Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2016

ΧΕΙΡΑ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ!

ΧΕΙΡΑ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ!

E-mailΕκτύπωσηPDF
---000_Tsipras-GSEVEE-ESEE(Παρ. 8/1/16 – 11:48)                  
ΓΣΕΒΕΕ ΚΑΙ ΕΣΕΕ ΒΟΗΘΟΥΝ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΣΦΑΓΙΑΣΜΟ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ, ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ
Απλόχερο “δώρο” προσέφεραν ΣΕΒ και ΣΕΤΕ αλλά και η ΓΣΕΒΕ και η ΕΣΕΕ στην κυβέρνηση προκειμένου να προωθήσει αποτελεσματικά την εξοντωτική πρότασή της με την οποία σφάζει τιςσυντάξεις και επιβαρύνει τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους εμπόρους και τουςαυτοαπασχολούμενους με εξουθενωτικές εισφορές για την ασφάλισή τους, πέραν της δυσβάστακτης φορολογίας (βλέπε εδώ).
Συγκεκριμένα ΣΕΒΣΕΤΕΓΣΕΒΕ και ΕΣΕΕ έδωσαν τη σύμφωνη γνώμη τους για αύξηση των εισφορώνεργοδότη-εργαζόμενου έως 1,5%, χωρίς να πάρουν καμιά δέσμευση για την ανακούφιση των μικρομεσαίων και ιδιαίτερα των μικρών και πολύ μικρών επαγγελματιών, εμπορικών στρωμάτων και αυτοαπασχολούμενων. Για την προστασία δε των συντάξεων του κόσμου της μισθωτής εργασίας, ούτε λόγος.  
Κι αυτό, τη στιγμή που οι μικρομεσαίες επαγγελματικές και επιχειρηματικές δραστηριότητες κυριολεκτικάεξοντώνονται από τις απαράδεκτες κυβερνητικές προτάσεις.
Εντύπωση προκάλεσε, επίσης, ότι δεν ρωτήθηκαν καθόλου οι εργαζόμενοι για την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών τους, που θα επιφέρει μείωση των μισθών τους, αλλά μόνο οι εργοδοτικοί φορείς! Πλέρια δημοκρατία!
Βεβαίως από τον ΣΕΒ και τον ΣΕΤΕ μια τέτοια στάση ήταν αναμενόμενη.  
Αυτό, όμως, που εξοργίζει είναι η στάση της ΓΣΕΒΕ και της ΕΣΕΕ που εκπροσωπούν επαγγελματίες,βιοτέχνες και εμπόρους.  
Και εξοργίζει διότι έδωσαν μια εικόνα συναίνεσης στο κυβερνητικό ασφαλιστικό σφαγείο χωρίς ούτε καννα πάρουν, έστω και για τα μάτια του κόσμου, μια συγκεκριμένη δέσμευση κυβερνητικήςυπαναχώρησης από την προτεινόμενη δέσμη μέτρων σε βάρος των συμφερόντων όσων εκπροσωπούν.
Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου