Σάββατο 2 Ιουλίου 2016

Ο ΠΟΝΟΣ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΣ, ΠΟΥΛΑΝΕ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ, ΣΤΗΝ ΚΟΡΟΪΔΙΑ ΑΛΛΟΣ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΦΤΑΝΕΙ!

Ο ΠΟΝΟΣ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΣ, ΠΟΥΛΑΝΕ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ, ΣΤΗΝ ΚΟΡΟΪΔΙΑ ΑΛΛΟΣ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΦΤΑΝΕΙ!

E-mailΕκτύπωσηPDF
(Πέμ. 30/6/16 – 22:30)       
Η COSCO ΥΠΑΓΟΡΕΥΕΙ, Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΥΠΑΚΟΥΕΙ, ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΨΗΦΙΖΟΥΝ!
ΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ ΞΕΥΤΙΛΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΒΟΥΛΗ!
Εκδήλωση διαμαρτυρίας και καταγγελίας για το «χάρισμα με προίκα» του λιμανιού του Πειραιά στην COSCO, πραγματοποίησε σήμερα Πέμπτη το απόγευμα η ΛΑ.Ε έξω από την είσοδο της Βουλής επί της Βασ. Σοφίας, στην οποία Βουλή συζητείται και ψηφίζεται με πραξικοπηματικές και αντισυνταγματικές διαδικασίες το συναινετικό δώρο της κυβέρνησης και των μνημονιακών κομμάτων προς τα κινεζικά συμφέροντα.
Στην εκδήλωση διαμαρτυρίας της ΛΑ.Ε συμμετείχαν δεκάδες μέλη και στελέχη της παράταξης με επικεφαλής τον Παναγ. Λαφαζάνη, τα οποία ανήρτησαν στην είσοδο της Βουλής πανό με το σύνθημα: «ΕΚΛΗΜΑ ΤΩΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΩΝ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΟΥ ΟΛΠ».
Οι διαδηλωτές σε όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης φώναζαν συνθήματα, που έβρισκαν θερμή ανταπόκριση από τον διερχόμενο κόσμο και τους επιβάτες των αυτοκινήτων.
Ανάμεσα στα συνθήματα ήταν και τα εξής:
Ο ΠΟΝΟΣ ΣΑΣ ΜΕΓΑΛΟΣ, ΠΟΥΛΑΝΕ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ, ΣΤΗΝ ΚΟΡΟΪΔΙΑ ΑΛΛΟΣ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΦΤΑΝΕΙ
- ΤΑ ΛΙΜΑΝΙΑ ΕΙΠΕ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ, ΤΟΥΣ ΕΚΛΕΨΕ ΤΙΣ ΨΗΦΟΥΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΑ ΠΟΥΛΑ
- ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΤΟ ΟΧΙ, ΠΟΥΛΑΤΕ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ, ΤΣΙΠΡΑ – ΔΡΙΤΣΑ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΣΑΣ ΦΤΑΝΕΙ
- ΤΣΙΠΡΑ – ΔΡΙΤΣΑ ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΚΑΛΑ, ΤΟ ΠΟΥΛΗΜΑ ΤΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ
- ΔΗΜΟΣΙΟ ΛΙΜΑΝΙ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΗΝ COSCO ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ
- ΠΟΥΛΑΤΕ, ΠΟΥΛΑΤΕ, ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΘΑ ΠΑΤΕ
Είναι χαρακτηριστικό πάντως ότι, τη στιγμή που στη Βουλή ψηφίζεται με πραξικόπημα και τραγικώς με την υποτελή ξενόδουλη συναίνεση όλων των μνημονιακών εξαμβλωμάτων, που αποκαλούνταικόμματα, το ξεπούλημα, για την ακρίβεια το χάρισμα με προίκα, του λιμανιού του Πειραιά στην COSCO, δεν έγινε η παραμικρή κινητοποίηση διαμαρτυρίας από τους φορείς του Πειραιά, ούτε τοΕργατικό Κέντρο του Πειραιά.
Είναι επονείδιστο, ότι η συνδικαλιστική ηγεσία των εργαζομένων στο λιμάνι πούλησε την υπόθεση των κινητοποιήσεων και το έκανε χωρίς αιδώ, όταν οι εργαζόμενοι με τη συμφωνία που ψηφίστηκε στη Βουλή μένουν κυριολεκτικά στον αέρα και βορά στα αντεργατικά νύχια της COSCO.
Είναι εντυπωσιακό πως ούτε και το ΠΑΜΕ, πολύ περισσότερο το ΚΚΕ, δεν προέβη ούτε σε μια κινητοποίηση όλες τις προηγούμενες μέρες αλλά και σήμερα μέρα ψηφοφορίας, έστω και για τα μάτια του κόσμου.
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΛΑΦΑΖΑΝΗ
ΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΊΑ ΚΑΙ ΤΗ ΒΟΥΛΗ
Σε δηλώσεις του στη διαμαρτυρία έξω από τη Βουλή ο επικεφαλής της ΛΑ.Ε κατηγόρησε την κυβέρνηση πως ξεπουλά το λιμάνι.
«Οι Κινέζοι εξευτέλισαν κυριολεκτικά την ελληνική δημοκρατία και τη Βουλή», ανέφερε ο κ.Λαφαζάνης, προσθέτοντας:
«Δεν υπάρχει κυβέρνηση, υπουργοί, βουλευτές, υπάρχει μόνο η Cosco, η οποία υπαγορεύει και οι βουλευτές ψηφίζουν», τονίζοντας πως η κυβέρνηση «ξεπουλά το λιμάνι και πληρώνει και από πάνω».
Παράλληλα, έκανε λόγο για «σκάνδαλο των σκανδάλων», για «πελώριες πολιτικές ευθύνες» αλλά και για «κακουργηματικές ποινικές ευθύνες που θα αποδοθούν».
«Δεν θα επιτρέψουμε να γίνει ο Πειραιάς κέντρο λαθρεμπορίου» υπογράμμισε και δήλωσε βέβαιος ότι «η πώληση θα ματαιωθεί» και ότι «οι Κινέζοι θα φύγουν κακήν κακώς».
Νωρίτερα ο Παναγ. Λαφαζάνης είχε κάνει την παρακάτω δήλωση:
«Σε πολιτικές μικροαπατεωνιές της τελευταίας στιγμής, με την COSCO σε ρόλο υποβολέα και κηδεμόνα, επιδίδονται χωρίς προσχήματα Τσίπρας και Δρίτσας σε σχέση με το ξεπούλημα του λιμανιού του Πειραιά.
Στόχος της κυβέρνησης και των βρώμικων παιχνιδιών παρασκηνίου στα οποία επιδίδεται, σε συνέργεια με την COSCO, είναι να αποπροσανατολίσει το λαό και να χρυσώσει το χάπι της εγκληματικήςεκχώρησης του λιμανιού του Πειραιά.
Το ξεπούλημα του λιμανιού του Πειραιά, που γίνεται με την φανατική συναίνεση ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, Ποταμιού, Κεντρώων, αποτελεί έγκλημα των εγκλημάτων για το παρόν και το μέλλον της χώρας.
Το λιμάνι του Πειραιά δεν ξεπουλιέται απλώς αλλά στην ουσία χαρίζεται με προίκα πάνω από 1 δισ. ευρώ, στην COSCO, πράγμα που δίνει στην, έτσι και αλλιώς, εγκληματική εκποίηση τα χαρακτηριστικάμεγάλου σκανδάλου με κακουργηματικές ποινικές διαστάσεις.
Η εγκληματική εκχώρηση του ΟΛΠ στην COSCO αφήνει ξεκρέμαστους τους εργαζόμενους, βορά στην κινεζική κερδοσκοπική απληστία και στις απολύσεις, ενώ ο Πειραιάς κινδυνεύει να μετατραπεί σεChinatown και αρένα λαθρεμπορικών και παραοικονομικών πρακτικών.
Εμείς δεν αναγνωρίζουμε την πολιτική και θεσμική νομιμότητα της εκποίησης του ΟΛΠ.
Δεν θεωρούμε ότι η κύρωση από της Βουλή αυτής της συμφωνίας παράγει τετελεσμένα ή συνιστάπλυντήριο για τις ποινικές ευθύνες των πολιτικών και άλλων προσώπων.
Το ξεπούλημα γρήγορα θα ματαιωθεί. Οι Κινέζοι δεν θα μείνουν για πολύ στο λιμάνι και οι ένοχοι θα καθίσουν στο σκαμνί.
Οι ένοχες και συνένοχες νεομνημονιακές και μνημονιακές πολιτικές δυνάμεις και οι πρωταίτιοι του εγκλήματος θα απολογηθούν και θα πληρώσουν για τις απαράγραπτες ευθύνες τους».
Φωτογραφίες από την εκδήλωση διαμαρτυρίας της ΛΑ.Ε:
---000_LAE_Vouli-OLP06
---000_LAE_Vouli-OLP07
---000_LAE_Vouli-OLP08
---000_LAE_Vouli-OLP09
---000_LAE_Vouli-OLP10
---000_LAE_Vouli-OLP11
Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου