Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2021

Καμιά ανοχή και συμβιβασμός με τον Φασισμό

ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Θεσσαλονίκη 28 Σεπτέμβρη 2021

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΚΑΙ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ ΜΕ ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ

Η ΛΑΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΑΓΡΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ 1ο/2ο ΕΠΑΛ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗΣ

Η Λαϊκή Ενότητα Θεσσαλονίκης καταδικάζει την άγρια επίθεση που δέχθηκαν σήμερα το πρωί (Τρίτη 8/9), μέλη Φοιτητικών Συλλόγων από φασιστοειδή, περιθωριακά στοιχεία, στο 1ο/2ο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης.

Οι Φοιτητικοί Σύλλογοι πραγματοποιούσαν αντιφασιστική συγκέντρωση, ως απάντηση στην αναίτια επίθεση που δέχθηκαν μέλη τους την περασμένη εβδομάδα στο ίδιο σχολείο από φασίστες, επειδή μοίραζαν στους μαθητές κείμενο για την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής.  Σήμερα οι φοιτητές δέχθηκαν επίθεση από ομάδα φασιστών, οπλισμένων με λοστούς, μαχαίρια και κροτίδες, με αποτέλεσμα να τραυματίσουν σοβαρά κάποιους από αυτούς.

Είναι φανερό ότι επιχειρούν να σταματήσουν, με βάρβαρο τρόπο, κάθε προσπάθεια συλλογικής δράσης στα σχολεία μέσα από τους μαθητικούς συλλόγους, στα πανεπιστήμια, στους εργασιακούς χώρους, όπως έγινε στο Πέραμα, στους αιγύπτιους ψαράδες κτλ.

Η Λαϊκή Ενότητα καταδικάζει την επίθεση αυτή, στηρίζει το σημερινό συλλαλητήριο που καλούν οι Φοιτητικοί Σύλλογοι στις 6.30΄μ.μ. στην πλατεία Τερψιθέας και δηλώνει πως θα συνεχίσει μέσα από το λαϊκό και φοιτητικό κίνημα την πάλη ενάντια σε κάθε προσπάθεια αναβίωσης του φασισμού. Μόνο μέσα από τους λαϊκούς-φοιτητικούς αγώνες, τη συλλογική δράση, όσοι οραματίζονται τις μαύρες μέρες θα βρεθούν εκεί που τους αξίζει, εκεί που έστειλαν τους δολοφόνους του Παύλου Φύσσα οι μεγάλες κινητοποιήσεις πριν από ένα χρόνο.

Οι αγώνες του λαού δεν τρομοκρατούνται. Είναι αυτοί που δίνουν το σήμα και την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο, χωρίς καμιά ανοχή και συμβιβασμό με το φασισμό.

Κανένα περιθώριο στους φασίστες στα σχολεία, στις σχολές, στις γειτονιές, στους εργασιακούς μας χώρους.

Το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου