Σάββατο 13 Αυγούστου 2016

ΦΘΑΝΟΥΝ ΞΑΝΑ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΠΑΡΑΛΙΑ

ΦΘΑΝΟΥΝ ΞΑΝΑ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΠΑΡΑΛΙΑ

E-mailΕκτύπωσηPDF
-----0000prosfyges(Παρ. 12/8/16 - 12:41-13:11)
Η ΑΓΚΥΡΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΩΣ ΟΜΗΡΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΤΗ ΔΙΕΝΕΞΗ ΤΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΕ
ΤΗ ΝΥΦΗ ΠΛΗΡΩΝΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ
Στις 169 ήταν οι νέες αφίξεις προσφύγων και μεταναστών στα νησιά του Αιγαίου το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Συντονιστικού Οργάνου Διαχείρισης τηςΠροσφυγικής Κρίσης. Ο αριθμός αυτός είναι υπερδιπλάσιος των αφίξεων που έγιναν τη Δευτέρα (80), την Τρίτη (76) και την Τετάρτη (90). Οι νέοι αφιχθέντες έρχονται να προστεθούν στους 10.204 ανθρώπους που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στα hot spots των νησιών, όπου η κατάσταση χαρακτηρίζεται εκρηκτική.  
Σύμφωνα με τη σημερινή καταμέτρηση του Συντονιστικού Οργάνου, στη χώρα βρίσκονται εγκλωβισμένοι 57.039 πρόσφυγες, εκ των οποίων στο Ελληνικό βρίσκονται 2.786, ενώ εκτιμάται ότι εκτός δομών φιλοξενίας βρίσκονται 3.050 άνθρωποι.  
Στη Βόρεια Ελλάδα βρίσκονται 20.545, στην Κεντρική Ελλάδα 2.450, στην Αττική 9.900, στη νότια Ελλάδα 242, ενώ στους χώρους που έχουν νοικιαστεί από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τουςΠρόσφυγες ( UNHCR) βρίσκονται 7.862 άνθρωποι.  
Την ίδια στιγμή δημοσιεύματα υποστηρίζουν ότι η κυβέρνηση της Βουλγαρίας εξετάζει τη δημιουργίαφράχτη πολλών χιλιομέτρων στα σύνορα με την Ελλάδα και την Τουρκία, ενώ ανησυχίες για τις αυξημένες ροές εκφράζουν και οι αρχές της Αλβανίας. Μάλιστα την Τετάρτη συνελήφθησαν 26 Αφγανοί πρόσφυγες οι οποίοι θα επαναπροωθηθούν στην Ελλάδα.
ΤΟΥΡΚΙΑ: ΑΡΑΤΕ ΠΥΛΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ;    
Είναι σαφές ότι η Τουρκία χρησιμοποιεί τους πρόσφυγες στο έδαφος της ως ομήρους στη διένεξη της με την ΕΕ.  
Αυτή την ώρα, η Τουρκία στέλνει μήνυμα με μια ''΄ήπια'' ροή προσφύγων από τα τουρκικά παράλια προς τα ελληνικά νησιά.  
Οι εξελίξεις του επόμενου διαστήματος δεν είναι εύκολα προβλέψιμε αλλά ο κίνδυνος να μεγαλώσει το κύμα προσφύγων από τα τουρκικά παράλια είναι κάτι παραπάνω ορατός.  
Σε μια τέτοια περίπτωση, η Ελλάδα θα πληρώσει τη νύφη, πράγμα που ίσως να αποτελεί καιεπιδίωξη της Τουρκίας του Ερντογάν.  
Πολιτικοί κύκλοι υπογράμμιζαν ότι είναι απαράδεκτη η παθητική στάση της ελληνικής κυβέρνησης, η οποία παρακολουθεί ως ουδέτερος παρατηρητής τις εξελίξεις, χωρίς καμία παρέμβαση ούτε προς την πλευρά των Βρυξελών ούτε προς την Άγκυρα  
Προφανώς και σε αυτό το ζήτημα, η κυβέρνηση Τσίπρα παίζει τον εξαίσιο ρόλο του καλού υπαλλήλου.
Παρασκευή 12 Αυγούστου 2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου