Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2020

Το Πολυτεχνείο δεν “απαγορεύεται” – οι ιδέες δεν φυλακίζονται – Ο αγώνας συνεχίζεται !

Ο Σύνδεσμος Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967-1974 (ΣΦΕΑ )

47 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ την ΕΞΕΓΕΡΣΗ του ΝΟΕΜΒΡΗ του 1973

Ο ΑΓΩΝΑΣ για «ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ!

Ο Σύνδεσμος Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967-1974 (ΣΦΕΑ ), καλεί τους εργαζόμενους & τη νεολαία, να τιμήσουν την 47η επέτειο της Εξέγερσης του Νοέμβρη 1973 συμμετέχοντας στην ΠΟΡΕΙΑ στην Αμερικάνικη Πρεσβεία τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας της υγείας. Να τιμήσουν τους νέους και τους εργαζόμενους που ξεπερνώντας το φόβο και αψηφώντας την τρομοκρατία, την αστυνομική βία και καταστολή, όρθωσαν το ανάστημά τους στα όργανα της στρατιωτικής Χούντας, παλεύοντας για την Ελευθερία τους, για μόρφωση, ψωμί, δουλειά, για να ξημερώσουν καλύτερες μέρες για το λαό και τον τόπο μας.

  Δεν θα αποδεχτούμε, στο όνομα του «Lockdown» για την αντιμετώπιση της πανδημίας, τη σιωπή, την αδράνεια, τον εφησυχασμό, όταν η κυβέρνηση της ΝΔ ξεδιπλώνει το σύνολο της αντιλαϊκής της πολιτικής. Οταν βλέπει την πανδημία ως ευκαιρία, για να προχωρήσει τα δικά της βάρβαρα αντιλαϊκά σχέδια. Να επαναφέρει, με άλλο όνομα και μορφή, το «Σπουδαστικό της Ασφάλειας». Οταν αξιοποιώντας την προβοκατόρικη δράση γνωστών περιθωριακών ομάδων, συκοφαντεί τους φοιτητές, τα συλλογικά τους όργανα και τους αγώνες τους. Οταν επιχειρεί έναν νέο γύρο καταστολής, με μέτρα που είχε έτοιμα από καιρό: Πανεπιστημιακή αστυνομία, κάρτες εισόδου, κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης κ.ά. Οταν σχεδιάζει να «βάλει χέρι» στο δικαίωμα των φοιτητών να οργανώνουν τη συλλογική τους πάλη, στους συλλόγους και τις λειτουργίες τους.

   Καλούμε τους εργαζόμενους και τη νεολαία να δώσουν, με τη συμμετοχή τους, συνολική απάντηση στην ασκούμενη αντιλαϊκή πολιτική, στη λιτότητα, τον αυταρχισμό, τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων, στα εμπόδια άσκησης των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων, που είναι μέτρα θωράκισης της κερδοφορίας του κεφαλαίου, στα νέα εμπόδια που ορθώνονται στη μόρφωση των παιδιών των λαϊκών στρωμάτων, στην παραβίαση του πανεπιστημιακού ασύλου, στην ένταση της αστυνόμευσης και της καταστολής των φοιτητικών και λαϊκών αγώνων.

  Η προστασία της υγείας του λαού από τον Κορονοϊό, δεν προασπίζεται με την «ατομική ευθύνη», τα «lockdown» και την εγκατάλειψη του Δημόσιου Συστήματος Υγείας. Απαιτείται αλλαγή πολιτικής, με γενναία ενίσχυση του ΕΣΥ, με πρόσληψη του απαραίτητου νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού, με επίταξη του Ιδιωτικού Τομέα Υγείας. Με ενίσχυση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς σε μεταφορικά μέσα και προσωπικό για να σταματήσουν να είναι χώροι συνωστισμού και διασποράς του ιού. Με λειτουργία των Σχολείων με ολιγομελή τμήματα και με επιμελή καθαριότητα. Με συνεχή τεστ και όλα τα άλλα αναγκαία μέτρα προστασίας της υγείας στους εργασιακούς χώρους με ευθύνη & δαπάνη της εργοδοσίας.

   Παρακολουθήσαμε από κοντά τη δίκη της Χ.Α. Η αναγνώριση της Χ.Α ως εγκληματικής Οργάνωσης και η καταδίκη των στελεχών της, ανεξάρτητα από το ύψος των ποινών, είναι μια θετική έκβαση. Η πάλη όμως ενάντια στο Φασισμό -Ναζισμό και τις αιτίες που τον γεννούν, συνεχίζεται από το εργατικό και λαϊκό κίνημα.

   Παρακολουθούμε την εκρηκτική κατάσταση στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο που έχει δημιουργηθεί από τους ανταγωνισμούς μεγάλων ιμπεριαλιστικών κέντρων και χωρών στην περιοχή (ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ, Ρωσία, Κίνα). Μέσα σ’ αυτούς τους ανταγωνισμούς εντάσσονται και οι ελληνοτουρκικοί ανταγωνισμοί, με την επιθετική δράση της Τουρκίας ενάντια στα κυριαρχικά δικαιώματα Ελλάδας και Κύπρου. Η εμπλοκή της χώρας μας στους ανταγωνισμούς αυτούς, στο όνομα της γεωστρατηγικής αναβάθμισής της σε όφελος των επιχειρηματικών της ομίλων, την έχουν μετατρέψει με ευθύνη τόσο των προηγούμενων όσο και της σημερινής κυβέρνησης σε ευρωατλαντικό πολεμικό ορμητήριο που όχι μόνο δεν αντιμετωπίζει τις αξιώσεις της Τουρκίας, αλλά εγκυμονεί νέους κινδύνους για το λαό και τη χώρα μας.

   Το σύνθημα του Πολυτεχνείου «ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, ΕΞΩ οι ΗΠΑ-ΕΞΩ το ΝΑΤΟ», παραμένει επίκαιρο 47 χρόνια μετά.

Λέμε, Οχι στις βάσεις και τα πυρηνικά.

  • Καμιά εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς στην Μεσόγειο και τη γύρω περιοχή.
  • Παλεύουμε για να κλείσει η βάση της Σούδας και οι άλλες ΑμερικανοΝΑΤΟϊκές στρατιωτικές βάσεις.
  • Καμία συμμετοχή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε ιμπεριαλιστικές αποστολές στο εξωτερικό, να γυρίσουν πίσω τα στρατεύματα που βρίσκονται εκτός συνόρων.
  • Καμιά αλλαγή συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν.
  • Αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

   Συνεχίζουμε τον αγώνα για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών των εργαζομένων, δίνοντας σύγχρονο περιεχόμενο στο σύνθημα «ΨΩΜΙ -ΠΑΙΔΕΙΑ -ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ», ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις, που γεννούν δυστυχία, πρόσφυγες και μετανάστες, ενάντια στη συμμετοχή της Ελλάδας σε αυτούς, ενάντια στον περιορισμό των συνδικαλιστικών και πολιτικών ελευθεριών. Οι αγώνες δεν θα μπουν στο γύψο.

ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΖΕΙ και ΕΜΠΝΕΕΙ τους ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ

Για το Δ.Σ. του «Σ.Φ.Ε.Α. 1967-1974»

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                  Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΣΠΥΡΟΣ ΧΑΛΒΑΤΖΗΣ                               ΝΙΚΟΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ


Εργατικό Κέντρο Αθήνας

Δελτίο Τύπου 2020/11/12

ΦΟΡΑΜΕ ΜΑΣΚΕΣ ΑΛΛΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΖΩΗ

Το ΕΚΑ κλείνει ένα πρώτο τριήμερο παρεμβάσεων και συμβολικών παραστάσεων διαμαρτυρίας, ενάντια στην αντιμετώπιση της πανδημίας από την κυβέρνηση και των αντεργατικών νομοθετημάτων που βρίσκονται ή ετοιμάζονται προς ψήφιση.

Ξεκίνησε με την ημέρα δράσης για την υγειονομική προστασία την Τετάρτη 10/11, που ολοκληρώθηκε στην παράσταση διαμαρτυρίας  έξω από το Υπουργείο Υγείας. Συνεχίστηκε με την παρέμβαση στο Υπουργείο Εργασίας στις  11/11 και το μήνυμα που στείλαμε να μην κατατεθεί το αντεργατικό νομοσχέδιο που ετοιμάζουν.  Ο πρώτος κύκλος ολοκληρώθηκε σήμερα στις συμβολικές διαμαρτυρίες έξω από τα νοσοκομεία της Αττικής.

Συνεχίζουμε τις πρωτοβουλίες και τις παρεμβάσεις όλο το υπόλοιπο διάστημα μέχρι την απεργία της 26ης Νοέμβρη. Θα υπάρξει σύντομα διαδικτυακή συζήτηση με όλα τα σωματεία που ανήκουν στη δύναμη του ΕΚΑ, με αφορμή τα αντεργατικά νομοσχέδια. Το ΕΚΑ επίσης θα είναι παρών στον εορτασμό του Πολυτεχνείου παίρνοντας πολύ σοβαρά όλα τα υγειονομικά πρωτοκόλλα προστασίας.

 


ΜΕΤΑ: Όλοι & όλες στην πορεία του Πολυτεχνείου, στις 17 Νοέμβρη 

Και στην πανεργατική απεργία, στις 26 Νοέμβρη

Το σύνθημα «Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία» θα αντηχήσει και φέτος στους δρόμους της Αθήνας, στην πορεία για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, όσο κι αν προσπαθήσουν για το αντίθετο ο Χρυσοχοΐδης και οι κρυφοί ή φανεροί νοσταλγοί της επτάχρονης χούντας που που με την αστυνομία, με τρομοκρατία, και πρόστιμα, περιορίζουν την ελευθερία του λαού, στο όνομα της αντιμετώπισης της πανδημίας, αντί για γιατρούς και μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς.

Κι είναι αυτές οι ιδιαίτερες και πρωτόγνωρες συνθήκες που κάνουν το φετινό Νοέμβρη να είναι τόσο διαφορετικός και ταυτόχρονα να θέτει προτάγματα τόσο κοινά, με εκείνα των φοιτητών και των εργατών, που τον Νοέμβρη του 73 έκαναν πράξη τους στίχους του Τάσου Λειβαδίτη «Αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος, δεν θα πάψεις ούτε στιγμή ν’ αγωνίζεσαι για την ειρήνη και για το δίκιο. Θα βγεις στους δρόμους, θα φωνάξεις, τα χείλια σου θα ματώσουν απ’ τις φωνές το πρόσωπό σου θα ματώσει από τις σφαίρες — μα ούτε βήμα πίσω».

Ο ελληνικός λαός έχει φέτος τη 17η Νοέμβρη χιλιάδες λόγους να βγει στους δρόμους και να φωνάξει. Και επειδή στις επετείους μνημονεύονται οι ήρωες, δίπλα στα ονόματα των νεκρών του Πολυτεχνείου θα φωνάξουν τα ονόματα του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάτ Λουκμάν. Είναι η πρώτη επέτειος του Πολυτεχνείου που γιορτάζεται – ναι, γιορτάζεται – γιατί τα κατακάθια του ναζιστικού μορφώματος της Χ.Α. πήγαν επιτέλους στον σκουπιδοντενεκέ της ιστορίας κι αυτό είναι μια μεγάλη νίκη του αντιφασιστικού κινήματος.

Ο λαός, όμως, θα φωνάξει και θα διαδηλώσει, γιατί μέσα στις πρωτοφανείς συνθήκες της πανδημίας που εκ των πραγμάτων διαμορφώνουν το πλαίσιο της φετινής επετείου, έχει απέναντι μια κυβέρνηση που βάζει τα κέρδη και την οικονομία πάνω από την ανθρώπινη ζωή. Μια κυβέρνηση που οκτώ μήνες τώρα δεν ενίσχυσε τις δημόσιες δομές υγείας και δεν έλαβε κανένα ουσιαστικό μέτρο προστασίας (άνοιγμα τουρισμού, δημόσια εκπαίδευση, ΜΜΜ) για την αντιμετώπιση του δεύτερου δολοφονικού κύματος, και τώρα επιστρατεύει τα μόνα μέσα που ξέρει καλά να χρησιμοποιεί: τον αυταρχισμό, την καταστολή και την προπαγάνδα. Δοκιμάζουν εργασιακά και κοινωνικά μοντέλα που θα ζήλευε και ο Πινοσέτ: εργασία (για όσους υπάρχει ακόμη) και εγκλεισμός. Την ίδια στιγμή συνεχίζουν ακάθεκτοι και χωρίς κανέναν ενδοιασμό την υλοποίηση της νεοφιλελευθερης πολιτικής τους σε όλα τα πεδία! Την ίδια χρονική στιγμή που εξαγγέλλεται γενικευμένο «lockdown», για να αντιμετωπιστούν οι δεκάδες θάνατοι καθημερινά και η πίεση που ασκείται στο δημόσιο σύστημα υγείας, η κυβέρνηση περνάει τον πτωχευτικό κώδικα, ολοκληρώνει τις αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις στα εργασιακά, ποινικοποιεί και σχεδιάζει να βάλει σε καραντίνα διαρκείας και τη συνδικαλιστική δράση.

Ο ελληνικός λαός θα φωνάξει, γιατί καταλαβαίνει πλέον ότι το ιδεολόγημα της «φτωχής και χρεωμένης χώρας» δεν μπορεί να δικαιολογήσει αυτήν την πολιτική. Βλέπει δημόσιο χρήμα να ξοδεύεται είτε σε επιδοτήσεις των εργοδοτών του ιδιωτικού τομέα, είτε σε χρηματοδότηση της κυβερνητικής προπαγάνδας μέσω των ΜΜΕ, είτε σε πανάκριβα εξοπλιστικά προγράμματα, καθώς η χώρα εμπλέκεται όλο και περισσότερο στους ανταγωνισμούς των μεγάλων πολυεθνικών στο Αιγαίο, με αποτέλεσμα να παίζονται επικίνδυνα πολεμικά παιχνίδια και να απειλείται η ειρήνη στην περιοχή.

Έτσι, ο Νοέμβρης του ‘73 δίνει τη σκυτάλη στις επόμενες γενιές καλώντας τες να δώσουν τους δικούς τους αγώνες και να νοηματοδοτήσουν με το δικό τους περιεχόμενο την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Με τον νου και την ψυχή μας στραμμένη στους νεκρούς της πανδημίας, στους εργαζομένους των κλάδων που οδηγούνται σε μαρασμό και σε κλείσιμο, στους εξαντλημένους εργαζόμενους στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας, στους παλιούς και νέους ανέργους, στους ηλικιωμένους που πεθαίνουν σε γηροκομεία, τους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους στους πρόσφυγες που συνωστίζονται σε στρατόπεδα – φυλακές, στους νέους και στους μαθητές που στοχοποιούνται από ΜΜΕ και Κεραμέως και αντίστοιχα για την ίδια την προστασία μας από τις πολιτικές της κυβέρνησης που μας εκθέτουν στην πανδημία και με ένα ζοφερό μέλλον για την επόμενη μέρα, το ΜΕΤΑ θεωρεί ότι η πορεία του Πολυτεχνείου πρέπει και φέτος να γίνει και να μεταβληθεί σε αφετηρία σύγχρονων και δυστυχώς , διαχρονικών αγώνων και διεκδικήσεων. Με όλα τα μέσα ατομικής και συλλογικής προστασίας που χρειάζονται και προβλέπονται. .

Για να γίνει η πορεία του Πολυτεχνείου αφετηρία νικηφόρων αγώνων απαιτείται η συγκρότηση ενός μετώπου όλων των ταξικών και αγωνιστικών δυνάμεων, κάθε τίμιου συνδικαλιστή και εργαζόμενου, για να βγουν τα συνδικάτα από τη στασιμότητα και την απονέκρωση που τα οδηγούν οι υποταγμένες -στην κυβέρνηση και την εργοδοσία- γραφειοκρατικές ηγεσίες τους, οι οποίες έχουν κηρύξει συνδικαλιστικό «lockdown», σε μια περίοδο που χρειάζεται να μπουν μπροστά και να κινητοποιήσουν τους εργαζόμενους για υπερασπίσουν την υγεία και τα δικαιώματά τους

Με ένα τέτοιο μέτωπο ταξικών και αγωνιστικών δυνάμεων, θα γίνουν πιο αποτελεσματικοί οι αγώνες μας:

  • ενάντια στα συμφέροντα του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου

  • ενάντια στον ιμπεριαλισμό, στο ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, ενάντια στις απειλές του πολέμου και υπέρ της ειρήνης

  • ενάντια στις αντικοινωνικές και αντεργατικές πολιτικές της κυβέρνησης, στο ολοκληρωτικό κράτος που οικοδομεί και υπέρ της προστασίας των δημοκρατικών, εργασιακών, συνδικαλιστικών και κοινωνικών δικαιωμάτων και ελευθεριών

  • ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της υγείας και των κοινωνικών υπηρεσιών και υπέρ της ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος υγείας.

Το Μέτωπο Ταξικής Ανατροπής καλεί τη νέα γενιά που έδωσε δυναμικό «παρών» στις αντιφασιστικές συγκεντρώσεις, όλους τους εργαζομένους, άνεργους και συνταξιούχους να δώσουν το «παρών», στη συγκέντρωση και πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία, την Τρίτη 17 Νοέμβρη 2020.

Το ΜΕΤΑ καλεί τους εργαζομένους και τις εργαζόμενες, σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, να συμμετάσχουν στο επόμενο αγωνιστικό ραντεβού της πανεργατικής απεργίας και των συλλαλητηρίων στις 26 Νοέμβρη 2020.

Νοέμβρης 2020

Από το ΜΕΤΑ


Αγωνιστική Συνεργασία ΟΤΕ: Το Πολυτεχνείο είναι φέτος πιο επίκαιρο από ποτέ
Φωτογραφία | Eurokinissi – Τατιάνα Μπόλαρη

47 χρόνια μετά την κατάρρευση της χούντας, είναι φέτος η πρώτη φορά που με κυβερνητική απόφαση, έχει απαγορευτεί να έχουμε έναν εορτασμό αντάξιο της μνήμης των αγωνιστών του Πολυτεχνείου.

Επίσημα πια και με παραδοχή της, η σημερινή κυβέρνηση έχει χάσει κάθε έλεγχο στη διασπορά του κορoνοϊού. Το βασικό της πλάνο, ήταν ο έλεγχος των ΜΜΕ και η εδραίωση στη συνείδηση των πολιτών, ότι η «ατομική ευθύνη» είναι η μοναδική αιτία για τη διάδοση του ιού. Όλους αυτούς τους μήνες, η αποτυχία της πολιτικής τους να δημιουργήσουν στοιχειώδεις υποδομές στην υγεία, την παιδεία, τις μεταφορές κ.α. έφεραν ως αποτέλεσμα το καθολικό lockdown, μαζί με γελοιωδέστατα, παράλογα και φασιστικής έμπνευσης μέτρα, όπως η απαγόρευση της βραδινής κυκλοφορίας.

Η απαγόρευση των εκδηλώσεων για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου θα μπορούσε να εκληφθεί καλοπροαίρετα για τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας, αν την ίδια στιγμή ο Υπουργός Εργασίας δεν επεξεργαζόταν αντεργατικές νομοθετικές ρυθμίσεις προκειμένου να καταρρακώσει ακόμα περισσότερο τα εργασιακά δικαιώματα και να πλήξει καίρια την αξιοπρέπεια αλλά και την επιβίωση του Έλληνα εργαζόμενου.

ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ

Συνθήματα πιο επίκαιρα από ποτέ! Συνθήματα που η σημερινή κυβέρνηση επιθυμεί διακαώς να μην ακουστούν φέτος! Για ένα πολιτικό κόμμα που κυβερνάει για 7η φορά μεταπολιτευτικά και έχει επωάσει ακραίες νεοφιλελεύθερες και ακροδεξιές πολιτικές καταστολής. Για μια κυβέρνηση που θα ενεργοποιήσει ευχαρίστως τον κατασταλτικό μηχανισμό της και με βραχίονα τα συστημικά ΜΜΕ, θα προσπαθήσει να δημιουργήσει ΕΝΤΑΣΗ στον εορτασμό του Πολυτεχνείου, προκειμένου να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη από την ακέραια ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ για την απώλεια ελέγχου της υγειονομικής κατάστασης στη χώρα.

Συμμετέχουμε στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για την παλλαϊκή εξέγερση του Πολυτεχνείου, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας. Εμπνεόμαστε για κοινωνικούς αγώνες και διεκδικήσεις για μια καλύτερη, δικαιότερη και δημοκρατικότερη κοινωνία. Ειδικά φέτος, το Πολυτεχνείο αποτελεί φάρο για την αντίσταση απέναντι στην καταπάτηση των ατομικών, εργασιακών και συλλογικών ελευθεριών μας, που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση με πρόσχημα τον κορoνοϊό.

Προετοιμάζουμε την απεργία της 26ης Νοέμβρη που έχουν προκηρύξει το ΕΚΑ, η ΑΔΕΔΥ και ολοένα περισσότερα εργατικά κέντρα και σωματεία!


Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ επ. Λιβαδειάς: Το Πολυτεχνείο ζει. Ο αγώνας συνεχίζεται…

Ανακοίνωση Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ επαρχίας Λιβαδειάς

Συμπληρώνονται φέτος 47 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου και τα οράματα και τα αιτήματά του μοιάζουν επίκαιρα όσο ποτέ. Σήμερα, λίγες μέρες πριν την επέτειο των 47 χρόνων από την εξέγερση του Νοέμβρη του ‘73, το σύνθημα ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ όχι μόνο παραμένει επίκαιρο, αλλά παίρνει και νέα χαρακτηριστικά.

Σήμερα, που υποκριτικά και προσχηματικά η κυβέρνηση επικαλείται την πανδημία για την περιστολή δημοκρατικών ελευθεριών ,όταν η ίδια εδώ και μήνες δεν πήρε κανένα ουσιαστικό μέτρο για να θωρακιστεί η υγεία του λαού μέσα από τις αναγκαίες προσλήψεις στο δημόσιο σύστημα υγείας, την ενίσχυση των ΜΕΘ, την επίταξη των ιδιωτικών κλινικών, όταν άφησε απροστάτευτους τους πολίτες στο συνωστισμό των ΜΜΜ και στα πετσοκομμένα πρωτόκολλα που οδηγούν σε έξαρση των κρουσμάτων σε νοσοκομεία ,οίκους ευγηρίας, εργοστάσια, σχολεία κ.ά., είναι η στιγμή να συνειδητοποιήσουμε ξανά το πνεύμα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου και να το συνδέσουμε με τους μικρούς και μεγάλους αγώνες του λαού, από τις απεργίες, τις μάχες ενάντια στις απολύσεις και τις ιδιωτικοποιήσεις έως τις μαθητικές και φοιτητικές καταλήψεις, την πάλη ενάντια στο ρατσισμό και το φασισμό και κάθε κοινωνική αντίσταση, δίνοντας έμπνευση και προοπτική για το μέλλον.

Η επέτειος της εξέγερσης στο Πολυτεχνείο και οι εκδηλώσεις που οργανώνονται στο πλαίσιό της δεν πρέπει να είναι απλώς άσκηση μνήμης, αλλά πυλώνας και σημείο αναφοράς του λαϊκού κινήματος με περιεχόμενο αντιπολεμικό-αντιιμπεριαλιστικό, αντιφασιστικό-αντιεθνικιστικό / δημοκρατικό.

Συναδέλφισσες – οι,

ως Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ επαρχίας Λιβαδειάς θέλουμε να επικοινωνήσουμε παντού το μήνυμα της οργάνωσης, της αλληλεγγύης, της συλλογική διεκδίκησης, της συμμαχίας με όλη την εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα, στο δρόμο του αγώνα και της πάλης για μια νέα κοινωνία, δίκαιη, με πραγματικές ελευθερίες και δικαιώματα! Με όπλο την πείρα των αγώνων του χτες, προετοιμάζουμε τις αναμετρήσεις και τις συγκρούσεις του σήμερα.

Θα κλείσουμε με το «Μήνυμα του ετοιμοθάνατου ποιητή στη Νεολαία» (Μπρεχτ):

«Γι’ αυτό σε μένα που τη ζωή μου έτσι σπατάλησα
Άλλο δε μένει παρά να σας ζητήσω
Να μη δώσετε προσοχή σε λέξεις που βγαίνουν από το δικό μας σάπιο στόμα
Μήτε και συμβουλή καμιά να μη δεχτείτε
απ΄αυτούς που στάθηκαν τόσο ανίκανοι
Αλλά μόνοι σας να αποφασίσετε ποιο το καλό για σας
Και τι σας βοηθάει τον τόπο να χτίσετε
Που εμείς αφήσαμε να ρημάξει σαν την πανούκλα
Και να κάνετε τις πολιτείες κατοικήσιμες».

ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΖΕΙ!  –  Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ!


Ριζοσπαστική Ενωτική Κίνηση Βύρωνα

Ενώ το Εθνικό Σύστημα υγείας είναι έτοιμο να καταρρεύσει η κυβέρνηση εξαπολύει τους πραιτοριανούς της ενάντια σε ό,τι κινείται. Λεφτά βέβαια για την υγεία “δεν υπάρχουν”. Όπως άλλωστε δήλωσε και ο Χρυσοχοϊδης “η αστυνομία είναι το ΕΣΥ της προστασίας μας”….

Να σταματήσουν να παίζουν με την δημόσια υγεία!
Να ενισχύσουν ΤΩΡΑ το δημόσιο σύστημα υγείας.
Δεν θα αφήσουμε κανέναν να εκμεταλλεύεται την πανδημία για να αναιρεί εργασιακά δικαιώματα και κατακτήσεις!


Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων

«Σήμερα η κυβέρνηση της ΝΔ με την εκκωφαντική σιωπή των κομμάτων του ΕυρωΝατοικού μονόδρομου, όλοι μαζί θέλουν να επιβάλουν την απαγόρευση των εκδηλώσεων του Πολυτεχνείου με πρόφαση την πανδημία.Δεν είναι οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις που απειλούν τη δημόσια υγεία, δεν είναι οι εκδηλώσεις του οργανωμένου λαϊκού κινήματος που γίνονται με μέτρα  προστασίας πολύ πιο αυξημένα, απ’ αυτά στα νοσοκομεία, στα σχολεία, στους χώρους δουλειάς, στα μέσα μεταφοράς εκεί που την ευθύνη την έχει το κράτος και η εργοδοσία.

Διαολίζονται στην σκέψη πως σήμερα ο ελληνικός λαός, η νεολαία, όπως και πριν 47 χρόνια απαιτούν έξω οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ από την χωρά μας, μήνυμα επίκαιρο όσο ποτέ. Τότε οι Αμερικάνοι και ευρωπαίοι σύμμαχοι της στρατιωτικής δικτατορίας επεδίωκαν να βάλουν τους αγώνες του λαού στο γύψο για να προχωρήσουν τους σχεδιασμούς τους στην Ανατολική Μεσόγειο μέρος των οποίων ήταν και η διχοτόμηση της Κύπρου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου