Τρίτη 26 Απριλίου 2016

ΜΑΖΙΚΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΕΟΛΑΪΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΑ ΧΑΥΤΕΙΑ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

ΜΑΖΙΚΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΕΟΛΑΪΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΑ ΧΑΥΤΕΙΑ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

E-mailΕκτύπωσηPDF
---000_ADEDY_25Apr16_02b(Δευτ. 25/4/16 – 20:55)
ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΟΥ ΜΕΤΟΧΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΔΕΔΥ
ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ – ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ
Σήμερα 25/4 ημέρα Δευτέρα, η αυλαία των αγωνιστικών κινητοποιήσεων ξεκίνησε στις 6.30 το πρωί, όταν συνδικαλιστές της ΑΔΕΔΥ κατέλαβαν για 3 ώρες το κτήριο της διοίκησης του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για το κυβερνητικό αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο και κυρίως για τις σφαγιαστικέςμειώσεις, ύψους 32 έως 45%, των μερισμάτωναυτού του Ταμείου προς 280.000 συνταξιούχους δημοσίους υπαλλήλους.  
Ακολούθησε το απόγευμα μαχητική συγκέντρωση εργαζομένων, συνταξιούχων, ανέργων και νέων μετά από πρόσκληση της Πρωτοβουλίας Πρωτοβάθμιων Σωματείων, της ΑΔΕΔΥ και άλλων συνδικαλιστικών οργανώσεων.
Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε πορεία των διαδηλωτών προς τη Βουλή και την πλατεία Συντάγματος, στην οποία κυριαρχούσαν συνθήματα ενάντια στο νέο πακέτο αντιλαϊκών μνημονιακών μέτρων, για την αντίσταση στην πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, της ΕΕ και του ΔΝΤ, αλλά και για την ανατροπή της κυβέρνησης και ολόκληρου του πολιτικού μνημονιακού μπλοκ που τα εφαρμόζει, τα ψήφισε ή τα στηρίζει.  
Στην κινητοποίηση συμμετείχε με μεγάλο μπλοκ διαδηλωτών η Λαϊκή Ενότητα, ενώ μπλοκ είχαν επίσης η Πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων Σωματείων, η ΑΔΕΔΥ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και το ΕΕΚ.  
Πολλοί αριστεροί συνδικαλιστές, με τους οποίους συνομίλησε η Iskra, επισήμαναν την ανάγκη να μπει ένα τέρμα στην αγωνιστική αδράνεια συνδικαλιστικών ηγεσιών αλλά και στις ξεχωριστέςσυγκεντρώσεις και πορείες του ΠΑΜΕ, που δεν πιέζουν ούτε φοβίζουν το πολιτικό μνημονιακό κατεστημένο και να ξεκινήσει ένας νέος κύκλος μαζικών, μαχητικών και κυρίως ενωτικών εργατικώνκαι λαϊκών αγώνων, για να μην περάσουν τα νέα εξοντωτικά για το λαό μνημονιακά μέτρα.  
ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΟΥ ΟΣΕ
Στο μεταξύ συνεχίζεται η αποχή δικηγόρωνμηχανικών και συμβολαιογράφων, ενώ απεργίαπροκήρυξαν από τις 6.00 μμ το Μεγάλο Σάββατο μέχρι τις 10 το πρωί της Δευτέρας του Πάσχα οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ, αντιδρώντας στην ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
---000_ADEDY_25Apr16_01
---000_ADEDY_25Apr16_03
---000_ADEDY_25Apr16_04

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου