Τρίτη 12 Απριλίου 2022

Διάλυσης της κοινωνικής ασφάλισης και πολιτική εξαπάτηση σε βάρος των συνταξιούχων

Η προσπάθεια πλήρους διάλυσης της κοινωνικής ασφάλισης εκ μέρους της κυβέρνησης, συνδυάζεται και με πρωτοφανείς πρακτικές πολιτικής απάτης εις βάρος των συνταξιούχων.

Ο Υπουργός εργασίας της Νέας Δημοκρατίας  ξεπέρασε και το γνωστό Μαυρογιαλούρο στην κοροϊδία των συνταξιούχων και κυρίως αυτών που περιμένουν την καταβολή της σύνταξης:

  • Αφού υποβάθμισε τις υπηρεσίες του ΕΦΚΑ, αρνούμενος να τις ενισχύσει σε προσωπικό και υποδομές, ώστε να μπορούν να εκδίδουν έγκαιρα τις συνταξιοδοτικές πράξεις, συνεχίζοντας την ίδια τακτική του ΣΥΡΙΖΑ, που είχε δεσμευτεί να καταργήσει και να τροποποιήσει.
  • Αφού προσπάθησε να διασύρει τους εργαζόμενους ως μόνους υπεύθυνος για την καθυστέρηση καταβολής των συντάξεων.
  • Αφού έδωσε τη δυνατότητα με νομοθετική ρύθμιση έκδοσης συντάξεων από λογιστές και δικηγόρους μέτρο που απέτυχε παταγωδώς.
  • Αφού χρησιμοποίησε τον ΕΦΚΑ για εξυπηρέτηση μικροκομματικών συμφερόντων και για διορισμό πολιτικών φίλων του με τεράστιους μισθούς έφτασε και στο χειρότερο!

Εξήγγειλε την έκδοση και καταβολή συντάξεων «εμπιστοσύνης»  χωρίς έλεγχο των στοιχείων με την προϋπόθεση να επιστραφούν τα επιπλέον χρήματα όταν γίνει ο τελικός έλεγχος του φακέλου.

Πάρα πολλοί συνταξιούχοι δηλαδή θα βρεθούν προ δυσάρεστης έκπληξης αλλά ο ίδιος δεν θα είναι ο υπεύθυνος υπουργός.

Κοροϊδία χωρίς προηγούμενο!

Η μόνη λύση είναι η αύξηση των συντάξεων που έχουν λεηλατηθεί όλα τα προηγούμενα χρόνια και η ενίσχυση των υπηρεσιών σε προσωπικό και υποδομές ώστε να καταβάλλονται εγκαίρως οι συντάξεις.

Οι υπόλοιπες εξαγγελίες του υπουργού Χατζιδάκι ήταν άλλη μία απάτη εις βάρος των εργαζομένων και των συνταξιούχων .

Το γραφείο τύπου  12-4-2022

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου