Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2016

Η κυβέρνηση προκαλεί με τη μετατροπή του επιδόματος ανεργίας σε επιταγή εργασίας

Η μεταλλαγμένη μνημονιακή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, αθετώντας για πολλοστή φορά τις δεσμεύσεις της, αντί για μέτρα ουσίας και πραγματικής στήριξης των ανέργων, βαυκαλίζεται επικοινωνιακά τάζοντας προγράμματα ψευτοαπασχόλησης, «ασπιρίνες παρηγοριάς» στην πραγματικότητα βασισμένες στις αποτυχημένες «συνταγές» του πρόσφατου παρελθόντος, χωρίς αποτέλεσμα ουσίας.
Η κυβέρνηση, μέσω των νέων προγραμμάτων ψευτοαπασχόλησης, και κυρίως με το χάρισμα του επιδόματος ανεργίας στις επιχειρήσεις, εφόσον προσλάβουν επιδοτούμενους ανέργους, δίνει στους εργοδότες μια ακόμη ευκαιρία να απολύσουν παλιούς εργαζομένους προσλαμβάνοντας νέους, που με το επίδομα ανεργίας θα επιδοτούν τον μισθό τους. Με αυτόν τον τρόπο, προκαλεί ένα ακόμη καίριο χτύπημα σε βάρος των συλλογικών συμβάσεων, αφού οι απασχολούμενοι άνεργοι θα αμείβονται με τους κατώτατους «μισθούς της ντροπής», τους οποίους επέβαλαν οι προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις.
Οι άνεργοι, όμως, δεν θέλουν δούλεμα αλλά δουλειές, που με τη συνέχιση των μνημονίων της λιτότητας δεν πρόκειται να υπάρξουν, με ασφάλιση, αξιοπρεπείς μισθούς και συνθήκες εργασίας! Έχουν, επίσης, ανάγκη από μέτρα ουσιαστικής οικονομικής και κοινωνικής στήριξής τους και επέκταση του ύψους και, κυρίως, της χρονικής διάρκειας χορήγησης του επιδόματος ανεργίας, το οποίο -υπό τα υφιστάμενα δεδομένα- λαμβάνει μόλις ο ένας στους 10 ανέργους (περίπου το 10% του συνόλου), ενώ οι μακροχρόνια άνεργοι μένουν χωρίς καμιά στήριξη.
Γραφείο Τύπου
1/9/2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου