Σάββατο 23 Ιουλίου 2016

Ο ΠΑΝ. ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ ΣΤΟ ΒΟΛΟ: ΤΟ GREXIT ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΪΚΟ ΡΕΥΜΑ, ΠΟΥ ΘΑ ΛΑΒΕΙ ΣΑΡΩΤΙΚΕΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ

Ο ΠΑΝ. ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ ΣΤΟ ΒΟΛΟ: ΤΟ GREXIT ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΪΚΟ ΡΕΥΜΑ, ΠΟΥ ΘΑ ΛΑΒΕΙ ΣΑΡΩΤΙΚΕΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ

E-mailΕκτύπωσηPDF
---000_Volos-Grexit03
(Παρ., Σαβ. 22-23/7/16 - 11:00)
ΟΣΕΣ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΔΕΝ ΒΟΗΘΟΥΝ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΙ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ, ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ
Ο Παναγ. Λαφαζάνης Γραμματέας του Π.Σ. της ΛΑ.Ε. πραγματοποίησε μαζί με τον πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Δελημήτρο και τα τοπικά στελέχη της ΛΑ.Ε. Μαγνησίας μεγάλη περιοδεία στο Βόλο, όπου συναντήθηκε με σειρά από φορείς της πόλης και σωματεία εργαζομένων, ενώ έδωσε συνέντευξη τύπου στα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης.
 Η ΤΡΑΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΜΑΓΝΗΣΙΑ
Ο Παναγ. Λαφαζάνης στη συνέντευξη τύπου τόνισε ότι “ενώ στη Βουλή γίνονται ανούσιες και βαθιάαποπροσανατολιστικές αντιπαραθέσεις με φόντο τον εκλογικό νόμο αλλά στην ουσία για την “καρέκλα” και την εξουσία για την εφαρμογή του ίδιου ακριβώς προγράμματος, που είναι το καταστροφικό μνημόνιο, η κατάσταση στο Βόλο και τη Μαγνησία αναδεικνύει μια άλλη τραγική πραγματικότητα, η οποία, όμως, δεν περνάει μέσα από τα στεγανά της Βουλής.
Στη Μαγνησία η ανεργία έχει χτυπήσει ταβάνι και φτάνει το 40%, η βιομηχανική ζώνη της περιοχής έχει γεμίσει “κουφάρια” και έχει μετατραπεί σε “νεκροταφείο” για βιομηχανίες, ενώ ο τουρισμόςακολουθεί καθοδική πορεία και η αγορά έχει βουλιάξει. Την ίδια ώρα τεμαχίζεται, διαλύεται και ξεπουλιέται η ΔΕΗ, όπως τόνισα κατά την επίσκεψή μου στα γραφεία της ΔΕΗ στο Βόλο, ενώ ξεπουλιέται και η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, τη στιγμή που έχει καταρρεύσει κάθε σιδηροδρομική ενδοεπικοινωνίαστη Θεσσαλία, ενταφιάζοντας την ανάπτυξη της περιοχής.
Η τραγική κατάσταση στο Βόλο και τη Μαγνησία, το ασύλληπτο γεγονός ότι ζούμε σε ένα τόπο όπου200 χιλ. περίπου συμπολίτες μας αμείβονται με λιγότερα από 200 ευρώ μικτά (!) αναδεικνύουν με μεγάλη επίταση την ανάγκη να τελειώσει η χώρα με τα μνημόνια, τη λιτότητα, τη φορολεηλασία, την υποτέλεια και το ξεπούλημα του εθνικού πλούτου”.
ΤΟ GREXIT MEΓΑΛΟ ΛΑΪΚΟ ΡΕΥΜΑ
Ο Παναγ. Λαφαζάνης τόνισε ότι “η χώρα για να απαλλαγεί από τα μνημόνια, να βγει από την κρίση και να ανασυγκροτηθεί, χρειάζεται την άμεση έξοδο από την ευρωζώνη, το πέρασμα στο εθνικό νόμισμα και την αμφισβήτηση της νεοφιλελεύθερης ΕΕ στη βάση ενός ριζοσπαστικού προγράμματοςδιακοπής αποπληρωμής του χρέους για τη διαγραφή του, ευρύτατης σεισάχθειας στα ιδιωτικά χρέη των κοινωνικά αδύνατων στρωμάτων και των πολύ μικρών επιχειρήσεων και εθνικοποίησης – κοινωνικοποίησης των τραπεζών για να παίξουν ένα νέο αναπτυξιακό ρόλο και ρόλο ισχυρής ρευστότητας στην οικονομία, με χαμηλά έως μηδενικά επιτόκια και μετασχηματισμού της”.
Ο Παναγ. Λαφαζάνης τόνισε ότι “η ΛΑ.Ε. έχει ξεκινήσει μια μεγάλη εκστρατεία σε όλη την Ελλάδα με αιχμή το Grexit και ένα ριζοσπαστικό πρόγραμμα. To Grexit γίνεται ταχύτατα μεγάλο λαϊκό ρεύμα, που θα λάβει σαρωτικές διαστάσεις το επόμενο διάστημα. Είναι χαρακτηριστικό το θετικό κλίμα που είδαμε ανάμεσα στους πολίτες στην αγορά του Βόλου, όπου η απήχηση του εθνικού νομίσματος ήτανσυντριπτική! Κυκλοφορούσα και προσωπικά στους δρόμους του Βόλου κι εγώ και άλλα στελέχη της ΛΑ.Ε με τα γνωστά μπλουζάκια που έγραφαν Gr€Xit και συναντούσαμε ενθουσιώδη υποδοχή”.
Η ΦΑΡΣΟΚΩΜΩΔΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ
Σε άλλο σημείο ο Παναγ. Λαφαζάνης τόνισε ότι “στη Βουλή παίχτηκε μια φαρσοκωμωδία γύρω από τον εκλογικό νόμο με πρωταγωνιστές τους Τσίπρα, Μητσοτάκη και δορυφόρους τους τα άλλα κόμματα.
Ο Αλ. Τσίπρας, υποστηρίζοντας μια ψευδεπίγραφη απλή αναλογική, πρότεινε την κατάργηση του καλπονοθευτικού “μπόνους” των 50 εδρών, με το οποίο κυβερνά χωρίς καμιά ουσιαστική νομιμοποίηση, για να διατηρήσει, όμως, το “μπόνους” αρκετών δεκάδων εδρών από την κλοπή των κομμάτων που δεν ξεπερνούν το απαράδεκτο όριο του 3%.
Οι αντιπαραθέσεις στη Βουλή δεν έχουν την παραμικρή σχέση με αρχέςαξίες και εναλλακτικέςπολιτικές αλλά κυρίως με το ποιοι θα έχουν τις “καρέκλες” για να εφαρμόσουν τις ίδιες μνημονιακές συνταγές.
Η Βουλή αυτή, πολύ περισσότερο από κάθε άλλη φορά, είναι μια Βουλή που δεν έχει ίχνοςδημοκρατικής λειτουργίας, ενώ κινείται πολύ μακριά από την κοινωνία και ενάντια της, ως χώρος αποπροσανατολισμού και συναίνεσης για τη ληστεία του τόπου και του ελληνικού λαού. Αυτή η Βουλή είναι μια Βουλή μνημονιακής κατάθλιψης, στην οποία δεν υπάρχει ουσιαστική αντιμνημονιακή αντιπολίτευση. Είναι Βουλή για ένα αντιδημοκρατικό και καταστρεπτικό ρόλο”.
ΟΙ ΑΝΤΙΕΝΩΤΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ  
Σε άλλο σημείο της συνέντευξης του και ερωτώμενος για τη συνεργασία με την ''Πλεύση Ελευθερίας'', της Ζωής Κωνσταντοπούλου, ο Παναγ. Λαφαζάνης αποσαφήνισε: '' Η ΛΑ.Ε είναι η μόνη κατ' εξοχήνενωτική δύναμη στον ευρύτερο αντιμνημονιακό χώρο.  
Εμείς υπογραμμίζουμε σε όλους τους τόνους την ανάγκη της συνεργασίας και ενός πλατιού πολιτικούκαι εκλογικού μετώπου όλων, χωρίς καμία εξαίρεση, των αριστερώνριζοσπαστικών,προοδευτικώνπατριωτικώνδημοκρατικών αντιμνημονιακών δυνάμεων. Προφανώς, σε αυτό το ενωτικό μέτωπο συμπεριλαμβάνουμε και την ''Πλεύση Ελευθερίας''.  
Αυτό το ευρύ πολιτικό και εκλογικό μέτωπο, στη βάση ενός ριζοσπαστικού προγράμματος, αποτελεί μια αδήριτη αναγκαιότητα σήμερα, αν θέλουμε να γκρεμίσουμε το μνημονιακό κατεστημένο.  
Κανένας δεν μπορεί μόνος του να το κάνει. Όλοι μαζί μπορούμε. Και όταν λέω όλοι μαζί, δεν αναφέρομαι μόνο σε δυνάμεις της Αριστεράς αλλά και σε μη αριστερές δυνάμεις που έχουν συνεπήαντιμνημονιακό προσανατολισμό και ριζοσπαστικό πρόγραμμα.  
Γι' αυτό ισχυρίζομαι ότι όσοι στον αριστερό, ριζοσπαστικό, πατριωτικό, αντιμνημονιακό χώρο δεν προσέρχονται σε αυτήν τη μετωπική συνεργασία, όσοι κρατάνε μια αντιενωτική στάση, με οποιοδήποτε πρόσχημα, εξυπηρετούν, το θέλουν ή όχι, το μνημονιακό σύστημα και τη διαιώνισητου.''
Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΩΝ ''8''
Τέλος, ο Παναγ. Λαφαζάνης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση για τους “8” στρατιωτικούς από την Τουρκία, τόνισε ότι “η Ελλάδα πρέπει να τηρήσει απέναντι τους στο ακέραιο, χωρίς εκπτώσεις, τοδιεθνές δίκαιο και την εθνική της νομοθεσία”. Διερωτήθηκε, όμως, με νόημα: “εδώ το υποτελέςελληνικό κράτος και οι υποτακτικές κυβερνήσεις του, όπως η κυβέρνηση Σημίτη, έφτασαν στο σημείο να παραδώσουν, σε πλήρη αντίθεση με το διεθνές δίκαιο, στην Τουρκία τον ηγέτη του εθνικού και δημοκρατικού αγώνα των Κούρδων, Αμπ. Οτσαλάν και θα διστάσουν τώρα να παραδώσουν στην Τουρκία, χωρίς ιδιαίτερη τήρηση νομικών διαδικασιών, 8 στρατιωτικούς που κατηγορούνται για πραξικόπημα;”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου