Τρίτη 5 Απριλίου 2022

Η Λαϊκή Ενότητα στηρίζει την απεργιακή κινητοποίηση της 6ης Απριλίου και καλεί σε μαζική συμμετοχή στα απεργιακά συλλαλητήρια

Η Λαϊκή Ενότητα στηρίζει την απεργιακή κινητοποίηση της 6ης Απριλίου και καλεί σε μαζική συμμετοχή στα απεργιακά συλλαλητήρια που θα πραγματοποιηθούν σε όλη την Ελλάδα

Αθήνα, Προσυγκέντρωση 6/4 11πμ Κοραή και Πανεπιστήμιου

Θεσσαλονίκη, Προσυγκέντρωση 6/4 10.30πμ Φιλίππου και Αγνώστου  Στρατιώτη

Η ακρίβεια σαρώνει τα ήδη χαμηλά εισοδήματα και οδηγεί στη φτώχεια την πλειονότητα μισθωτών και συνταξιούχων. Τον Μάρτιο ο πληθωρισμός έφτασε στο 8%,  ενώ το φυσικό αέριο αυξήθηκε μόνο σε ένα χρόνο κατά 134%, το πετρέλαιο θέρμανσης κατά 71,4% και πάνω από 20% τα γαλακτοκομικά, το κρέας, το λάδι και τα άλλα είδη διατροφής.

Η κυβέρνηση προσπαθεί να επιρρίψει τα  πάντα στον πόλεμο στην Ουκρανία, πράγμα απολύτως ψευδές, με δεδομένο ότι η μεγάλη αύξηση των τιμών έχει αρχίσει από το τέλος του καλοκαιριού και οφείλεται κυρίως στις ιδιωτικοποιήσεις, στο χρηματιστήριο της ενέργειας και στην κερδοσκοπία των μεγάλων εταιρειών και των παρόχων της ηλεκτρικής ενέργειας.

Ο κατώτερος μισθός στην Ελλάδα είναι από τους χαμηλότερους στην Ευρώπη, η τελευταία αύξηση 2% είναι κοροϊδία και γενικά η ακρίβεια λεηλατεί τα ήδη χαμηλά εισοδήματα και μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας σε πλήρη φτωχοποίηση.

Παράλληλα  η κυβέρνηση εμπλέκει τη χώρα μας στον πόλεμο στην Ουκρανία  και στους ευρύτερους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ, παραχωρώντας τις βάσεις που βρίσκονται στο Ελληνικό έδαφος για τις πολεμικές επιχειρήσεις του. Έφθασε στο σημείο να καλέσει τον πρόεδρο της Ουκρανίας να μιλήσει στην Ελληνική Βουλή εμπλέκοντας ακόμη περισσότερο την χώρα μας στην πολεμική αντιπαράθεση.

Εκτός όμως από την ακρίβεια, που εκμηδενίζει τα λαϊκά εισοδήματα, η κυβέρνηση διαλύει ακόμη περισσότερο τις κοινωνικές υποδομές, προωθώντας ιδιωτικοποιήσεις στην παιδεία και την υγεία παρά την πανδημία και τους περισσότερους από 27000 νεκρούς μέχρι τώρα.

Μόνο οι  κοινωνικοί αγώνες μπορούν να τους σταματήσουν. Η απεργία της 6ης Απριλίου μπορεί να αποτελέσει την αρχή για ανάπτυξη μαζικών κοινωνικών αγώνων με στόχο την αύξηση μισθών και συντάξεων και την άμεση λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση της ακρίβειας.

Συγκεκριμένα:

  • Γενναίες αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις, επιδόματα ανεργίας και επιπλέον χορήγησης ΑΤΑ{ Αυτόματης Τιμαριθμικής Αναπροσαρμογής}
  • Αντιμετώπιση της ανεργίας με θέσεις πλήρους και σταθερής απασχόλησης με μισθούς ανάλογους του κόστους ζωής.
  • Αύξηση των δαπανών για υγεία, παιδεία, πρόνοια.
  • Μέτρα ελέγχου των τιμών και πάταξης της αισχροκέρδειας.
  • Κατάργηση ΦΠΑ στα βασικά είδη διατροφής και καθορισμού ανώτατων τιμών σε είδη που καλύπτουν βασικές κοινωνικές ανάγκες.
  • Κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης και μείωση του ΦΠΑ στην ηλεκτρική ενέργεια. Σταμάτημα αποκοπών συνδέσεων ηλεκτρικού ρεύματος και νερού σε φτωχά υπερχρεωμένα λαϊκά νοικοκυριά και επανασύνδεση τους.
  • Κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης και μείωση του ΦΠΑ στο φυσικό αέριο, αγροτικό πετρέλαιο, πετρέλαιο θέρμανσης και βενζίνη.
  • Ακύρωση της ιδιωτικοποίησης  της ΔΕΗ, της ΔΕΠΑ και της ΔΕΣΦΑ και επανάκτηση του δημόσιου χαρακτήρα τους. Κατάργηση των χρηματιστηρίων ενέργειας. Η ενέργεια  δεν είναι εμπόρευμα, είναι κοινωνικό αγαθό, αναγκαίο για την ευημερία του λαού και την λειτουργία της οικονομίας.

Όλες και όλοι στην απεργία και στα απεργιακά συλλαλητήρια την Τετάρτη 6 Απρίλη

Αντιστεκόμαστε και διεκδικούμε.

Το Γραφείο Τύπου 4.4.2022

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου