Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016

ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ: ΩΣ ΤΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ ΞΕΠΟΥΛΑΜΕ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΟΝ ΛΑΤΣΗ

ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ: ΩΣ ΤΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ ΞΕΠΟΥΛΑΜΕ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΟΝ ΛΑΤΣΗ

E-mailΕκτύπωσηPDF
(Τρι. 29/3/16 - 13:40)                
ΑΠΟΜΕΝΕΙ ΤΟ ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΟ ΚΑΙ Η ΑΔΕΙΑ ΚΑΖΙΝΟ (!)  
Η κυβέρνηση έχει βγάλει στο σφυρί τη χώρα και πουλάει ένα προς ένα τα ιμάτια της, με προτεραιότητα τα “φιλέτα” των δημοσίων επιχειρήσεων και των ακινήτων.
Πρόσφατα η κυβέρνηση, στο πλαίσιο του μέγα σκανδάλου της τρίτης ανακεφαλαιοποίησηςξεπούλησε τις τέσσερις συστημικές τράπεζες σε ξένα κερδοσκοπικά fund, τα οποία τώρα διεκδικούν να διαχειρισθούν με το άλλο χέρι τους τα “κόκκινα δάνεια”, δηλαδή το μεγαλύτερο μέρος των ιδιωτικών περιουσιών της χώρας, ενώ όλη η δημόσια περιουσία, κάθε μορφής, θα περάσει, προς υποθήκευση, διαχείριση και εκποίηση σε ένα υπερταμείο, το οποίο θα συνδιαχειρίζονται ξένοι τροϊκανοί εγκάθετοι.
Στην κατεύθυνση αυτή της γενικής εκποίησης, ο Υπ. Οικ. Ευκλείδης Τσακαλώτος εξήγγειλε την προθεσμία ξεπουλήματος του χώρου του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού, με την ίδια ευκολία που θα εκποιούσε ένα αγροτεμάχιο του.
Ο κατά τ' άλλα επικεφαλής της αντιπολίτευσης των “53”, τρομάρα του και τρομάρα τους, δήλωσεπροκλητικότατα ότι “η κυβέρνηση θα έχει ολοκληρώσει τη συμφωνία ύψους πολλών εκατοντάδων ευρώ για την παραχώρηση της έκτασης του Ελληνικού μέχρι το φθινόπωρο.
Η συμφωνία του ευτελούς τιμήματος 915 εκατ. ευρώ αφορά την Lamda Development, την κινεζική Fosun και εταιρία με έδρα το Abu Dhabi.  
Ωστόσο, όπως είπε ο Ευκλ. Τσακαλώτος χρειάζονται αρκετά ακόμη βήματα, όπως η έγκριση τουχωροταξικού σχεδίου και η χορήγηση άδειας καζίνο πριν ολοκληρωθεί η συμφωνία.  
«Θεωρώ ότι όλα αυτά που λέμε και τις συζητήσεις με τον επενδυτή πρέπει να έχουμε τελειώσει μέχρι το φθινόπωρο. Θεωρώ ότι είναι ένας στόχος που είναι αρκετά κοντά και μπορούμε να τον κάνουμε» δήλωσε ο Τσακαλώτος στη Βουλή.  
Η κυβέρνηση έχει προϋπολογίσει την είσπραξη 345 εκατ. ευρώ ως πρώτη δόση από τη συναλλαγή για φέτος, σύμφωνα με τον κρατικό προϋπολογισμό.  
Πολιτικοί και κινηματικοί κύκλοι τόνιζαν, όμως, στην Iskra, ότι ο Ευκλ. Τσακαλώτος και η κυβέρνηση, με τα μνημονιακά συνεταιράκια τους, μπορεί να λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο τις κοινωνικές αντιδράσεις και τις πολιτικές εξελίξεις. Γιατί μπορεί κάτω και από τη λαϊκή πίεση να αλλάξουν πολλά στο σημερινό καταθλιπτικό μνημονιακό σκηνικό.
Τρίτη 29 Μαρτίου 2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου