Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2021

Άμεση αθώωση των συλληφθέντων της 17ης Νοεμβρίου 2020

 

Άμεση αθώωση των συλληφθέντων της 17ης Νοεμβρίου 2020

Στο πλαίσιο της τρομοκρατίας και της καταστολής που είχε εξαπολύσει η κυβέρνηση με σκοπό την απαγόρευση της πορείας της 17ης Νοεμβρίου 2020 και αμέσως μετά το τέλος των κινητοποιήσεων, για άλλη μια φορά γίναμε μάρτυρες της αστυνομικής αυθαιρεσίας και ασυδοσίας.

Οι 5 συλληφθέντες αγωνιστές ξυλοκοπήθηκαν αναίτια και βίαια από τις δυνάμεις της αστυνομίας και στήθηκε εις βάρος τους ένα σαθρό και ψευδές κατηγορητήριο κατ’ εντολή της κυβέρνησης της ΝΔ. Η κατεύθυνση της κυβέρνησης και του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για εκείνη τη μέρα ήταν σαφής. Τρομοκρατία, βία και συλλήψεις με σκοπό την τρομοκράτηση των αγωνιστών και την απονομιμοποίηση της ιστορικότερης μεταπολιτευτικής κινητοποίησης, αυτής του Πολυτεχνείου με το συμβολισμό που φέρει για την αριστερά και το λαϊκούς αγώνες. Μετά το τέλος της κινητοποίησης στο Σταθμό Λαρίσης οι δυνάμεις καταστολής επιτέθηκαν στον κόσμο που αποχωρούσε με απώτερο σκοπό την αυθαίρετη σύλληψή τους. Δε δίστασε μάλιστα να ξυλοκοπήσει και να αρπάξει τους 3 από τους 5 συλληφθέντες κυριολεκτικά μέσα από το σπίτι τους, χωρίς ένταλμα και χωρίς κάποια στοιχειοθετημένη κατηγορία. Η ίδια η επίθεση κατέληξε να προκαλεί ισχαιμικό επεισόδιο στο Δ. Καττή και σοβαρούς τραυματισμούς των υπολοίπων, πρακτική που συνεχίστηκε και στη συνέχεια εντός του Αστυνομικού Τμήματος με ύβρεις, ξύλο και τραμπουκισμούς.

Οι σχεδιασμοί της κυβέρνησης κατέρρευσαν μιας και η απαγόρευση της διαδήλωσης έμεινε απλώς εξαγγελία. Χιλιάδες διαδηλωτών σε πολλά σημεία της Αθήνας έδωσαν ξεκάθαρο μήνυμα ανυπακοής στο χουντικής έμπνευσης νόμο απαγόρευσης των διαδηλώσεων αλλά και στο ευρύτερο κλίμα καταστολής και τρομοκρατίας που επιχειρήθηκε όλη την προηγούμενη περίοδο.

Ζητάμε την άμεση αθώωση όλων των συλληφθέντων της 17ης Νοεμβρίου 2020.

Η Λαϊκή Ενότητα στηρίζει την κινητοποίηση στο κτίριο 9 της Ευελπίδων, την Τετάρτη 13/10/2021 και ώρα 9:30

Το Γραφείο Τύπου 12.10.2021

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου