕΤΙΚΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΟΣ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΒΡΑΖΙΛΙΑΣ
Ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας Παναγ. Λαφαζάνης, μαζί με τον Κώστα Ήσυχο, μέλος της Γραμματείας της ΛΑ.Ε, συναντήθηκαν με τον Μπρένο Άλτμαν ηγετικό στέλεχος του Κόμματος Εργασίας της Βραζιλίας, που αυτές τις μέρες βρέθηκε στην Αθήνα.
Ο σ. Άλτμαν ενημέρωσε για τις πρόσφατες εξελίξεις την Λατινική Αμερική, συγκεκριμένα για τις τελευταίες εκλογές σε Αργεντινή και Βενεζουέλα, για την εξαιρετικά κρίσιμη πολιτική συγκυρία στην Βραζιλία. Τόνισε την ανάγκη εφαρμογής μιας διαφορετικής οικονομικής πολιτικής κοντά στο λαό, και τις ανάγκες του, ενάντια στους μεγάλους κινδύνους της βάρβαρης νεοφιλελεύθερης πολιτικής που ξανακάνει την εμφάνισή της στην ήπειρο με πιο επικίνδυνους ρυθμούς και εντάσεις στη Βραζιλία αλλά και σε άλλες χώρες της Νότιας Αμερικής.
Ο Παναγ. Λαφαζάνης ενημέρωσε για τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα και Ευρώπη. Αναφέρθηκε στο πολιτικό σχέδιο της Λαϊκής Ενότητας, ενός κοινωνικού και πολιτικού μετώπου με αντιμνημονιακά, δημοκρατικά και πατριωτικά χαρακτηριστικά ικανό να υπερασπίσει τα λαϊκά στρώματα, τον ελληνικό λαό απέναντι στις βάρβαρες πολιτικές αποικιοποίησης της χώρας, στις μνημονιακές πολιτικές που εφαρμόζονται με μεθοδικότητα και ευλάβεια απο την σημερινή κυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου.
Ταυτόχρονα ο Παναγ. Λαφαζάνης εξήγησε στον σ. Μπρένο Άλτμαν, την χαμένη ευκαιρία που είχε η πρώτη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να πραγματοποιήσει την μεγάλη ανατροπή στην Ελλάδα, γεγονός που θα υποβοηθούσε με νικηφόρο τρόπο τις άλλες αριστερές, προοδευτικές, αντιμνημονιακές δυνάμεις σε Πορτογαλία και Ισπανία. Δυστυχώς οι επιλογές συνθηκολόγησης της κυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου αποδείχθηκαν εξαιρετικά χρήσιμες για τους δανειστές, την ντόπια και ξένη ολιγαρχία αλλά και τις ακροδεξιές δυνάμεις που εκμεταλλεύονται το πολιτικό πισωγύρισμα της σημερινής κυβέρνησης για να λοιδορήσουν τις διαχρονικές πολιτικές και πολιτισμικές αξίες της Αριστεράς.
Τέλος οι δυο πλευρές συμφώνησαν να συνεχίσουν την ανταλλαγή εμπειριών ανάμεσα τους, όπως και την δυνατότητα κοινών επεξεργασιών και δράσεων στο μέλλον.

30/12/15

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου