Τετάρτη 27 Απριλίου 2016

ΑΒΑΣΤΑΚΤΗ, ΣΤΑ ΧΝΑΡΙΑ ΤΣΙΠΡΑ, Η ΑΠΛΗΣΤΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ

ΑΒΑΣΤΑΚΤΗ, ΣΤΑ ΧΝΑΡΙΑ ΤΣΙΠΡΑ, Η ΑΠΛΗΣΤΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ

E-mailΕκτύπωσηPDF
(Κυρ. 24/4/16 - 19:12)
Ο ''ΝΕΟΣ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ'' ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΛΙΑ ΓΝΩΣΤΗ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ Ο ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΣ ''ΔΟΣΙΛΟΓΙΣΜΟΣ''  
''ΦΤΥΣΤΟΙ'', ΒΓΑΛΜΕΝΟΙ ΜΕ ΚΑΡΜΠΟΝ, ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ  
Καρμπόν Τσίπρας, βγαίνει ο ΚυριάκοςΜητσοτάκης. Ίδια τακτική, ίδια μέθοδος, ίδια νοοτροπίαΦτυστός Τσίπρας, τρελαμένος για την πρωθυπουργική καρέκλα ο νέος αρχηγός τηςΝΔ, χωρίς να προλάβει καν να αντιληφθεί ο ''μαθητευόμενος μάγος'' τι σημαίνει ηγεσία κόμματος αξιωματικής αντιπολίτευσης.  
''Να φύγει ο Τσίπρας μια ώρα αρχύτερα και να έρθω εγώ'', έκραξε ο νεότευκτος αρχηγός της ΝΔαπό το Συνέδριο της τελευταίας.  
Μόνο λίγες βδομάδες στην αρχηγία της ΝΔ, υπήρξαν αρκετές για να πετάξει στα σκουπίδια το προσωπείο του ''σοβαρού'' ηγέτη, για να έρθει, με τον πιο άγριο τρόπο στην επιφάνεια, ο πιοαναχρονιστικός παλαιοκομματισμός και η πιο ακόρεστη δίψα για εξουσίαΑπληστία για τηνκαρέκλα μέχρι εκεί που δεν παίρνει.  
Άλλαξε, μας είπε, ο Κυρ. Μητσοτάκης την ΝΔ σε 100 μέρες και τώρα είναι έτοιμος να αλλάξει και τηνΕλλάδα!  
Το τι άλλαξε στη ΝΔ δεν το ξέρω ούτε με ενδιαφέρει, όπως δεν ενδιαφέρει τη συντριπτική πλειοψηφίατων πολιτών.  
Εκείνο που ξέρω,  είναι ότι, μέσα σε χρόνο μηδέν, κατάφερε να διαλύσει την ΟΝΝΕΔ (και μακάρι ναμην την ξανασυστήσει) και όλα όσα έπραξε στη ΝΔ αντιπροσωπεύουν μια ''τρύπα στο νερό'', μιας καιαφορούν σχεδόν αποκλειστικά τον έλεγχο του Κόμματος από τον ίδιο.  
Με γεια του με χαρά του! Όλοι οι προηγούμενοι αρχηγοί της ΝΔ το ίδιο έκαναν. Με πολύ μεγαλύτερηευκολία. Γι' αυτό και παρουσίασαν εξαίσιο έργο!
Είναι, όμως, δυνατόν, με λίγες βδομάδες στην αρχηγία ενός παρηκμασμένου και αποτυχημένουκόμματος, να δηλώνει ο Κυρ. Μητσοτάκης έτοιμος για την εξουσία;  
Μόνο ο Τσίπρας διέθετε μέχρι τώρα τέτοια ''άγνοια κινδύνου''. Άγνοια κινδύνου, η οποία μάλιστα αφορά ανθρώπους που δεν έχουν κάνει το παραμικρό θετικό έργο για τη χώρα αλλά μόνο μικρές καιμεγάλες, εμφανείς και αφανείς αθλιότητες, που τις καλύπτουν συχνά πριν έρθουν στην εξουσίααγελαία ρεύματα και μίντια.  
Το κυριότερο, όμως, είναι τι πολιτική και πρόγραμμα θέλει να εφαρμόσει ο ΚυρΜητσοτάκης;  
Μήπως, μας έχει δείξει κάποια θετικά δείγματα γραφής, πέρα από απολύσειςαξιολογήσεις διαποσοστόσεων και ακραία νεοφιλελεύθερα κηρύγματα;  
Και τώρα τι επιδιώκει;  
Βιάζεται να συνεχίσει το μνημονιακό πρόγραμμα του Τσίπρα από εκεί που ο τελευταίος θα τοεγκαταλείψει;  
Βιάζεται να πάρει αυτός τη σκυτάλη για να εφαρμόσει το ''τσουνάμι'' των μνημονιακών μέτρων των 9 δισ.;  
Θαυμάστε αδηφαγία και αντιλαϊκή λαιμαργία! 
Το χειρότερο, όμως, είναι ότι ο Κυρ. Μητσοτάκης, ο πολιτικός που ονόμασε ''θεία δώρα'' τα μνημόνιακαι τα ψήφισε και τα τρια με χέρια και με πόδια, δηλώνει τώρα, με απίστευτη θρασύτητα, στοΣυνέδριο της ΝΔ, ότι η ''αποστολή'' του γεννάει σε όλη την Ελλάδα ένα ''νέο πατριωτισμό''!  
Πιο ευτελιστική χρήση του όρου αυτού δεν έχει ίσως ξανασυμβεί.
Από που και ως που είναι ''πατριωτισμός'' ο μνημονιακός ''δοσιλογισμός'', η διαχείριση μιας νέαςιδιότυπης κατοχής της χώρας και η πιο ακραία υποτέλεια και νεοαποικιοποίηση του τόπου;  
Τσίπρας και Μητσοτάκης μοιάζουν.  
Μοιάζουν πολύ περισσότερο απ' όσο αντιλαμβάνονταν και οι πλέον διεισδυτικοί παρατηρητές.  
Φτυστοί και οι δυο, παρά τη διαφορετική τους προέλευση. Και οι δυο έχουν μάθει να λένε με μεγάληευκολία ψέμματα, ο καθένας από τη δική του σκοπιά.  
Και οι δυο λαϊκίζουν μέχρι απελπισίας και εκμαυλίζουν ξεδιάντροπα σύμβολα ποτισμένα με το αίμα του ελληνικού λαού.  
Και το χειρότερο, είναι και οι δυο ακραία επικίνδυνοι και αμοραλιστές της καρέκλας.  
Κυριολεκτικά ανεύθυνοι και μανιακοί της εξουσίας, έστω και αν πρέπει να ξεφτιλίσουν οποιαδήποτε αξία και να πατήσουν επί πολιτικών ''πτωμάτων''.  
Είναι δυστύχημα για τη χώρα ότι Τσίπρας και Μητσοτάκης μοιάζουν να αντιμάχονται αυτές τις κρίσιμες ώρες για την εξουσία.  
Είναι κρίμα για τον ελληνικό λαό να ελπίζει στην καταστροφή του, με τον ένα ή τον άλλο.  
Μαυρίστε τους! Δεν μας αξίζει!  
Ν.Ζ
Κυριακή 24 Απριλίου 2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου