Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2016

ΤΟ ΤVXS ΚΑ Η PALMOS ANALYSIS ΣΤΟΝ ΠΑΛΜΟ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣΙ

ΤΟ ΤVXS ΚΑ Η PALMOS ANALYSIS ΣΤΟΝ ΠΑΛΜΟ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣΙ

E-mailΕκτύπωσηPDF
(Παρ., Σαβ. 16-17/9/16 - 10:02)
ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΕΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΡΟΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ  
Αν η πραγματικότητα βοά και δεν μας βολεύει,τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα.  
Κατασκευάζουμε μια άλλη που να ταιριάζει στα συμφέροντα μας και τις ανομολόγητεςσκοπιμότητες μας.  
Αν ο λαός και οι πολίτες, ιδιαίτερα οι νέοι και νέες, έχουν γυρίσει την πλάτη στο μνημονιακόσύστημα.  
Αν είναι οργισμένοιαγανακτισμένοι και απογοητευμένοι από τα μνημονιακά κόμματα.  
Αν εξυβρίζουν όπου και αν βρεθούν και σταθούν τον ΣΥΡΙΖΑ, τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, το Ποτάμι και τις άλλες μνημονιακές δυνάμεις.  
Αν καθυβρίζουν με εξευτελιστικούς χαρακτηρισμούς τον Τσίπρα, τον Μητσοτάκη, την Γεννηματά, τονΘεοδωράκη, τον Λεβέντη, τον Καμμέννο.  
Αν συμβαίνουν όλα τούτα μαζί και ταυτόχρονα, οι πολίτες ''φτύνουν'' δημοσκοπικές εταιρείες καιδημοσκοπήσεις και γυρίζουν την πλάτη στις ερωτήσεις τους, τότε υπάρχει ένας τρόπος να κρύψουμε μια πολιτικοκοινωνική πραγματικότητα που δεν μας βολεύει, αντίθετα μας ανησυχεί και μαςτρομάζει, και να παρουσιάσουμε μια διαφορετική εικόνα, την οποία να πλασάρουμε ως πραγματική.  
Και αυτός ο τρόπος είναι οι δημοσκοπήσεις δωματίου.  
Να κατασκευάζουμε δημοσκοπήσεις όχι με ερωτήσεις στους πολίτες που μας ''φτύνουν'' αλλά μεερωτήσεις, τις οποίες απαντάμε μόνοι μας και στις οποίες απαντήσεις δίνουμε προτεραιότητα στις επιθυμίες μας και δευτερεύουσα, απλώς για να τηρούμε τα προσχήματα, σημασία στις κοινωνικέςδιαθέσεις.  
Αυτή τη μέθοδο ακολούθησε και η Palmos Analysisπαράρτημα του Tvxs.gr., σε δημοσκόπηση που παρουσίασε το τελευταίο, το οποίο λειτουργεί ως ιδιόμορφη εκφραστική συνιστώσα τουνεομνημονιακού, ''δικαιωματικού'' και ευρώπληκτου ΣΥΡΙΖΑ.  
Άλλωστε, δεν υπάρχει κανένα θεσμικό ανεξάρτητο δημοκρατικό όργανο που να ελέγχει τηναξιοπιστία δημοσκοπικών εταιρειών και δημοσκοπήσεων, αξιοπιστία η οποία έχει καταρρακωθεί και έχει φτάσει στο ναδίρ.  
Η Palmos Analysis, λοιπόν, από θέσεις γραφείου, συνεχίζει με τις δικές της διορθώσεις το δρόμο που άνοιξε ο θιασώτης του ''ιστορικού αναθεωρητισμού'' Μαραντζίδης, σφετεριζόμενος τον τίτλο τουΠανεπιστημίου Μακεδονίας (ΠΑΜΑΚ) και η Καπα Research από το ''έγκριτο'' Βήμα της περασμένηςΚυριακής.  
Και οι τρεις αυτές ''συστημικά'' κατασκευασμένες δημοσκοπήσεις, για να αποφύγουνπαρατράγουδααντιθέσεις , αντιπαραθέσεις και επικίνδυνα ερωτήματα, κινήθηκαν, προκειμένου να οριοθετήσουν και να προσανατολίσουν το σκηνικό στη νέα περίοδο με τη μέγιστη ''πειστικότητα' και στις ''σωστές'' ράγες, ως ''φωτοτυπίες'' η μία της άλλης, με μικρές διαφοροποιήσεις η κάθε μια, ανάλογα με τα ιδιαίτερα συμφέροντα τους. '' .  
10 μονάδες η διαφορά υπέρ της ΝΔ στη δημοσκόπηση της ΠΑΜΑΚ5 μονάδες τελικά ή ίδια διαφορά, για τις ''φιλοκυβερνητικές'' Kαπα Research και Palmos.  
Και για τις τρεις, όμως, το μνημονιακό σύστημα, με ραχοκοκαλιά τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ, εμφανίζεται με νύχια και με δόντια, παρ' ότι κλονισμένο, ότι είναι ακόμα όρθιο και ανθεκτικό.  
Από την άλλη, οι αντιμνημονιακές δυνάμεις γενικώς εμφανίζονται αδύναμες και επομένως μηαπειλητικές.
-----0000palmos 
Ιδιαίτερα, όμως, όλο το μένος των συστημικών δημοσκοπήσεων στρέφεται από κοινού κατά της ΛΑ.Ε. 
Και στις τρεις δημοσκοπήσεις η ΛΑ.Ε εμφανίζεται τελευταία και με ακριβώς το ίδιο, μετρημένο με μοιρογνωμόνιο, ποσοστό: 1%!  
Θαυμάστε ακρίβεια, όταν σχεδόν το μισό των υποτιθέμενα ερωτώμενων, δηλαδή το 50% του ''ανύπαρκτου, φανταστικού'' δείγματος, δεν δηλώνει προτίμηση ή δηλώνει ότι δε θα προσέλθει στην κάλπη.  
Αυτή η λυσσώδης και απόλυτη εχθρική αντιμετώπιση της ΛΑ.Ε, η οποία οργανωμένα καισυντονισμένα από τις δυνάμεις του συστήματος πρέπει να εμφανισθεί στο περιθώριο, έχει την εξήγηση της.  
Ξέρουν πολύ καλά τα κατεστημένα κέντρα ότι η ΛΑΕ είναι η μόνη δύναμη στο ριζοσπαστικό χώρο που μπορεί να απειλήσει τα μνημόνια, τα οποία συνιστούν την μόνη υπαρκτή στρατηγική τουκαπιταλισμού σε αυτήν την περίοδο.  
Ξέρουν πολύ ότι η ΛΑ.Ε διαθέτει τη θέληση και την αποφασιστικότητα αλλά και το πρόγραμμα, τηστόχευση και την ενωτική πολιτική που μπορεί να αναπτύξει μια δυναμική, η οποία να ανατρέψειεδώ και τώρα και όχι στο αδιάφορο μέλλον, την μνημονιακή τάξη και να βάλει σε κίνηση βαθιέςανατρεπτικές διαδικασίες.  
Ξέρουν πολύ καλά ότι αν η ΛΑ.Ε εμφανίσει μια δυναμική ή εμφανίσουν την πραγματική δυναμική της στην κοινωνία, τότε οι εξελίξεις θα πάρουν τη μορφή χιονοστιβάδας.  
Άλλωστε, γνωρίζουν τα κατεστημένα του συστήματος ότι ορισμένες δυνάμεις της ΛΑ.Ε και πρώτα απ' όλα του Αριστερού Ρεύματος, ήταν η ψυχή της ταχύτατης ριζοσπαστικής ανόδου του ΣΥΡΙΖΑ και όχι οι διάφοροι ΔραγασάκηδεςΣταθάκηδεςΤσακαλώτοι και σία.  
Οι δυνάμεις, λοιπόν, του συστήματος μόνο ως εφιάλτη μπορούν να αναλογισθούν ένα νέο, μεεπίκεντρο τη ΛΑ.Εριζοσπαστικό ανοδικό κύμα απειλής του μνημονιακού καπιταλισμού με εντελώςνέους, χωρίς προδοτικά πισωγυρίσματααποτελεσματικούς τώρα και νικηφόρους όρους.  
Οι δημοσκοπήσεις, όμως δεν πρόκειται να καθορίσουν, με τις δικές τους ιεραρχίες και ιεραρχήσεις, τις εξελίξεις.  
Οι δημοσκοπήσεις ούτε τα μνημόνια, ούτε τον Τσίπρα μπορούν να διασώσουν, ούτε νέους Τσίπρηδεςνα βγάλουν, ούτε τη δεξιά και την Κεντροαριστερά να ξεπλύνουν.  
Πολύ γρήγορα, δημοσκόποι, δημοσκοπήσεις και κατασκευασμένες μετρήσεις θα σαρωθούν από τηνκοινωνική βουή, που ήδη έχει αρχίσει να ξανακούγεται.  
Η ενωτική πολιτική και κινηματική πρόταση και προγραμματική διέξοδος της ΛΑ.Ε είναι η μόνηλύση της τραγωδίας απέναντι σε αντιενωτικές τακτικές που σερβίρουν κενά λόγια του αέρα και σε δήθεν ''υπερεπαναστικές'' κορώνες που δεν ενοχλούν κανέναν και δεν τις ακούει σχεδόν κανείς και το μόνο που εξυπηρετούν είναι να γίνονται διάκοσμος για άγονες αντιπαραθέσεις ή ''συντεταγμένουςαγωνιστικούς περιπάτους''.
ΕΝΑΣ ΦΙΛΟΣ ΤΗΣ ΛΑ.Ε
Παρασκευή 16 Σεπτέμβρη 2016
Υ.Γ 1: Να σημειώσω και κάτι ακόμη για το Τvxs του Στ. Κούλογλου, ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, που ανέβηκε στο σκάφος του τελευταίου, όταν έτρεχε ολοταχώς προς την εξουσία και προφανώςτρισχαρούμενου για τη μετέπειτα μνημονιακή στροφή του ΣΥΡΙΖΑ.  
Το Τvxs, λοιπόν, δεν γράφει σχεδόν τίποτα ή για να μη πω σκέτο τίποτα για τις καθημερινές δραστηριότητες και ανακοινώσεις της ΛΑ.Ε. Τόσο, ίσως, να το ενοχλούν.  
Γράφει ευχαρίστως, όμως, και σε περίοπτη θέση τις βαρύγδουπες αποχωρήσεις από τη ΛΑ.Ε.  
Έγραψε, λοιπόν, το Tvxs, με πηχυαίο τρόπο, πριν από καιρό, αμέσως μετά την Πανελλαδική Συνδιάσκεψη της ΛΑ.Ε(!), για την αποχώρηση της Κομμουνιστικής Τάσης από την ΛΑ.Ε, χωρίς να λέει τίποτα για το τι αντιπροσώπευε αυτή η Τάση και για τον αντίλογο.  
Έγραψε, επίσης, προχθές για την αποχώρηση από τη ΛΑ.Ε του ''Δεν Πληρώνω'', χωρίς, όμως, να εξετάζει και να αναφέρει το τι λέει η άλλη πλευρά για τους λόγους της αποχώρησης, που μπορεί να είναι λίγο πιο πεζοί από όσο μας παρουσιάζουν οι φιλόξενες στήλες του Tvxs.  
Βεβαίως, φοβούμαι ότι τόσο η Κομμουνιστική Τάση (Κ.Τ), όσο και το ''Δεν Πληρώνω'' τελείωσαν μάλλον την επικοινωνιακή τους παρουσία στο Tvxs, αφού αξιοποιήθηκαν, δυστυχώς,  από το τελευταίο και εν αγνοία τους, όχι για να αναδειχθούν οι απόψεις τους αλλά μόνο και μόνο για να ''πληγεί'' η ΛΑ.Ε. Μετά την επικοινωνιακή χρήση της κατά της ΛΑ.Ε, η ΚΤ, για παράδειγμα, ουδέποτε ξαναεμφανίσθη στις ανοικτές αγκάλες του Τvxs.  
Αυτά για την αντικειμενικότητα και την εμπάθεια κάποιων κατά της ΛΑ.Ε και ειδικότερα απ' όσο ξέρω κατά του ''Αριστερού Ρεύματος''.  
Η ΛΑ.Ε είναι ο μεγάλος και κύριος στόχος του συστήματος και μέσα σε αυτήν το ''Αριστερό Ρεύμα''.  
Γιατί η ΛΑ.Ε, κυρίως, διαθέτει, σε αυτή την συγυρία, τις πολιτικές, την ενωτική προσήλωση, τοντρόπο αλλά και τη θέληση, να απειλήσει εδώ και τώρα το υπαρκτό σύστημα στον επίκαιρο στρατηγικό πυρήνα του: στα μνημόνια, τη λιτότητα και το ευρώ!
ΥΓ. 2Εξαίρεση στον ''κανόνα'' του 1% των δημοσκοπήσεων. για την ΛΑ.Ε. έγινε μόνο από τηδημοσκόπηση της εταιρείας ALCO, έτσι για να σπάσει κατά τι η προσυνεννοημένη μονοτονία, χωρίς να αλλοιωθεί η γενική κατεύθυνση.  
Η ALCO, λοιπό, έδωσε 2%(!) στη ΛΑ.Ε και 2,4%, μετά την την αναγωγή.  
Τα συμπεράσματα του κειμένου μου δεν αλλάζουν αλλά μάλλον επιβεβαιώνονται.
Σάββατο 17 Σεπτέμβρη 2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου