Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2021

Να καταπέσουν οι κατασκευασμένες κατηγορίες σε βάρος των συλληφθέντων της 17/11/2019

Να καταπέσουν οι κατασκευασμένες κατηγορίες σε βάρος των συλληφθέντων της 17/11/2019

 Να μπει τέλος στη βιομηχανία διώξεων και αυθαίρετων συλλήψεων της κυβέρνησης και του Υπουργείου “Προστασίας του Πολίτη”.

Την Τετάρτη 29/9 εκδικάζεται η υπόθεση 19 συλληφθέντων, ως επί το πλείστον νέων παιδιών, που συνελήφθησαν μετά το πέρας της πορείας του Πολυτεχνείου στις 17/11/2019 και παραπέμφθηκαν σε δίκη με εντελώς αυθαίρετες και κατασκευασμένες κατηγορίες. Μεταξύ αυτών, οι φοιτητές Ζήσης Σ. και Ειρήνη Ε. μέλη της οργάνωσης “Ξεκίνημα”, που περιέγραψαν με τις μαρτυρίες τους τις πρακτικές αστυνομικής βίας, κακοποίησης, ξυλοδαρμού και αυθαιρεσίας, όπως χαρακτηριστικά με την παράνομη στέρηση πρόσβασης σε συνήγορο, που βίωσαν εκείνη τη νύχτα οι συλληφθέντες.

Μετά τη διαδήλωση του Πολυτεχνείου η αστυνομία επιδόθηκε σε σαφάρι αυθαιρεσιών, ξυλοδαρμών και παράνομων συλλήψεων στο κέντρο της Αθήνας. Είναι ενδεικτικό ότι οι αστυνομικοί μετέφεραν τους πολίτες σε ένα γκαράζ δίπλα από το Υπουργείο Πολιτισμού, όπου πέρα από κάθε νομιμότητα τους φωτογράφισαν με τα προσωπικά τους τηλέφωνα προκειμένου να μπορέσουν να τους «αναγνωρίσουν» στη συνέχεια και αργότερα τους μετέφεραν στη ΓΑΔΑ, όπου τους αποδόθηκαν οι γνωστές κατασκευασμένες κατηγορίες με την επίσης γνωστή μέθοδο της βιομηχανίας δήθεν μαρτυριών αστυνομικών.

Είναι μία από τις δυστυχώς πολλές υποθέσεις της ασύδοτης πολιτικής, απόλυτης αυθαιρεσίας και ακραίας αστυνομικής καταστολής που εφαρμόζει η κυβέρνηση της ΝΔ με βάση το δόγμα του «νόμου και της τάξης» από την αρχή της εκλογής της. Πολιτική που έχει ως αποτέλεσμα δεκάδες στημένες δίκες σε βάρος αγωνιστών και αγωνιστριών και θέτει στο στόχαστρο ιδίως τη νεολαία. Οι άδικες κατηγορίες και η ταλαιπωρία πολιτών σε πολυετείς δικαστικές διαδικασίες συμπληρώνουν την οξυμένη αστυνομική βία και καταστολή διαδηλώσεων και διαμαρτυριών, αλλά και το θεσμικό αυταρχισμό της κυβέρνησης που επιχειρεί να καταπατήσει κάθε στοιχειώδες δημοκρατικό δικαίωμα, όπως αυτό της διαμαρτυρίας και του συνδικαλισμού.

Ο νέος ΥπΠροΠο Τ. Θεοδωρικάκος εξακολουθεί την ίδια πολιτική αυταρχισμού του προκατόχου του Μ. Χρυσοχοΐδη, όπως φάνηκε ξεκάθαρα από το ντεμπούτο που έκανε με ρίψη χημικών και ξυλοδαρμό για τη διάλυση της διαδήλωσης μαθητών και φοιτητών εναντίον του μέτρου της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής.

Αυτή η συνθήκη ομηρίας πολιτών σε διώξεις με ανυπόστατες κατηγορίες, δεν αφορά μόνο τους εμπλεκόμενους αλλά κάθε πολίτη, που απειλείται να βρεθεί ανά πάσα στιγμή αντιμέτωπος με έναν εφιαλτικό κρατικό μηχανισμό, χωρίς στοιχειώδη δικαιώματα.

Το λαϊκό κίνημα και η νεολαία μπορούν με τους αγώνες τους να αποκαλύπτουν τις σκευωρίες και να υπερασπίζονται τα δημοκρατικά δικαιώματα.

Να αθωωθούν οι κατηγορούμενοι και να καταπέσουν οι ψεύτικες κατηγορίες.

Η Λαϊκή Ενότητα στηρίζει την κινητοποίηση αλληλεγγύης την Τετάρτη 29/9 9.30 πμ στα Δικαστήρια της Ευελπίδων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου