Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2016

TO ΠΛΕΟΝ ΣΥΝΤΟΜΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ: ΟΙ ''53+'' ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΣΚΟΥΡΛΕΤΗ


E-mailΕκτύπωσηPDF
----000053(Τρ. 25/10/16 - 00:30)
Κάποτε στον αντιμνημονιακό ΣΥΡΙΖΑ υπήρχαν πραγματικές τάσεις με διακριτές πλατφόρμεςκαι ισχυρές απόψεις, όπως υπήρχε στο εσωτερικό του και όχι μόνο γνήσια πολιτικήαντιπαράθεση και όχι καρικατούρες, και ομοιώματα αντιπαραθέσεων που βασίζονται στην αερολιγία και σε ''πολιτισμικές'' συμπεριφορές.  
Τώρα, οι τάσεις στο μνημονιακό ΣΥΡΙΖΑ διαμορφώνονται ως επικοινωνιακό τρικ, περισσότερο για λόγους εντυπώσεων και κυρίως είναι προϊόν μάλλον των μίντια και των αναγκών του.  
Αυτά, μάλλον, αντιπροσωπεύει η τάση των λεγόμενων ''53+'' που φέρεται να έχει επικεφαλής τον Ευκλ. Τσακαλώτο, τον κατ' εξοχήν υπουργό που εφαρμόζει τον μνημονιακό οδοστρωτήρα στη χώρα και τον υπουργό που άσκησε κριτική στον Σκουρλέτη στο πρόσφατο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, στο οποίο οι ''53+'' δεν κατέθεσαν ούτε μια διακριτή παράγραφο διαφοροποίησης.
Αυτά, λοιπόν, οι ''53+'' φέρονται από τα μνημονιακά έντυπα, τηλεοράσεις και ιστοσελίδες να γράφουν άρθρο στην ιστοσελίδα τους ''commonality'' και να αποδίδουν δίκιο στον Παν. Σκουρλέτη.
Κατ' αρχάς, το ερώτημα είναι σε τι έχει δίκιο ο Πάνος Σκουρλέτης. Το άρθρο του ''commonality'' δεν το διευκρινίζει αλλά αντίθετα προκαλεί σύγχυση.  
Η αλήθεια είναι ότι τόσο οι ''53+'' όσο και ο Πάνος Σκουρλέτης ψήφισαν και συνεχίζουν να ομνύουνκαι να μην αποδοκιμάζουν το μνημόνιο.  
Η αλήθεια είναι ότι οι ''53+'' και τα ''κεντρικά'' στελέχη του αποδέχθηκαν μέχρι τώρα σειρά ιδιωτικοποιήσεων (Λιμάνι Πειραιά, Αεροδρόμια, Ελληνικό κλπ. κλπ.).
Η αλήθεια είναι ότι προχώρησε και προχωρά ταχύτατα με τον Σκουρλέτη στο αρμόδειο υπουργείο η υποβάθμιση, η διάλυση και η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ.  
Η ΔΕΗ χάνει τον ΑΔΜΗΕ, που ανεξαρτητοποιείται και υποδέχεται πολυεθνικό στρατηγικό επενδυτήπρώτο βήμα στο γενικό ξεπούλημα του.  
Η ΔΕΗ πουλάει τώρα, κατά πρωτοφανή τρόπο και ''κάτω του κόστους'' μέρος της φτηνής της ηλεκτρικής παραγωγής σε μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα και με προοπτική να εκχωρήσει σε ιδιώτεςτο μισό και πλέον των πελατών της τα επόμενα χρόνια.  
Η ΔΕΗ, ακόμα, εκχωρέι ηλεκτροπαραγωγικές μονάδες της σε κοινοπραξίες υπό ξένη διεύθυνση, όπως πρόσφατα σε Κινεζικά συμφέροντα.
Ο Πάνος Σκουρλέτης φέρεται να διαφωνεί με την πώληση του 17% της ΔΕΗ σε ιδιώτες. Καλά κάνει, αν είναι έτσι.
Η ΔΕΗ, όμως, παρεδόθη επί υπουργείας του στο Υπερταμείο και από εκεί και πέρα το ξεπούλημά της και με αυτήν την κλασική μέθοδο, πέραν όσων προαναφέραμε, θα ακολουθήσει αργά ή γρήγορα.
Η ιδιωτικοποίηση με τις χειρότερες μορφές και μεθόδους της ενέργειας έχει αποφασιστεί, έχει δρομολογηθεί, έχει προχωρήσει και η ΔΕΗ είναι θύμα τερατόμορφων καταστάσεων ξεπουλήματος.
Να θυμίσουμε, λοιπόν, ότι δεν υπάρχουν «καλά» και «κακά» η λιγότερο «κακά» μέρη του μνημονίου, ούτε «καλές» ή «κακές» ή λιγότερο «κακές» ιδιωτικοποιήσεις.
Όπως δεν μπορεί να υπάρξει αριστερή πολιτική στο «περιθώριο των μνημονίων», όπως μας γράφει ο «υπερασπιστής» του Σκουρλέτη.
Αυτά που υπάρχουν είναι τα μνημόνια, τα οποία δεν τεμαχίζονται, ούτε διαχωρίζονται. Όπως υπάρχουν και όσοι τα ψηφίζουν, τα εφαρμόζουν, τα διαχειρίζονται και τα στηρίζουν, χωρίς να μπορούν να χωριστούν από τις προθέσεις τους.
Τα μνημόνια μόνο ανατρέπονται και αυτό είναι το μέγα καθήκον των καιρών.
Ν.Ζ
Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου