Σάββατο 29 Ιουνίου 2019

Η Λαϊκή Ενότητα στηρίζει το 22ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ (28-30/06)



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Λαϊκή Ενότητα στηρίζει το 22ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ (28-30/06)

Το Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ συνιστά εδώ και δεκαετίες ετήσιο σημείο αναφοράς για το αντιρατσιστικό και αντιφασιστικό κίνημα. Είναι μία πολυπολιτισμική γιορτή κινημάτων αντίστασης και αλληλεγγύης στους πρόσφυγες, τους μετανάστες, τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα. Σε όλους όσοι και όσες αντιμετωπίζουν διώξεις και κοινωνικό αποκλεισμό λόγω εθνικότητας, φύλου, φυλής, χρώματος, θρησκείας, έμφυλης ταυτότητας και αναπηρίας.
Την ίδια ώρα, είναι ένας τόπος συνάντησης ενός ευρέως φάσματος κοινωνικών και πολιτικών συλλογικοτήτων, γόνιμης αντιπαράθεσης και συζητήσεων, πάνω σε βασικά υπαρκτά προβλήματα που απασχολούν την κοινωνία, όπως η φασιστική απειλή, οι πόλεμοι, οι εθνικισμοί, η καταστολή, η φτώχεια, η καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος, η εκποίηση του δημόσιου πλούτου, η καταβαράθρωση των εργασιακών σχέσεων.
Η Λαϊκή Ενότητα στηρίζει και συμμετέχει ενεργά στο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ και καλεί τα μέλη και τους φίλους της να το στηρίξουν. Δυναμώνουμε τους αγώνες που έρχονται, δυναμώνουμε την ελπίδα της αντίστασης και της ανατροπής, με προϋπόθεση τη μετωπική ενότητα τόσο στη δράση, όσο και στο πολιτικό πεδίο όλων εκείνων που αντιστέκονται στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές της ακραίας φτωχοποίησης, τη μνημονιακή επιτήρηση, τις ιμπεριαλισιτκές πολιτικές του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.
Και την ελπίδα την οφείλουμε, πράγματι, πρωτίστως, στους πιο πληττόμενους από αυτές τις πολιτικές. Στο πλαίσιο ενός κοινού αγώνα που αφορά εξίσου πρόσφυγες/μετανάστες και ντόπιους.
Όλοι και όλες στο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ, στο Πάρκο Γουδή, από 28/06-30/06/2019

Για το Γραφείο Τύπου της Λαϊκής Ενότητας,
28/06/2018

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου