Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016

"ΞΕΚΑΤΙΝΙΑΣΜΑ" ΚΑΙ ΒΟΡΒΟΡΟΣ Η ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΤΣΙΠΡΑ – ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ ΔΟΡΥΦΟΡΩΝ ΤΟΥΣ

"ΞΕΚΑΤΙΝΙΑΣΜΑ" ΚΑΙ ΒΟΡΒΟΡΟΣ Η ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΤΣΙΠΡΑ – ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ ΔΟΡΥΦΟΡΩΝ ΤΟΥΣ

E-mailΕκτύπωσηPDF
---000_tsipmitsot(Τετ. 30/3/16 - 10:30)                           
Η ΕΛΛΑΔΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΝΑ ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ    
Αν είχαν κάποιοι αμφιβολίες για το κατά πόσο το μνημονιακό σύστημα της “αποικίας” και οι θλιβεροί ηγετίσκοι του είναι βουτηγμένοι μέχρι το λαιμό στην παλιά και νέα διαπλοκή και σταοικονομικά συμφέροντα, η χθεσινή συζήτηση στη Βουλή τις διέλυσε.
Η συζήτηση για τη διαπλοκή δεν είχε καμιά πολιτική ουσία και εξελίχθηκε σε ευτελιστικό "ξεκατίνιασμα" των αρχηγών και της ίδιας της Βουλής.
Η άθλια τροπή που πήρε η συνεδρίαση της Βουλής και εξελίχθηκε σε μια άτακτηασύμμετρηχαώδηκαι θορυβώδη αντιπαράθεση, συνέβη διότι μεταξύ των "κυρίαρχων" πολιτικών δυνάμεων δεν υφίστανται διαφορές αλλά μόνο συμπτώσεις .
Ο ένας αρχηγίσκος είχε δίκιο μόνο στις αμαρτίες που καταμαρτυρούσε εναντίον του άλλου ή των άλλων.
ΤσίπραςΜητσοτάκης προσπαθούσαν να προκαλέσουν εύκολες εντυπώσεις ο ένας εναντίον του άλλου, μόνο και μόνο για να συνεχίσουν και οι δύο με τους δορυφόρους τους τον ίδιο καταστροφικό μνημονιακό δρόμο.
Κανένας στη Βουλή δεν είπε ότι η επιτομή της διαπλοκής και της διαφθοράς είναι τα ίδια τα μνημόνια, τα οποία συνιστούν το απαύγασμα της καταστροφικής πορείας που ακολούθησε τις τελευταίες δεκαετίες η χώρα και πολύ περισσότερο μετά την ένταξη της Ελλάδας στην Ευρωζώνη.
Ο Αλ. Τσίπρας αποφάσισε, με ιδιαίτερο προπαγανδιστικό θόρυβο, να συνεδριάσει ειδικά η Βουλή, προκειμένου υποτίθεται να βγάλει στη φόρα με διευθύνσεις και ονόματα τη διαπλοκή και τα διαπλεκόμενα συμφέροντα.
Ο Τσίπρας, όμως, στη Βουλή δεν έκανε καμμία “αποκάλυψη”. Τσιμουδιά και σιωπή. Κατήγγειλε απλώς13 ρυθμίσεις των προηγούμενων κυβερνήσεων, τις οποίες είχε την ευχέρεια να τις καταργήσει εδώ και 15 μήνες και δεν το έκανε, ενώ περιορίστηκε να ζητήσει Εξεταστική Επιτροπή για τα δάνεια σεκόμματα και μέσα ενημέρωσης, τη στιγμή που αυτές οι υποθέσεις έπρεπε να είναι γνωστές, να είχαν δοθεί στη δημοσιότητα και να είχαν σταλεί στον εισαγγελέα και όχι φυσικά για εξέταση στη Βουλή, όπου θα τεθούν σε πολιτικό “συμψηφισμό” και “πολιτική διαπραγμάτευση”.
Από την άλλη ο Κυρ. Μητσοτάκης κάλυψε πλήρως τις αμαρτίες Σαμαρά και των προηγούμενων μνημονιακών κυβερνήσεων, έβγαλε “λάδι” όλη την παραδοσιακή “διαπλοκή” και χρησιμοποίησε όπως και ο Τσίπρας, διάφορα ανούσια επικοινωνιακά τρυκ για εύκολες εντυπώσεις, προκειμένου να καταλήξει, ζητώντας, με ένα περίεργο και στρεψόδικο τρόπο, εκλογές ή κάτι τέτοιο.
Η συζήτηση στη Βουλή ήταν συζήτηση συγκάλυψης των μεγάλων σκανδάλων του παρελθόντος και των σημερινών. Συγκάλυψης, επίσης, της παλιάς και νέας διαπλοκής και φτηνής ανούσιας κοκορομαχίας ανάμεσα σε Τσίπρα – Μητσοτάκη και τους δορυφόρους τους, την ώρα που η λεηλασίατου δημοσίου χρήματος συνεχίζεται και την ώρα που βρίσκονται επί θύραις τα νέα μνημονιακά μέτραύψους, περίπου, 6 δισ ευρώ για την καταλήστευση με φόρους και περικοπές συντάξεων των εναπομεινάντων λαϊκών εισοδημάτων.
Το απόγειο της πολιτικής ηλιθιότητας και αθλιότητας ήταν η στιγμή που ο Βασ. Λεβέντης, ο αυθεντικότερος της βαθύτατης εθελοδουλείας όλων, είπε ότι αν είχαμε μια κυβέρνηση που πίστευε πραγματικά στο ευρώ και την ΕΕ και εφάρμοζε στο ακέραιο τις “μεταρρυθμίσεις” (βλ. τη ληστεία του τόπου και του ελληνικού λαού) τότε η χώρα σε ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ θα έβγαινε από την κρίση!!!
Η συζήτηση της Τρίτης στη Βουλή επιβεβαίωσε τη βαθύτατη πολιτική σήψη και παρακμή αυτής της χώρας.
Σε τέτοιες περιστάσεις δεν υπάρχουν ούτε χωράνε ημίμετρα.
Χρειάζεται ΑΝΑΤΡΟΠΗ. Βαθιά ΑΝΑΤΡΟΠΗ
Να συντριβεί και να φύγει όλο το παλιό διεφθαρμένο και εξωνημένο μνημονιακό και νεομνημονιακόπολιτικό προσωπικό της υποτέλειας , της λιτότητας και του ξεπουλήματος.
Η Ελλάδα χρειάζεται μια νέα αρχή. Μιά ΕΠΑΝΑΘΕΜΕΛΙΩΣΗ ως ανεξάρτητη και κυρίαρχη χώρα σερήξη με την φυλακή της ευρωζώνης και σε σύγκρουση με την παρακμάζουσα αντιδραστική ΕΕ.
Ν.Ζ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου