Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2021

Καμία σκέψη για φοιτητοδικεία σε βάρος συνδικαλιστών φοιτητών στο Πολυτεχνείο Κρήτης!

Καμία σκέψη για φοιτητοδικεία σε βάρος συνδικαλιστών φοιτητών στο Πολυτεχνείο Κρήτης!

Η φίμωση της νεολαίας δεν θα περάσει!

Η Λαϊκή Ενότητα καταγγέλλει τις απειλές και προσπάθειες εκκίνησης πειθαρχικής δίωξης σε βάρος συνδικαλιστών φοιτητών του Πολυτεχνείου Κρήτης για την πολιτική και συνδικαλιστική τους δράση.

Με βάση τα όσα καταγγέλλει ο Ενιαίος Σύλλογος Φοιτητών Πολυτεχνείου Κρήτης εχθές 12/10 καθηγητής Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πολυτεχνείου Κρήτης απείλησε φοιτητές με πειθαρχικά με την κατηγορία της «αφισορύπανσης», αφού κατέστρεψε συνδικαλιστικό υλικό, μη διστάζοντας να απειλήσει με εκφράσεις όπως: “θα σε διώξω από το Πολυτεχνείο”, “θα φας πειθαρχικό και θα σε στείλω σπίτι σου για 6 μήνες”. Αποκορύφωμα ήταν η αποστολή email από τον Κοσμήτορα του Τμήματος με πρόσκληση για «απολογία» σε φοιτητή μέλος του ΔΣ και Προέδρου του Συλλόγου Φοιτητών της Σχολής ΗΜΜΥ του Πολυτεχνείου Κρήτης.

Πρόκειται για ακραία επίθεση στα συνδικαλιστικά δικαιώματα των φοιτητών, βγαλμένη από τις σκοτεινές εποχές της δικτατορίας όταν το σπουδαστικό της ασφάλειας και συνεργαζόμενες διοικήσεις καταδίωκαν φοιτητές για την πολιτική τους δράση στο χώρο του πανεπιστημίου. Δε δίστασαν να απειλούν φοιτητές με διακοπή των σπουδών τους ως τιμωρία για την συνδικαλιστική τους έκφραση.

Αυτές οι αντιδραστικές ενέργειες έχουν τις ίδιες στοχεύσεις με τον αντιδραστικό νόμο Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη και αποτελούν πτυχή του. Αυτό είναι το όραμα της κυβέρνησης Μητσοτάκη: ένα πανεπιστήμιο που αντί για ελεύθερα σκεπτόμενους και αγωνιζόμενους φοιτητές, θα έχει τρομοκρατημένους και φιμωμένους νέους.

Δεν πρόκειται να τους περάσει! Το φοιτητικό κίνημα και συνολικά η εκπαιδευτική κοινότητα θα καταρρίψουν κάθε προσπάθεια πειθαρχικών διώξεων και καταστολής των αγώνων της νεολαίας, όπως απέρριψαν μαζικά το εφιαλτικό νομοθέτημα Κεραμέως-Χρυσοχοίδη που θέλει να βάλει την εκπαίδευση στο γύψο.

Οι αγώνες της νεολαίας είναι δίκαιοι και θα νικήσουν!

Το Γραφείο Τύπου 13.10.2021

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου