Παρασκευή 2 Απριλίου 2021

Η Λαϊκή Ενότητα καταγγέλλει τις απολύσεις καθαριστριών στο Υπ. Οικονομικών

Η ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ ΣΤΟ ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ ΣΕ  ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΜΟΡΦΗ ΧΙΟΝΟΣΤΟΙΒΑΔΑΣ  

Σήμερα το πρωί ανακοινώθηκε η απόλυση 150 καθαριστριών, που υπηρετούν σε όλες τις υπηρεσίες του Υπ. Οικονομικών και της ΑΑΔΕ, μετά από πολλά χρόνια εργασίας, παρότι  καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Η απόλυση έγινε, παρά τις υποσχέσεις των αρμοδίων παραγόντων, ότι θα ανανεωθούν οι συμβάσεις τους και παρά το γεγονός ότι οι ανάγκες των υπηρεσιών επέβαλαν την ανανέωση των συμβάσεων.

Οι  απολύσεις των καθαριστριών αυτών εντάσσονται στις γενικότερες πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης για απόλυση όλων των συμβασιούχων από το Δημόσιο, με στόχο να δοθούν οι αρμοδιότητες σε εργολάβους, ημετέρους κατά κανόνα, που κοστίζουν  ακριβότερα στο Δημόσιο, προσφέρουν κακές υπηρεσίες, αλλά κυρίως οδηγούν στην ανεργία και στην εξαθλίωση εκατοντάδες εργαζόμενες και εργαζόμενους.

Η κυβέρνηση αποδεικνύει κάθε στιγμή ότι δεν ενδιαφέρεται ούτε για τα συμφέροντα του Δημοσίου αλλά ούτε για τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων, που διεκδικούν μια θέση εργασίας και μια αξιοπρεπή ζωή. Το μόνο που την ενδιαφέρει είναι η αλλαγή των εργασιακών σχέσεων και η εξυπηρέτηση των συμφερόντων των ιδιωτών.

Η ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ:

ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΗΣ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ ΠΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΝΑ ΜΗΝΑ… 

ΑΠΑΙΤΕΙ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗ ΤΟΥΣ

ΔΗΛΩΝΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΑΓΩΝΙΣΤΕΙ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΠΛΗΤΤΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ.   

Γραφείο Τύπου

2-4-2021   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου