Τρίτη 22 Μαρτίου 2016

Και διακοπές κάνει η ΕΥΔΑΠ και μετρητές παίρνει από αδύναμους οικονομικά πολίτες

Και διακοπές κάνει η ΕΥΔΑΠ και μετρητές παίρνει από αδύναμους οικονομικά πολίτες

Του Μανώλη Μαστοράκη*
Δυστυχώς έχουμε φτάσει στο σημείο το τεχνικό προσωπικό που έρχεται σε άμεση επαφή να προσπαθεί να ηρεμήσει για να αποφύγουμε τα χειρότερα αλλά και να δώσει οδηγίες στους δοκιμαζόμενους από την κρίση πολίτες.
Παρά της εξαγγελίες και τις καμπάνιες της διοίκησης περί δωρεάν παροχής νερού έρχεται η πραγματικότητα να διαπομπεύσει τις προσχηματικές αποφάσεις της Διοίκησης. Το προσωπικό του δυτικού τομέα έρχεται συχνά αντιμέτωπο με την σκληρή πραγματικότητα της εξαθλίωσης και της ανέχειας που έχουν φέρει στον τόπο μας τα μνημόνιά τους. Και διακοπές σε αδυνάτους γίνονται και αφαιρέσεις μετρητών, χωρίς να λαμβάνεται υπόψιν ούτε η κατάσταση ούτε η υγεία αλλά ούτε και η δυνατότητα του συμπολίτη μας να τηρήσει τις υποχρεώσεις του.
Μετά από έξι χρόνια μνημονίων και την πλήρη εξαθλίωση των αδυνάτων και ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων καλούμαστε να στερήσουμε το κοινωνικό αγαθό στους συμπολίτες μας.
Είναι χαρακτηριστικό το παράδειγμα του συμπολίτη μας που από 75% αναπηρία το κράτος δυνάστης του το έριξε στο 67% και με το επίδομα των 350 ευρώ καλείται να ανταποκριθεί και να διαβιώσει στο παράπηγμα του στην Άνω Φούσα Ασπροπύργου.
Είναι χαρακτηριστικό επίσης ότι επί χρόνια συνεπής στις υποχρεώσεις του στην ΕΥΔΑΠ και ενώ προσπάθησε και με διακανονισμό μήπως και σώσει την κατάσταση, το εισόδημα του δεν του επιτρέπει πια να ανταποκριθεί στα στοιχειώδη.
Χαρακτηριστικό επίσης είναι ότι παρότι με 67% αναπηρία δεν μπορεί να ενταχθεί στο κοινωνικό τιμολόγιο δηλαδή την έκπτωση στην ουσία γιατί κοινωνικό τιμολόγιο όπως έχω ξαναπεί υπάρχει μόνο στο φαντασιακό της διοίκησης.
Καλώ την διοίκηση άμεσα να εντάξει τις ομάδες αυτές σε ειδικό καθεστώς καλώ την διοίκηση να σταματήσει τις αδιάκριτες διακοπές και αφαιρέσεις
Καλώ τους συλλόγους και την ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ, εφόσον η διοίκηση επιδεικνύει αναλγησία αντιμετωπίζοντας το Νερό ως εμπόρευμα, να πάρουν αποφάσεις. υπεράσπισης της πρόσβασης των αδύναμων της κοινωνίας στο πόσιμο νερό.
ΥΓ1: Τα στοιχεία του συμπολίτη μας είναι στην διάθεση της διοίκησης, ελπίζω όχι μόνο για να λύσει το συγκεκριμένο πρόβλημα αλλά επιτέλους να καταλάβει ότι είναι αδιανόητο να κόβει το νερό σε οικιακές καταναλώσεις ειδικότερα την στιγμή που στους έχοντες αθλητικών ομίλων κάνει γενναίες μειώσεις και συνεχίζει τις εκπτώσεις διυλισμένου μάλιστα νερού σε μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους.
ΥΓ2: Να μη διανοηθεί η διοίκηση να ρίξει έμμεσα την ευθύνη στους εργαζόμενους όπως την άλλη φορά με το περιστατικό στο περιφερειακό Νίκαιας. Είναι οι δικές της αποφάσεις που υλοποιούνται και οδηγούν σε, χωρίς κριτήρια και πρόνοια, διακοπές.
* Ο Μανώλης Μαστοράκης είναι μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Προσωπικού ΕΥΔΑΠ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου