Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2016

Να δώσουμε τέλος στην αστυνομική βαρβαρότητα και την κρατική τρομοκρατία


Το πρωί της Τρίτης 27 Σεπτεμβρίου η παιδική θεατρική ομάδα της κατάληψης στέγης προσφύγων “2ο Φιλοξενείο” (Αχαρνών), αποτελούμενη από παιδιά από τη Συρία ηλικίας 12-14 χρονών και δύο ηλικίας 20 και 22 χρονών, δέχθηκαν αναίτια επίθεση από αστυνόμους της ομάδας ΔΙΑΣ και της αντιτρομοκρατικής κοντά στο Πολυτεχνείο.
Αφορμή στάθηκε το γεγονός ότι τα παιδιά κρατούσαν πλαστικά όπλα στα χέρια τους, τα οποία ήταν μέρος του παιδικού ρόλου στο έργο που θα έπαιζαν για τον Συριακό πόλεμο. Οδηγήθηκαν στο 4ο Α.Τ. Ομονοίας όπου και κρατήθηκαν 7 ώρες για μια απλή εξακρίβωση στοιχείων. Οι μαρτυρίες των ίδιων των παιδιών λένε ότι εξαναγκάστηκαν να γδυθούν, δέχθηκαν πολλά σεξουαλικά υπονοούμενα, ενώ όσα παιδιά αρνήθηκαν να κατεβάσουν το εσώρουχό τους, ξυλοκοπήθηκαν και δέχθηκαν πλήθος σεξιστικών και ρατσιστικών προσβολών. Η αστυνομία διέταξε ΕΔΕ, ύστερα από τις πιέσεις των γονέων και των δικηγόρων των παιδιών.
Το απάνθρωπο αυτό ρατσιστικό και εξευτελιστικό γεγονός με τα προσφυγόπουλα από τη Συρία στο Α.Τ Ομόνοιας δεν μπορεί να θεωρηθεί μεμονωμένο περιστατικό, άλλωστε το Α.Τ. Ομονοίας έχει «παράδοση» σε ανάλογες μεθόδους από το παρελθόν, οι οποίες αποδεικνύεται ότι διατηρήθηκαν και με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Το Υπουργείο Προ.Πο φέρει βαρύτατες ευθύνες για την ανάδυση και δράση των φασιστών εντός και εκτός αστυνομίας. Δεν είναι τυχαίο ότι η συγκεκριμένη ρατσιστική ενέργεια σημειώνεται ακριβώς σε μία χρονική στιγμή που οι ρατσιστικές επιθέσεις των Χρυσαυγιτών σε βάρος προσφύγων και αλληλέγγυων, στα νησιά και αλλού, αναβαθμίζονται και πληθαίνουν.
Η κυβέρνηση που εντείνει την οικονομική εξαθλίωση και ξεπουλάει την δημόσια περιουσία, γνωρίζει πολύ καλά ότι για να επιβληθούν οι πολιτικές αυτές πρέπει να περιοριστούν τα ατομικά και συλλογικά δικαιώματα, ώστε να καμφθούν οι λαϊκές αντιστάσεις. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο «κλείνει τα μάτια» στην ένταση της αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας, συμβάλλοντας έτσι στην ολοένα και μεγαλύτερη αυταρχοποίηση του κράτους και τη νομιμοποίηση της δράσης των κάθε λογής φασιστοειδών και χρυσαυγιτών, όπως αυτή που προχθές είδαμε στο Ρέθυμνο, όπου τα ΜΑΤ άφησαν «αγανακτισμένους» μαγκουροφόρους να περάσουν ανενόχλητοι μέσα από τις γραμμές τους και να ξυλοκοπήσουν αντιρατσιστές διαδηλωτές.
Καλούμε όλες και όλους να καταγγείλουμε και να αντισταθούμε στην αστυνομική βαρβαρότητα. Η σιωπή σε μια τέτοια κτηνωδία δηλώνει συνενοχή στο βασανισμό παιδικών ψυχών.
Επιτροπή Δικαιωμάτων της ΛΑ.Ε.
29/9/2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου