Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2016

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΨΥΧΡΟΛΟΥΣΙΑ: ΜΙΛΗΣΕ Ο ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΜΕΝΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ, DIJSSELBLOEM

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΨΥΧΡΟΛΟΥΣΙΑ: ΜΙΛΗΣΕ Ο ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΜΕΝΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ, DIJSSELBLOEM

E-mailΕκτύπωσηPDF
---000_Dijsselbloem(Παρ. 8/1/16 – 12:55)                    
ΧΩΡΙΣ ΔΝΤ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ. Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΜΗΝΕΣ!
ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΤΡΙΜΗΝΟ
Αρχηγού παρόντος πάσα αρχή παυσάτω.  
Ψυχρολουσία στην κυβέρνηση μετά τις δηλώσεις Dijsselbloem.  
Δεν μπορεί να υπάρξει ελληνικό πρόγραμμα χωρίς τη συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, κατέστησε σαφές ο επικεφαλής του Eurogroup, Jeroen Dijsselbloem, μιλώντας σε δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες. 
Το σχόλιο του επικεφαλής του Eurogroup δεν αφήνει περιθώρια παρανοήσεων και αποτελεί σαφές μήνυμα προς την ελληνική κυβέρνηση, η οποία επιθυμεί να μην συμμετάσχει στο πρόγραμμα το ΔΝΤ.  
Παράλληλα ο ευρωπαίος αξιωματούχος υποστήριξε χαρακτηριστικά: «Ας είμαστε ρεαλιστές, η πρώτη αξιολόγηση θα χρειαστεί μήνες, όχι εβδομάδες για να ολοκληρωθεί».  
Ο ίδιος, κληθείς να σχολιάσει το ελληνικό σχέδιο για τις ασφαλιστικές μεταρρυθμίσεις, επεσήμανε ότι «δεν έχει δει ακόμα το σχέδιο, αλλά γνωρίζει μόνο όσα μεταδίδουν οι εφημερίδες».  
ΟΙ ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΝΤ  
Το απόφθεγμα Dijsselbloem για παραμονή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα σημαίνει ότι η κυβέρνηση χάνεικάθε δυνατότητα για οποιουσδήποτε ελιγμούς στο ασφαλιστικό και επομένως θα “υποχρεωθεί” να προχωρήσει στο σφαγιασμό των συντάξεων μέχρι τέλους.  
Το γεγονός, επίσης, ότι θα χρειαστούν μήνες για να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση σημαίνει ότι η κυβέρνηση, τα μέτρα της και η εκτέλεση του προγράμματος θα εξεταστούν, χωρίς ελαστικότητες και με κάθε βασανιστική αυστηρότητα, προκειμένου να δοθούν οι επόμενες δόσεις και να ανοίξει ο δρόμος για κάποια διευθέτηση του χρέους και πάντως όχι κούρεμα.  
Σε κάθε περίπτωση, όλα δείχνουν ότι οι “θεσμοί” θα απαιτήσουν πέραν του ασφαλιστικού και των άλλων υποχρεώσεων (κόκκινα δάνεια, αγροτικό κλπ) και πρόσθετα μέτρα για την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων.  
Αυτά σημαίνουν ότι το πρώτο τρίμηνο θα είναι περίοδος μεγάλων κοινωνικών ανακατατάξεων και κινητοποιήσεων, μεγάλων πολιτικών ανακατατάξεων και ραγδαίων ανατρεπτικών πολιτικών εξελίξεων.
Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου