Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2020

Η ΛΑΕ δεν έχει καμία σχέση με κινητοποιήσεις κατά της μάσκας και των υγειονομικών μέτρων προστασίας από την πανδημία

Η ΛΑΕ δεν έχει καμία σχέση με κινητοποιήσεις κατά της μάσκας και των υγειονομικών μέτρων προστασίας από την πανδημία.

Αγωνίζεται για να μη μεταφερθούν και πάλι τα βάρη της κρίσης στα λαϊκά στρώματα και τη νεολαία.

 

Επειδή αυτές τις ημέρες έχουν διακινηθεί από ορισμένες πλευρές στο διαδίκτυο ορισμένα κακόπιστα και συκοφαντικά σχόλια για τη ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ότι δήθεν στηρίζει καλέσματα σε κινητοποιήσεις ενάντια στην υποχρεωτική χρήση μάσκας και τη λήψη υγειονομικών μέτρων προστασίας από τον κορωνοιό, διευκρινίζουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι αυτά είναι εντελώς ψευδή και ανυπόστατα.

Η ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ δεν έχει καμία σχέση με τέτοια καλέσματα. Αντίθετα αγωνίζεται για την επέκταση των μέτρων υγειονομικής προστασίας και στους χώρους εργασίας, για τη δωρεά χορήγησή τους και κυρίως για την ουσιαστική ενίσχυση του δημόσιου τομέα υγείας, με προσωπικό, ΜΕΘ, υγειονομικό εξοπλισμό και αυξημένη δημόσια χρηματοδότηση.

Επίσης, η ΛΑΕ έχει προτείνει, αγωνίζεται και διεκδικεί ουσιαστικά μέτρα οικονομικής ανακούφισης και στήριξης των εργαζομένων, ανέργων, καλλιτεχνών, μικρομεσαίων επαγγελματιών και αγροτών. Συμμετέχει ενεργά στους κοινωνικούς αγώνες ενάντια στην προσπάθεια της κυβέρνησης Μητσοτάκη, ν’ αξιοποιήσει την  υγειονομική κρίση για να μεταφέρει τα βάρη της  καθώς και της παράλληλης οικονομικής κρίσης  και πάλι στην πλάτη των δυνάμεων της εργασίας και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων. Επιδιώκει σε αυτή την κατεύθυνση  την κοινή δράση των δυνάμεων της Ριζοσπαστικής Αριστεράς. Στηρίζει τις κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών και των γονέων για υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου και για μέτρα για την προστασία της υγείας εκπαιδευτικών και μαθητών, και συγκεκριμένα:

  • Μείωση μαθητών ανά τμήμα με ανώτατο όριο τους 15 μαθητές, προκειμένου να είναι δυνατή η τήρηση των απαιτούμενων αποστάσεων ανά τάξη.
  • Μαζικοί διορισμοί μονίμων εκπαιδευτικών σε όλες τις βαθμίδες ώστε να μην υπάρχει με το πρώτο κουδούνι κανένα εκπαιδευτικό κενό.
  • Εύρεση χώρων για να λειτουργήσουν ως σχολικές αίθουσες, ώστε να διασφαλιστούν τα περισσότερα τμήματα και οι αποστάσεις μεταξύ των μαθητών.
  • Αυξημένες προσλήψεις αναπληρωτών για την κάλυψη όλων των απαραίτητων εκπαιδευτικών αναγκών.
  • Αυξημένη χρηματοδότηση για κάλυψη όλων των αναγκαίων μέσων προστασίας και καθαριότητας από το κράτος (μάσκες, αντισηπτικά κλπ).
  • Διενέργεια μαζικών επαναλαμβανόμενων τεστ σε όλους τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές, ώστε να υπάρξει άμεση παρέμβαση σε περίπτωση που χρειαστεί και για να ελέγχεται η διάδοση του ιού.
  • Προσλήψεις μονίμου προσωπικού καθαριότητας πλήρους απασχόλησης και επαρκείς για να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες λόγω covid-19 όλων των σχολείων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου