Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2021

ΛΑΕ: Παράσταση διαμαρτυρίας στα Δικαστήρια Πειραιά, ενάντια στην δολοφονική δράση της αστυνομίας

Παράσταση διαμαρτυρίας στα Δικαστήρια Πειραιά, Τετάρτη 27/10, 9.00 πμ ενάντια στην δολοφονική δράση της αστυνομίας

 

Την Τετάρτη 27/10 οι εκτελεστές του 18χρονού Νίκου Σαμπάνη περνάνε από ανακριτή στα Δικαστήρια Πειραιά.

Η σοκαριστική εν ψυχρώ δολοφονία ενός πολίτη από την αστυνομία, με αφορμή την τέλεση ενός πλημμελήματος ξεχείλισε το ποτήρι. Η κλιμάκωση της αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας έχει δημιουργήσει ένα ανεξέλεγκτο ένοπλο σώμα που απειλεί να τιμωρεί εις θάνατον πολίτες. Είναι το αποτέλεσμα της χρόνιας ασυδοσίας και ατιμωρησίας των αυθαιρεσιών της ΕΛΑΣ, αλλά και του δόγματος του «νόμου και της τάξης» που εφαρμόζει η κυβέρνηση, που οδηγεί στην αποχαλίνωση του αυταρχισμού σε σημείο να απειλεί πλέον και ζωές.

Η κυβέρνηση και η ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη όχι απλώς δεν φαίνεται να πτοούνται με τα θανάσιμα αποτελέσματα της πολιτικής τους, αντίθετα χωρίς καμία αισχύνη ο Υπουργός Θεοδωρικάκος επισκέφθηκε τους δολοφόνους του 18χρνου στα κρατητήρια «για συμπαράσταση», δίνοντας ξεκάθαρα το μήνυμα όχι απλά της ανοχής της δολοφονικής δράσης της αστυνομίας, αλλά και της στήριξης της μετατροπής της ΕΛΑΣ σε σερίφηδες που παίρνουν στα χέρια τους το νόμο και την εξουσία αφαίρεσης ζωών. Στελέχη της κυβέρνησης αναπαράγουν ρατσιστικά παραληρήματα σε βάρος του νεκρού, αλλά και την ανατριχιαστική αντίληψη ότι η όποια παραβατικότητα δικαιολογεί την εξωδικαστική εκτέλεση πολιτών.

Η κυβέρνηση δεν δίστασε μάλιστα να καταστείλει άγρια τη χθεσινή διαδήλωση ενάντια στην δολοφονία στέλνοντας πολίτες στο νοσοκομείο τραυματίες, κακοποιώντας βάναυσα ακόμη και μέλος της βουλής, τη βουλευτή με το ΜΕΡΑ25 Μαρία Αμπατζίδη. Επιδιώκουν να απαγορεύουν ακόμη και τη διαμαρτυρία απέναντι στον πολιτική της ανεξέλεγκτης καταστολής και βίας.

 Ως εδώ!

 Πλατιά συστράτευση των εργαζομένων και της νεολαίας, κάθε δημοκρατικού πολίτη για την υπεράσπιση στοιχειωδών δικαιωμάτων και ελευθεριών

Καλούμε αύριο Τετάρτη 27/10, στα Δικαστήρια Πειραιά (Σκουζέ και Φίλωνος) 9.00 π.μ. σε παράσταση διαμαρτυρίας για να διεκδικήσουμε την πλήρη διερεύνηση και τιμωρία των ενόχων, εκτελεστών και εντολοδόχων τους, χωρίς καμία συγκάλυψη!

Το Γραφείο Τύπου 26.10.2021

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου