Δευτέρα 10 Απριλίου 2017

Γιάννης Τόλιος: Παραδοξολογίες και μικροπολιτική

Γιάννης Τόλιος, μέλος Π.Γ. της «Λαϊκής Ενότητας»
Στο πρόσφατο Συνέδριο του ΚΚΕ, ο γγ Δ. Κουτσούμπας, τάχτηκε κατά του εθνικού νομίσματος, υιοθετώντας την «κινδυνολογία» των μνημονιακών δυνάμεων εντός και εκτός της χώρας, στηρίζοντας αντικειμενικά την «πάση θυσία» παραμονή στη φυλακή του ευρώ. Εύλογο το ερώτημα, γιατί αυτή η θέση; Πρόκειται για θεωρητική σύγχυση, έλλειμμα κατανόησης στρατηγικής και τακτικής, μικροπολιτική κουτοπονηριά, ή λίγο απ’ όλα;
Το ευρώ αποτελεί πυρήνα του ευρωσυστήματος και ακραίων νεοφιλελεύθερων μέτρων, υπέρ των υπερεθνικών ελίτ Βρυξελλών και Βερολίνου και εγχώριας κυρίαρχης ελίτ. Την αντιδραστική ουσία της ευρωζώνης βιώνει με δραματικό τρόπο ο ελληνικός λαός. Η μετάβαση στο εθνικό νόμισμα αποτελεί αφετηριακό βήμα ανάκτησης της οικονομικής κυριαρχίας (νομισματικής, δημοσιονομικής, πιστωτικής, εισοδηματικής, κλπ) και «εν πολλοίς» της εθνικής και λαϊκής κυριαρχίας. Ωστόσο μόνο το εθνικό νόμισμα δεν εξασφαλίζει φιλολαϊκή έξοδο από την κρίση. Χρειάζεται πρόγραμμα ριζοσπαστικών αλλαγών, σε ρήξη με το ευρωσύστημα και την εγχώρια ολιγαρχία (κατάργηση Μνημονίων, διαγραφή χρέους, εθνικοποίηση τραπεζών, παραγωγική ανόρθωση, μείωση ανεργίας, κά), τα οποία ανοίγουν δρόμο στη σοσιαλιστική προοπτική που είναι ο στρατηγικός στόχος. Παράλληλα διευκολύνεται η συσπείρωση δυνάμεων για ανάδειξη μιας κυβέρνησης που θα κάνει πράξη τα παραπάνω.
Δυστυχώς η ηγεσία του ΚΚΕ …«πετάει στην μπάλα στην εξέδρα». Βάζει στόχο κατ’ ευθείαν μετάβαση στο σοσιαλισμό (!), ενώ αρνείται την κοινή δράση των αριστερών και ριζοσπαστικών δυνάμεων για ανατροπή των Μνημονίων και δημιουργία ισχυρού «μετώπου», σε ρόλο «οχήματος» ανάδειξης μιας ριζοσπαστικής κυβέρνησης. Θεωρεί ότι κάνοντας συμμαχία με τον εαυτό του, προστατεύει τις δυνάμεις του από «κακές παρέες» (ΛΑΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, κά), θα εξασφαλίσει ευκολότερα την πλειοψηφία του ελληνικού λαού για άμεση εφαρμογή σοσιαλιστικού μετασχηματισμού, στα πρότυπα του αποτυχημένου εγχειρήματος του … πρώην «υπαρκτού».!! Για να μη φανούμε μικρόψυχοι, ευχόμαστε στην παρέα του κ. Κουτσούμπα ….και σε άλλα με υγεία.!
(*) δημοσιεύτηκε στην «Εφημερίδα των Συντακτών», 10.4.17

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου