Σάββατο 9 Απριλίου 2016

Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΞΟΦΛΑΕΙ ΓΡΑΜΜΑΤΙΑ: ΞΕΠΟΥΛΑΕΙ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΤΟ ΚΙΝΕΖΙΚΟ “ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΟ”

Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΞΟΦΛΑΕΙ ΓΡΑΜΜΑΤΙΑ: ΞΕΠΟΥΛΑΕΙ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΤΟ ΚΙΝΕΖΙΚΟ “ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΟ”

E-mailΕκτύπωσηPDF
(Παρ. 8/4/16 - 10:53)          ---000_Limani-Piraeus
ΑΓΡΙΟ ΞΥΛΟ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤ ΣΤΟΥΣ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΕΣ
ΣΕ CHINATOWN ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΤΑΙ Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ
ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΜΕ ΜΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΓΙΑ ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ
Σήμερα Παρασκευή 8 Απριλίου, πραγματοποιείται η επίσημη υπογραφή της σύμβασης για το ξεπούλημα του Οργανισμού Λιμένος Πειραιά από το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) στην China Cosco Shipping Coproration παρουσία τους Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, στο Μέγαρο Μαξίμου.  
Υπενθυμίζεται ότι, το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ) ανακήρυξε στις 17 Φεβρουαρίου 2016 την μοναδική προσφορά της Cosco (Hong Kong) Group ως προτιμώμενο Επενδυτή για το 67% του ΟΛΠ.  
Πολιτικοί και νομικοί κύκλοι που γνωρίζουν άριστα τα δεδομένα του λιμανιού του Πειραιά έκαναν λόγο ότι το ξεπούλημα σε ξένα συμφέροντα του μεγαλύτερου και άκρως στρατηγικού λιμανιού μιας χώρας δεν έχει παγκόσμιο προηγούμενο και συνιστά μέγα και πρωτοφανές σκάνδαλο, το οποίο έχει προφανέστατες πολιτικές αλλά και εμφανέστατες ποινικές διαστάσεις, οι οποίες θα αναδειχθούν σε όλες τις πτυχές τους το επόμενο διάστημα.
Οι ίδιοι κύκλοι τόνιζαν ότι η αναμφίβολη μετατροπή του Πειραιά σε Chinatown, με όλες τις έκνομες συνέπειες που συνοδεύουν και ελέγχουν τις παροικιακές Κινεζουπόλεις ανά τον κόσμο, θα δώσει άλληαπεχθή όψη στο ιστορικό επίνειο του Λεκανοπεδίου.
ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓ. ΛΑΦΑΖΑΝΗ, ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΛΑ.Ε.
ΜΕΓΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΕ ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΚΑΙ ΧΑΡΙΣΤΙΚΗ ΕΚΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΕ ΞΕΝΑ ΚΡΑΤΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ
"Μαύρη Παρασκευή και αποφράδα μέρα η σημερινή για την Ελλάδα, με την άθλια κυβέρνηση ενόςπαραδομένου πρωθυπουργού να εκχωρεί το πανάρχαιο στρατηγικό λιμάνι της χώρας σε ξένα αδηφάγα συμφέροντα.
Αποτελεί τραγωδία για την Ελλάδα, ότι έχει ένα πρωθυπουργό ο οποίος, ξοφλώντας γραμμάτια,ξεπουλά με προκατασκευασμένες διαδικασίες και φωτογραφικές συμφωνίες παρασκηνίου, το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας, το λιμάνι του Πειραιά, και μάλιστα έναντι πινακίου φακής.
Η υπογραφή Τσίπρα στην εκχώρηση σε ξένα συμφέροντα του λιμανιού του Πειραιά, αποτελεί μέγα σκάνδαλο, του οποίου θα αποκαλυφθούν στη συνέχεια σε όλο το μεγαλείο τους και σε όλες τις εκφάνσεις τους οι πραγματικές διαστάσεις του.
Δεν υπάρχει προηγούμενο χώρας, ακόμα και της χειρότερης αποικίας, που να έχει πουλήσει το μεγαλύτερο λιμάνι της, σε ξένα κρατικά συμφέροντα. Αυτή η αποικία, διότι αποικία έχει καταντήσει η χώρα μας, είναι απόρροια μνημονιακών υποδουλωμένων κυβερνήσεων.
Ας μην έχουν αυταπάτες όσοι μεθοδεύουν σκάνδαλα τέτοιου μεγέθους και τέτοιας υποθήκευσης της χώρας, ότι θα γλιτώνουν πάντα από τις ποινικές ευθύνες τους.
Είναι βέβαιο ότι αν ολοκληρωθεί η χαριστική μεταβίβαση του λιμανιού του Πειραιά, θα έρθει γρήγορα η ώρα που αρκετοί θα καθίσουν στο σκαμνί του κατηγορουμένου".
ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΟΜΥΛΕ
ΟΙ ΑΠΕΡΓΟΙ ΣΕ ΑΘΗΝΑ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΒΡΟΝΤΟΦΩΝΑΞΑΝ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΟΛΠ ΚΑΙ ΟΛΘ
Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η 24ωρη απεργία ενάντια στο ξεπούλημα του ΟΛΠ και του ΟΛΘ, που διοργάνωσαν οι Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδος (ΟΜΥΛΕ), η Ένωση Μονίμων & Δοκίμων Λιμενεργατών ΟΛΠ, ο Σύνδεσμος Μονίμων & Δοκίμων Λιμενεργατών ΟΛΠ και ο Σύνδεσμος Αρχιεργατών Εποπτών ΟΛΠ και οι 2 απεργιακές συγκεντρώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
Στην Αθήνα πραγματοποιήθηκε μαζική συγκέντρωση των απεργών και ακολούθησε πορεία τους προς το Ζάππειο, όπου, παρουσία του Πρωθυπουργού, υπογραφόταν εκείνη την ώρα το επαίσχυντο καιζημιογόνο για τον λαό και τη χώρα ξεπούλημα του ΟΛΠ, του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας, στην κινέζικη COSCO.
Όπως αναφέρουν οι λιμενεργάτες, διαδηλώνουν «ενάντια στις φιέστες και τα πανηγύρια που οργανώνουν κυβέρνηση και ΤΑΙΠΕΔ για το ξεπούλημα των λιμανιών, λες και δεν είναι αυτοί που άλλα έλεγαν και άλλα διαβεβαίωναν πριν έναν χρόνο τους εργαζόμενους και τον πειραϊκό λαό και άλλα πράττουν σήμερα. Αιδώς Αργείοι!».  
Οι λιμενεργάτες ζητούν, μεταξύ άλλων, να μη προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση-πώληση των ΟΛΠ,ΟΛΘ και των λιμανιών εθνικής σημασίας, να κατοχυρωθεί ο δημόσιος χαρακτήρας των λιμανιών και η αναπτυξιακή προοπτική τους, να διασφαλιστεί το θεσμικό πλαίσιο των εργασιακών σχέσεων και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων και να ακυρωθούν οι μνημονιακοί νόμοι «που φαλκιδεύουν τον θεσμό των ΣΣΕ».  
Παράλληλα, διεκδικούν να στελεχωθούν τα λιμάνια με προσωπικό πλήρους και σταθερήςαπασχόλησης με βάση τις πραγματικές ανάγκες και να υπάρξει ένα βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα και συντάξεις αξιοπρέπειας.  
«Οι εργαζόμενοι στα λιμάνια είμαστε αποφασισμένοι να δώσουμε σκληρούς απεργιακούς αγώνες για να κατοχυρώσουμε τον δημόσιο χαρακτήρα των λιμανιών. Δηλώνουμε ανυποχώρητοι στη διασφάλιση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων μας» τονίζουν η ΟΜΥΛΕ και ηΈνωση Λιμενεργατών ΟΛΠ.
Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε, ότι οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης στη φιέστα της υπογραφής του ξεπουλήματος, όχι μόνο δεν δέχθηκαν το αίτημα των διαδηλωτών να συναντήσουν αντιπροσωπεία τους, αλλά έστειλαν ισχυρότατες δυνάμεις των ΜΑΤ που έπνιξαν τη διαδήλωση στα χημικά, στα δακρυγόνα και στις βόμβες κρότου-λάμψης.
Στην απεργιακή συγκέντρωση της Αθήνας συμμετείχε πολυπληθές κλιμάκιο της ΛΑ.Ε, με επικεφαλής τα μέλη της προσωρινής Πολιτικής Γραμματείας, Δημήτρη ΣτρατούληΣτάθη Λεουτσάκο και Κώστα Μαρματάκη.
Τα στελέχη της ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στον αγώνα των εργαζομένων στο Λιμάνι του Πειραιά, ενάντια στο εθνικό, αναπτυξιακό και οικονομικό έγκλημα του ξεπουλήματός του. Κατήγγειλαν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για την πλήρη ακύρωση της προγραμματικής της δέσμευσης για υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα και της δημόσιας ιδιοκτησίας του ΟΛΠ, όπως και όλων των λιμανιών της χώρας.
Επίσης, καταδίκασαν την ωμή αστυνομική καταστολή, με χημικά και βόμβες κρότου-λάμψης, που χρησιμοποίησε η κυβέρνηση σε βάρος των διαδηλωτών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου