Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016

ΡΕΣΙΤΑΛ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΗΝ ΚΕ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

ΡΕΣΙΤΑΛ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΗΝ ΚΕ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

E-mailΕκτύπωσηPDF
(Κυρ. 6/3/16 - 17:21)
ΑΙΣΧΟΣ! ΚΛΕΙΝΕΙ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ, ΜΕ ΤΗ ''ΒΟΥΛΑ ΤΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΚΟΡΥΦΗΣ ΤΗΣ ΕΕ, Ο ΔΥΤΙΚΟΣ ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΣ ΔΙΑΔΡΟΜΟΣ  
Σε ένα απίστευτο ρεσιτάλ υποκρισίας επιδόθηκε, την Κυριακή (6/3), στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλ.Τσίπρας, την ώρα που δίπλα στη μνημονιακή οικονομικοκοινωνική και προσφυγική κρίση που αντιμετωπίζει η χώρα, πάει να προστεθεί και μια άκρως επικίνδυνη εθνική κρίση στο Αιγαίο, εξαιτίας της προκλητικής στάσης της Τουρκίας, η οποία, αξιοποιώντας την εθελοδουλία της κυβέρνησης και των μνημονιακών κομμάτων και κυρίως αξιοποιώντας το ΝΑΤΟ και την εμπλοκή του στο Αιγαίο, επιχειρεί να αναβαθμίσει και ναεπισημοποιήσει σε ανώτατο θεσμικό επίπεδο τη ''γκριζοποίηση'' του Αιγαίου. (Βλέπε εδώ)  
Ο Αλ. Τσίπρας, στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, αδιαφορώντας για τη νοημοσύνη των μελών της ΚΕ, τα οποία έχουν κλείσει ''μάτια και αυτιά'', θαμπωμένα από την εξουσία, αφού οι περισσότεροι εξ' αυτών είναιτοποθετημένοι στο στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα, τους είπε ότι ''η Ευρώπη συνθλίβεται ανάμεσα στη λιτότητα και τα κλειστά σύνορα.''!  
Η λεπτομέρεια, που όλως τυχαίως παραλείφθηκε, είναι ότι ο Αλ. Τσίπρας είναι ο ίδιος αρχιτέκτονας της κλιμάκωσης της λιτότητας σε μια καθημαγμένη χώρα. Είναι αυτός που κρατάει όρθιο καιπεριφρουρεί με ΜΑΤ τον φράκτη του Έβρου, αφήνοντας τους πρόσφυγες και μετανάστες ναπνίγονται στο Αιγαίο, ενώ είναι ο ίδιος που στο κοινό ανακοινωθέν του Συμβουλίου - παρωδία τωνΑρχηγών δεν διανοήθηκε καν να θέσει ούτε ως αίτημα το άνοιγμα των συνόρων στην Ειδομένη και πολύ περισσότερο στον Δυτικό Βαλκανικό διάδρομο και σε όλη την Ευρώπη.  
Αντίθετα, όπως είπε στην ομιλία του, θεώρησε απολύτως δεδομένο και άνευ συζήτησης το βάρβαροκλείσιμο της Ειδομένης και του Δυτικού Βαλκανικού διάδρομου, που καθιστά την Ελλάδα αποθήκη ψυχών, προς εξυπηρέτηση της ''φίλης'' και ''συμμάχου'' Μέρκελ, η οποία υφίσταται, στην πραγματικότητα τις αξιοποιεί, ''πιέσεις'' από τη Γερμανική και ευρωπαϊκή ακροδεξιά.  
Ο Αλ. Τσίπρας, ο οποίος έχει μάθει θαυμάσια να χρησιμοποιεί την διγλωσσία στη χειρότερη μορφή της, ως μέσο παραπλάνησης και εκτόνωσης όσων είναι έτοιμοι από καιρό να παραπλανηθούν, όχι μόνο δεν διανοείται να χαράξει μια πορεία σύγκρουσης με την ΕΕ αλλά ούτε καν αποτολμά να αναδείξει ευθέως στη Σύνοδο της ΕΕ τα πραγματικά προβλήματα και αιτήματα, θέτοντας veto, αν χρειαστεί, σε αποφάσεις που πνίγουν την Ελλάδακαταπατούν το διεθνές δίκαιο για τουςπρόσφυγες και στην ουσία συνιστούν εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.  
Η αντιδραστική ΕΕ αποτελεί το μεγάλο άλλοθι του Τσίπρα και το πρόσχημα για να εμπαίξει τους πολίτες, χρησιμοποιώντας, τάχα, εκ του ''ασφαλούς'' τη δικαιολογία των αντιδραστικών δεσμεύσεων που υπαγορεύει η ΕΕ, κινούμενος ως άβουλο πιόνι της!  
Το μέγεθος της υποκρισίας Τσίπρα φαίνεται άλλωστε από σημερινά ρεπορτάζ των εφημερίδων που καταγράφουν ότι ήδη έχουν ληφθεί στη Σύνοδο Κορυφής αποφάσεις για κλείσιμο των συνόρων, και ειδικότερα στην Ειδομένη, πράγμα που επιβεβαίωσε και ο Γιάννης Μουζάλας, μιλώντας για πολύ μεγάλο αριθμό εγκλωβισμένων στην Ελλάδα προσφύγων.    
Συγκριμένα, το κλείσιμο του «βαλκανικού διαδρόμου» για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες αναμένεται να ανακοινώσουν οι Ευρωπαίοι ηγέτες στη Σύνοδο Κορυφής, σύμφωνα με δημοσίευμα της αυστριακής Der Standard.
Η αυστριακή εφημερίδα αναφέρει ότι έχει δει προσχέδιο του ανακοινωθέντος στο οποίο αναφέρεται ότι η «Οδός των Δυτικών Βαλκανίων», όπως έχει γίνει πλέον γνωστή η διαδρομή που ακολουθούν οι πρόσφυγες για να φτάσουν στην Γερμανία και σε άλλες χώρες της Βόρειας Ευρώπης, θα κλείσειάμεσα κι ότι θα δοθεί η απαραίτητη ευρωπαϊκή στήριξη στην Ελλάδα για τον αριθμό των μεταναστών που θα εγκλωβιστούν στη χώρα.
«Στην Ελλάδα θα δοθεί η μέγιστη βοήθεια σε αυτή τη δύσκολη στιγμή», με γρήγορη κινητοποίηση όλων των διαθέσιμων πόρων από τα ευρωπαϊκά κράτη μέλη, αναφέρει χαρακτηριστικά το έγγραφο.
Παράλληλα, το προσχέδιο του ανακοινωθέντος αναφέρει, σύμφωνα με την Der Standard, μια συμφωνία επαναπροώθησης με την Τουρκία, για τους μετανάστες που δεν πληρούν τιςπροϋποθέσεις για λήψη ασύλου. Επιπλέον, θα ζητηθεί από την Τουρκία η άμεση και εποικοδομητικήσυμμετοχή της στον έλεγχο των εξωτερικών συνόρων της Ε.Ε. στο Αιγαίο.
Η συμφωνία αυτή, που θα έχει τη μορφή συμφωνητικού μεταξύ Ε.Ε. και Τουρκίας, θα τεθεί σε ισχύ από την 1η Ιουνίου. Μέχρι τότε ο συντονισμός θα γίνεται σε διμερές επίπεδο μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας.
Τέλος, το προσχέδιο αναφέρει ότι θα ενισχυθεί η παρουσία της Frontex στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στα σύνορα με την ΠΓΔΜ και την Αλβανία.
Μεταξύ των αρμοδιοτήτων της θα είναι ο έλεγχος της εύρυθμης λειτουργίας των hotspots, όπου οι πρόσφυγες θα καταγράφονται και στη συνέχεια θα προετοιμάζονται για την μετεγκατάσταση στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες, για τις οποίες αναφέρει ότι μέχρι την 1η Απριλίου θα πρέπει να κάνουν περισσότερα απ' όσα έχουν δεσμευτεί αυτή τη στιγμή.
Συμμετοχή στη διαδικασία θα έχει και η Europol, η οποία θα αναλάβει την εξάρθρωση του λαθρεμπορίου.
Η πρόοδος του σχεδίου θα εξεταστεί ξανά στην επόμενη Σύνοδο του Μαρτίου.
ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ
Κυριακή 6 Μαρτίου 2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου