Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2021

Λαϊκή Ενότητα Θεσσαλονίκης: ΟΧΙ στο νέο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο της ΝΔ

Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

Θεσσαλονίκη 1 Σεπτέμβρη 2021

ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ Ν.Δ.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΤΕΤΑΡΤΗ 1/9 ΩΡΑ 7.00΄μ.μ. ΣΤΟ ΑΓ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

 

Με τη διαδικασία «ψεκάστε-ψηφίστε-τελειώσαμε», η κυβέρνηση της Ν.Δ. έφερε σήμερα στην ολομέλεια της Βουλής και ψηφίζει αύριο το απόγευμα το νομοσχέδιο καρμανιόλα για την επικουρική ασφάλιση.

Με το νομοσχέδιο αυτό καταργείται ο αλληλέγγυος και αναδιανεμητικός  χαρακτήρας και η επικουρική ασφάλιση  μετατρέπεται σε κεφαλαιοποιητική.  Με τη δημιουργία του «αυτόνομου» Ταμείου Επικουρικής Κεφαλαιοποιητικής Ασφάλισης (ΤΕΚΑ), οι ασφαλιστικές εισφορές, αυτές που αποτελούν συλλογική ιδιοκτησία των εργαζομένων, μέσα από τους λεγόμενους «ατομικούς κουμπαράδες», μετατρέπονται πλήρως σε «ατομικό επενδυτικό προϊόν», που θα «επενδύεται» σε χρηματιστηριακά προϊόντα μικρού, μεσαίου ή μεγάλου ρίσκου από τους ιδιώτες, τους «επενδυτές», τα fund, τους τζογαδόρους του χρηματιστηρίου.

Συνέπεια αυτού είναι η επικουρική σύνταξη που θα πάρει στο τέλος ο ασφαλισμένος, να επαφίεται στα σκαμπανεβάσματα και στο ρίσκο της λειτουργίας του χρηματιστηρίου, με την κυβέρνηση να λέει ότι θα «διασφαλίζει» ένα ελάχιστο ποσό σύνταξης!

Η Λαϊκή Ενότητα αγωνίζεται για ένα καθολικό σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, που θα διασφαλίζει αξιοπρεπή διαβίωση σε όλους τους εργαζόμενους μετά το πέρας της εργασίας τους.

Στηρίζει τις κινητοποιήσεις ενάντια στο νέο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης της Ν.Δ. και καλεί στη Θεσσαλονίκη, σε συγκέντρωση σήμερα Τετάρτη 1/9, στις 7.00΄μ.μ. στο άγ. Βενιζέλου.

Το Γραφείο Τύπου

www.facebook.com/LaikiEnotitaThessalonikiOfficial

laikienotitathessalonikis@gmail.com

ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου