Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2021

Λαϊκή Ενότητα: Ανακοίνωση για την εκτέλεση νεαρού στο Πέραμα

Ανακοίνωση για την εκτέλεση νεαρού στο Πέραμα

 

Η εκτέλεση σε δημόσια θέα νεαρού στο Πέραμα δείχνει ότι το βάθος της αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας είναι θανάσιμη απειλή για τους πολίτες.

Καμία συγκάλυψη! Να μπει τέλος στην ανεξέλεγκτη δράση της ΕΛΑΣ.

Χθες βράδυ ένας 20χρόνος Ρομ εκτελέστηκε στο Πέραμα από αστυνομικούς κατά την φερόμενη τέλεση ενός πλημμελήματος.

Ήδη, οι θιασώτες του “νόμου και της τάξης” προσπαθούν να συγκαλύψουν την εξόφθαλμη και θανάσιμη αστυνομική αυθαιρεσία, με διάφορους τρόπους.

Επιδιώκουν να χύσουν το ρατσιστικό τους δηλητήριο σε βάρος του νεκρού Ρομ,  καλλιεργώντας τον κανιβαλισμό και την ανατριχιαστική αντίληψη ότι η παραβατικότητα αποτελεί έναν “καλό λόγο” για μια εξωδικαστική εκτέλεση.

Διαρρέουν από φίλα προσκείμενα ΜΜΕ ότι προηγήθηκε τραυματισμός αστυνομικών ενώ από τα βίντεο που έχουν έρθει στην δημοσιότητα εμφανώς ακούγονται οι διαβιβάσεις των αστυνομικών προς το κέντρο επιχειρήσεων για μη ύπαρξη τραυματισμένων αστυνομικών. Ταυτόχρονα, σε αντίθεση με τον συνηθισμένο βομβαρδισμό ιατρικών ανακοινωθέντων ακόμα και για ανύπαρκτους τραυματισμούς αστυνομικών, έχει στιγμής, απουσιάζει η οποιαδήποτε σχετική επίσημη ενημέρωση από νοσοκομεία. Αλλά σε κάθε περίπτωση τίποτα δεν δικαιολογεί την εν ψυχρώ εκτέλεση καταδιωκόμενου πολίτη ως αυτόκλητη τιμωρία από την αστυνομία.

Διάφοροι κυβερνητικοί που χαϊδεύουν τα πιο κανιβαλικά και απάνθρωπα αντανακλαστικά της κοινωνικής συντήρησης σπεύδουν να συγχαρούν τους “ήρωες” που δολοφόνησαν έναν άοπλο άνθρωπο.Είναι ντροπή για την νοημοσύνη του λαού να πλασάρεται η εξωδικαστική δολοφονία ως “νίκη ενάντια στην εγκληματικότητα”, που οδηγεί στην αποχαλίνωση της κρατικής αυθαιρεσίας και την κατάλυση κάθε δικαιώματος, ακόμη και αυτού της ζωής, από έναν ανεξέλεγκτο μηχανισμό καταστολής και βίας σε βάρος των πολιτών.

Το γεγονός αυτό συνιστά προφανή απόδειξη του γεγονός ότι η εντεινόμενη αστυνομική αυθαιρεσία, δεν είναι τυχαία. Έρχεται μετά από μια σειρά περιστατικών όπου αστυνομικοί προβαίνουν σε χρήση όπλου, καθ’ υπέρβαση οποιοσδήποτε λογικής, παραβιάζοντας ακόμα και τους δικούς τους κανόνες εμπλοκής και το καταφανώς ευνοϊκό για τα “όργανα της τάξης” δικαιικό πλαίσιο. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει δώσει πράσινο φως στην αστυνομία να λειτουργεί ως σερίφης του Φαρ-Ουέστ, επιθυμώντας να ακολουθήσει παραδείγματα εκμηδένισης της αξίας της ανθρώπινης ζωής, που έρχονται πέρα από τον Ατλαντικό. Η διαρκώς εντεινόμενη λαϊκή δυσαρέσκεια από την καταστροφή της χώρας από πλημμύρες και πυρκαγιές, από την αποτυχημένη διαχείριση της πανδημίας, από τα διαρκή αντιλαϊκά και αντεργατικά μέτρα και με το φάντασμα της ακρίβειας και της ενεργειακής φτώχειας να πλανάται πάνω από το λαϊκό νοικοκυριό, κάνουν πολύ χρήσιμη την νομιμοποίηση της ακραίας αστυνομικής βίας υπό την ανοχή και την κάλυψη της κυβέρνησης.

Η κλιμάκωση της αστυνομικής αυθαιρεσίας είναι προφανής και συνειδητή, από τον ξυλοδαρμό και βασανισμό του Β. Μάγγου στο Βόλο και τον άγριο ξυλοδαρμό νεαρού πολίτη στη Ν. Σμύρνη, τον εξευτελισμό και δημόσιο βανασιμό πολιτών σε τυπικές έρευνες στοιχείων, από τις διαρκείς επιθέσεις της ΕΛΑΣ για τη διάλυση διαδηλώσεων που καταλήγουν σε αμέτρητους τραυματίες διαδηλωτές, μέχρι και σήμερα, που το δόγμα της “μηδενικής ανοχής” οδήγησε σε νεκρό. Είναι επιτακτική ανάγκη ένα πλατύ μέτωπο και ένας παλλαϊκός αγώνας της κοινωνίας για την υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων ώστε να υψωθεί φραγμός απέναντι στον κρατικό αυταρχισμό και την αστυνομική αυθαιρεσία.

Ο 20χρονος δολοφονημένος Ρομ πρέπει να αντιμετωπιστεί ως ένας νεκρός- θύμα εξωδικαστικής εκτέλεσης και ο κόσμος της δουλειάς, η νεολαία και η αριστερά να απαιτήσουν και να διεκδικήσουν την σε βάθος εξακρίβωση των συνθηκών κάτω από τις οποίες εκτελέστηκε και την πειθαρχική και ποινική τιμωρία των εκτελεστών του και όσων τους έδωσαν τις σχετικές εντολές.

Το Γραφείο Τύπου 24.10.2021

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου