Πέμπτη 19 Μαΐου 2016

ΝΕΟ ΑΝΤΙΛΑΪΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ: ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΠΑΛΛΑΪΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ!

ΝΕΟ ΑΝΤΙΛΑΪΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ: ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΠΑΛΛΑΪΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ!

E-mailΕκτύπωσηPDF
---000_adedy-kinitopoihseis(Πέμ. 19/5/16 – 16:20)
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ:
Σάββατο 21/5, 12 μεσημέρι, Σταθμός Μετρό Μοναστηράκι
Κυριακή 22/5, 5:30 μμ, Σύνταγμα, Όθωνος & Αμαλίας
Η κυβέρνηση κατάθεσε στη βουλή, για να ψηφιστεί μέχρι την ερχόμενη Κυριακή 22/5, το μνημονιακό Πολυνομοσχέδιο με ένα μεγάλο πακέτο βάρβαρων μέτρων νέας λεηλασίας έως αφανισμού των λαϊκών εισοδημάτων και της δημόσιας περιουσίας. Επίσης, με αυτό προωθεί τον«κόφτη» αυτόματων μειώσεων μισθών, συντάξεων και κοινωνικών δαπανών, που είναι νέο διαρκές μνημόνιο, που σκοτώνει την ίδια τη δημοκρατία και τη λαϊκή κυριαρχία της χώρας μας.
Τα νέα αντιλαϊκά μέτρα μπορούν να ανατραπούν με αντίσταση και αγώνα. Κυρίως, όμως, μπορούν να ανατραπούν μόνο με ενωτικούς, μαχητικούς και συντονισμένους αγώνες των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των νέων, των ανέργων, των μικρομεσαίων επαγγελματιών, επιστημόνων και αγροτών.
Οι ταξικές, αγωνιστικές δυνάμεις, που δρουν στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, δεν μπορεί και δεν πρέπει να περιμένουν να οργανωθεί αυτός ο ξεσηκωμός από τις συμβιβασμένες ηγεσίες των μεγάλων συνδικαλιστικών οργανώσεων. Οι ηγεσίες αυτές κράτησαν σε αγωνιστική καραντίνα το εργατικό κίνημα μετά την πολύ επιτυχημένη παλλαϊκή κινητοποίηση στις 4 Φλεβάρη. Το αποτέλεσμα ήταν να μην κρατήσουν ούτε τα προσχήματα στη μάχη ενάντια στο αντιασφαλιστικό – φορομπηχτικό νομοσχέδιο, αφού, μια απόφαση των ΠΑΣΚΕ –ΠΑΜΕ στη ΓΣΕΕ για 48ωρη απεργία, την περιέφεραν επί τρεις μήνες ως φάντασμα και ίσα – ίσα που πρόλαβαν να την κηρύξουν πριν την ψήφισή του, χωρίς φυσικά καμία προετοιμασία της εργατικής τάξης, χωρίς καμία προσπάθεια ανύψωσης του αγωνιστικού φρονήματος.
Από την άλλη πλευρά, ούτε το ΠΑΜΕ μπορεί να συμβάλει σε παλλαϊκό ξεσηκωμό, εφόσον η ηγεσία του επιμένει να συνεχίζει την τακτική ξεχωριστών συγκεντρώσεων, χωρίς να ενδιαφέρεται για την ενεργοποίηση ολόκληρου του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος. Η κοινή απόφαση και διαχείρισημε τον Παναγόπουλο της προηγούμενης 48ωρης απεργίας, η οποία, όταν τελικά έγινε ήταν σαν να μην έγινε, έδειξε τα στενά όρια αυτής της πολιτικής της ηγεσίας του ΠΑΜΕ, που ούτε επηρεάζουν την ανάπτυξη του λαϊκού κινήματος ούτε πλέον τρομάζουν το οικονομικό και πολιτικό κατεστημένο.
Αυτή τη στιγμή βέβαια, αυτό που προέχει, είναι, οι ταξικές αγωνιστικές δυνάμεις, όπου και αν έχουν πολιτικές αναφορές, να κάνουν οτιδήποτε δυνατόν, ώστε να υπάρξει κοινή κινηματική απάντηση με απεργίες, καταλήψεις, συγκεντρώσεις ενάντια στη νέα αντιλαϊκή μνημονιακή λαίλαπα, αλλά και εν συνεχεία θαρραλέες και συντεταγμένες πρωτοβουλίες για την ταξική ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος, για την οργάνωση και πολιτικοποίηση της λαϊκής και εργατικής οργής ενάντια στις βάρβαρες μνημονιακές πολιτικές και για την δημοκρατική αντιμνημονιακή ανατροπή.
Οι δυνάμεις της ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ κάνουν και θα κάνουν ό,τι μπορούν για να οργανώσουν τηναντίσταση της εργατικής τάξης, της νεολαίας και του λαού ενάντια στο νέο κυβερνητικό μνημονιακό πολυνομοσχέδιο, αλλά δε φτάνουν. Αυτή την ώρα χρειάζεται όλες οι δυνάμεις της Αριστεράς, οι αντιμνημονιακές και προοδευτικές δυνάμεις να αναλάβουν τις πολιτικές ευθύνες τους, να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους, για να υπάρξουν ενωτικές, μαχητικές λαϊκές και εργατικές κινητοποιήσεις, με πρώτο βήμα τους αγώνες των επόμενων ημερών ενάντια στο πολυνομοσχέδιο. Κυρίως την ημέρα της ψηφοφορίας στη Βουλή, την ερχόμενη Κυριακή, θα πρέπει να βουλιάξουν, από τη συμμετοχή λαού και νεολαίας, η πλατεία Συντάγματος και οι πλατείες όλης της χώρας.
Η επιτυχία αυτών των κινητοποιήσεων, θα είναι η καλύτερη παρακαταθήκη για την αντεπίθεση του εργατικού και λαϊκού κινήματος το επόμενο χρονικό διάστημα, που θα εφαρμόζονται στις τσέπες των λαϊκών νοικοκυριών τα ανθρωποκτόνα μνημονιακά μέτρα, ώστε η οργή του λαού να γίνειφουσκωμένο ποτάμι, που θα σαρώσει στο διάβα του τα μνημόνια, την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛπου τα εφαρμόζει και όλο το πολιτικό μνημονιακό μπλοκ που τα στηρίζει.
Επίσης, οι πρωτοβουλίες και κοινές δράσεις αριστερών, αντιμνημονιακών δυνάμεων για τη στήριξηαυτών των κινητοποιήσεων, μπορούν και πρέπει να είναι η αφετηρία για τη συγκρότηση ενόςευρύτατου πολιτικά μετώπου αριστερών, αντιμνημονιακών, προοδευτικών, δημοκρατικών δυνάμεων που, στη βάση μιας ριζοσπαστικής και βιώσιμης εναλλακτικής πρότασης, μπορεί να δώσει νέα ελπιδοφόρα διέξοδο για τον λαό, τη νεολαία και τη χώρα.
Η ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ, τα μέλη και οι φίλοι της πρωτοστατούν και θα δώσουν όλες τις δυνάμεις τους, για την ανάπτυξη και την κλιμάκωση μεγάλων εργατικών, λαϊκών κινητοποιήσεων, για να έχουνμαζικότητα και ενωτικό χαρακτήρα και για να αποκτήσουν το χαρακτήρα παλλαϊκού ξεσηκωμού.
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΑ ΝΕΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ:
Σάββατο 12:00 μεσημέρι, Σταθμός Μετρό Μοναστηράκι, πορεία & πικετοφορία στο Σύνταγμα.
Κυριακή 5:30 μμ, Σύνταγμα, Όθωνος & Αμαλίας
Πέμπτη 19 Μαΐου 2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου