Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2016

«Να σταματήσει η πολιτική κοροϊδία κυβέρνησης και μνημονιακής αντιπολίτευσης για τα ελλείμματα του ΙΚΑ»




 Δελτίο Τύπου
Δήλωση Δημήτρη Στρατούλη, μέλους της Πολιτικής Γραμματείας της ΛΑΕ, πρώην αν. υπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης
«Να σταματήσει η πολιτική κοροϊδία κυβέρνησης και μνημονιακής αντιπολίτευσης για τα ελλείμματα του ΙΚΑ»

Η αντιπαράθεση, που έχει ξεσπάσει μεταξύ κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και μνημονιακής αντιπολίτευσης (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, κ.λπ.) για τα ελλείμματα του ΙΚΑ, είναι για τα «μάτια του κόσμου».
Νεομνημονιακοί και παλαιομνημονιακοί «μονομάχοι» «μαλώνουν περί όνου σκιάς», χωρίς να αναφέρονται στη βασική αιτία δημιουργίας και διόγκωσης των ελλειμμάτων της κοινωνικής ασφάλισης, που είναι η ίδια η εφαρμογή των καταστροφικών και ανθρωποκτόνων μνημονίων, τα οποία στηρίζουν ή εφαρμόζουν ή συμφωνούν όλοι τους.
Όλες οι μνημονιακές κυβερνήσεις με τις πολιτικές της λιτότητας, τις μειώσεις μισθών και συντάξεων, την αύξηση της ανεργίας, καθώς και με τη δραστική μείωση της κρατικής χρηματοδότησης της Κοινωνικής Ασφάλισης, έχουν μειώσει δραματικά τα έσοδα της και έχουν βάλει μπουρλότο στα θεμέλια της οικονομικής βάσης της.
Επομένως, δεν αποτελούν λύση για τα ελλείμματα του ΙΚΑ ούτε το «σπάσιμο του κουμπαρά» του ΑΚΑΓΕ, ούτε η μη απόδοση από το ΙΚΑ προς τον ΟΑΕΔ και στον ΕΟΠΥΥ εισφορών που ήδη έχει εισπράξει, ούτε η προκλητικά μεγάλη καθυστέρηση απονομής των συντάξεων. Το αντίθετο, μάλιστα… Αυτές οι πρακτικές είναι επικίνδυνες και σε βάρος των νέων ασφαλισμένων, των επιδομάτων ανεργίας, των παροχών Υγείας, αλλά και για την ίδια την επιβίωση των συνταξιούχων.
Το ΙΚΑ αλλά και –συνολικά- η κοινωνική ασφάλιση και οι συντάξεις δεν έχουν κανένα μέλλον με τα μνημόνια, που οδηγούν στην ολοκληρωτική κατεδάφισή τους.
Σήμερα, χρειάζεται όσο ποτέ παλλαϊκός ξεσηκωμός για την αντιμνημονιακή ανατροπή και την επαναφορά του εθνικού νομίσματος, που σε συνδυασμό με ένα αναπτυξιακό σχέδιο παραγωγικού μετασχηματισμού, μπορεί να στηρίξει την κοινωνική ασφάλιση και τις συντάξεις, μέσω της δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας, στήριξης των μισθών, επαναφοράς της πλήρους και σταθερής εργασίας, πάταξης της εισφοροδιαφυγής και της ανασφάλιστης εργασίας, ενισχυμένης στήριξης από τον κρατικό προϋπολογισμό και κυρίως επανακεφαλαιοποίησης των λεηλατημένων διαχρονικά αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων.
Γραφείο Τύπου της ΛΑ.Ε.
23/9/2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου