Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016

ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΤΙΪΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ – ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΤΙΪΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ – ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

E-mailΕκτύπωσηPDF
----0000metan(Πεμ. 20/10/16 - 20:55)                           
ΑΝΑΛΟΓΕΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗ ΘΕΣ/ΝΙΚΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ
Μεγάλη αντιϊμπεριαλιστική,αντιπολεμικήαντιφασιστική συγκέντρωση αλληλεγγύης στουςπρόσφυγες πραγματοποιήθηκε με επιτυχία την Πέμπτη (20/10) το απόγευμα στα Προπύλαια του Κέντρου της Αθήνας. 

Την συγκέντρωση διοργάνωσαν αντιπολεμικές και αντιρατσιστικές οργανώσεις και κινήματα, ενώ πήραν μέρος και μπλοκ της ΛΑ.Ε, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και άλλων αριστερών οργανώσεων.  
Μετά τη συγκέντρωση ακολούθησε πολύχρωμη και αγωνιστική πορεία με πλήθος διαδηλωτών, ιδιαίτερα νεολαίας, η οποία, αφού πέρασε μπροστά από τη Βουλή, συνέχισε μέχρι την Αμερικάνική πρεσβεία, όπου και ολοκληρώθηκε.  
Στη συγκέντρωση και την πορεία, στην οποία κυριάρχησαν αντιϊμπεριαλιστικάαντιπολεμικά καιαντιρατσιστικά συνθήματα, όπως ''η ΕΕ δεν είναι των σπίτι των λαών αλλά είναι το σφαγείο των ιμπεραλιστών'', ''Έλληνες και ξένοιεργάτες ενωμένοι'' κλπ, έδωσε το παρόν ο Παναγ. Λαφαζάνης,Γραμματέας του Π.Σ της ΛΑ.Ε, πολλά κεντρικά στελέχη της ΛΑ.Ε, όπως και των άλλων οργανώσεων της Αριστεράς.
ΠΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ανάλογη πορεία πραγματοποιήθηκε σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης.
Οι διαδηλωτές εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στους πρόσφυγες.
Μεγάλες αντιϊμπεριαλιστικέςαντιπολεμικές και αντιρατσιστικές συγκεντρώσεις και πορείες πραγματοποιήθηκαν, επίσης, σε σειρά από μεγάλες πόλεις της χώρας όπως στην Πάτρα, στον Βόλο, στο Ρέθυμνο, την Ξάνθη, την Κοζάνη, την Καρδίτσα, τα Τρίκαλα, τα Γιάννινα, την Ηγουμενίτσα, κλπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου