Πέμπτη 1 Απριλίου 2021

ΛΑΕ: Τα νέα μέτρα της Κυβέρνησης αποδεικνύουν την αναλγησία της και την έλλειψη κάθε σχεδιασμού

Τα νέα μέτρα της Κυβέρνησης αποδεικνύουν την αναλγησία της και την έλλειψη κάθε σχεδιασμού

Έκλεισαν τα καταστήματα με 800 κρούσματα, τα ανοίγουν με 4.000 κρούσματα, ενώ  υποβαθμίζουν ακόμα περισσότερο το Δημόσιο Σύστημα Υγείας.

 

Σήμερα η κυβέρνηση ανακοίνωσε τα νέα μέτρα, που όχι μόνο είναι αντιφατικά, έρχονται σε πλήρη αντίθεση με προηγούμενα, αλλά προσβάλουν και την νοημοσύνη κάθε λογικού ανθρώπου.

  • Ανοίγει τα καταστήματα με 4.000 κρούσματα ημερησίως, ενώ τα είχε κλείσει με 800 κρούσματα ημερησίως.
  • Παρά την έξαρση της Πανδημίας, την αύξηση κρουσμάτων και νεκρών, δεν έλαβε κανένα μέτρο για την ενίσχυση των Δημόσιων Δομών Υγείας, που έχουν αναλάβει αποκλειστικά όλο το βάρος αντιμετώπισης της Πανδημίας.
  • Τα αρμόδια κυβερνητικά στελέχη ψεύδονται για τον αριθμό των ΜΕΘ και την επάρκεια των υποδομών, πράγμα που αποδεικνύεται, από την αδυναμία της αντιμετώπισης των κρουσμάτων και περίθαλψης των ασθενών.
  • Προκαλούν τον Ελληνικό Λαό όταν δηλώνουν επισήμως ότι «μόνο το 20% των διασωληνομένων μένει και πεθαίνει εκτός ΜΕΘ», δήλωση που αποδεικνύει όχι μόνο αποτυχία αλλά και απίστευτο κυνισμό και αναλγησία.
  • Δεν προσλαμβάνει προσωπικό, αντιθέτως απολύει ή παραπέμπει σε ποινική και πειθαρχική δίωξη, όσους υγειονομικούς τολμούν να αναδείξουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Χαρακτηριστικά παραδείγματα, η απόλυση του Κώστα Καταραχιά, Προέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων στο νοσοκομείο «Αγ. Σάββας», του Θανάση Σιούλη, Προέδρου των γιατρών του Νοσοκομείου «ΑΧΕΠΑ», της Δάφνης Κατσίμπα, Προέδρου της ΕΝΙΘ, της Αφροδίτης Ρέντζιου, Προέδρου της ΟΕΝΓΕ, του Μιχάλη Γιαννακού προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ και άλλων.
  • Οι πολιτικές επιλογές της Κυβέρνησης είναι η υποβάθμιση του ΕΣΥ, προς όφελος των ιδιωτικών κλινικών και ο αυταρχισμός και η καταστολή σε όσους αντιστέκονται.

Οι πολιτικές επιλογές αυτές όμως στρέφονται ενάντια σε όλη την κοινωνία. Η υγειονομική κρίση συνεχίζεται και οξύνεται, μέχρι στιγμής έχει 8.000  θύματα,  δεκάδες χιλιάδες ασθενείς και απαιτείται η άμεση λήψη μέτρων για την αντιμετώπισή τους.

ΔΕΝ ΧΑΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ ΣΤΙΣ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΚΥΝΕΡΝΗΣΗΣ ΤΗΣ Ν.Δ

Η ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΠΑΙΤΕΙ:

  1. Άμεση ενίσχυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, αύξηση των ΜΕΘ με στελέχωσή τους από κατάλληλα εξειδικευμένο προσωπικό, επίταξη του Ιδιωτικού Τομέα Υγείας, με βάση τις πραγματικές ανάγκες και όχι τα συμφέροντα των κλινικαρχών.
  2. Εξασφάλιση εδώ και τώρα του αναγκαίου αριθμού εμβολίων με αναζήτηση και από άλλες χώρες (Ρωσικό, Κινέζικο κ.α)
  3. Αποζημίωση των εργαζομένων που προσπαθούν να επιβιώσουν με 534 ευρώ, αντιμετώπιση της ανεργίας, ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων με διαγραφή χρεών, ώστε να μπορέσουν να επαναλειτουργήσουν.

Η Κυβέρνηση θεωρεί ότι με ψεύτικες υποσχέσεις, αλλάζει την πραγματικότητα.

Την πραγματικότητα όμως την βιώνουμε όλοι και θα αγωνιστούμε για να την ανατρέψουμε.

Θα αγωνιστούμε για την υπεράσπιση της Δημόσιας Υγείας και Παιδείας, των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων μας.

Θα αγωνιστούμε για την ίδια την ζωή μας.

Γραφείο Τύπου

1-4-2021

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου