Παρασκευή 8 Μαΐου 2020

75 χρόνια από την άνευ όρων παράδοση του ναζισμού στον στρατηγό του κόκκινου στρατού Ζούκοφ

75 χρόνια από την άνευ όρων παράδοση του ναζισμού
στον στρατηγό του κόκκινου στρατού Ζούκοφ.
Η ιστορία γράφτηκε με εκατομμύρια ζωές και δεν παραχαράσσεται. Η ιστορία διδάσκει. Καμιά ανοχή στο Φασισμό.
Η νίκη των λαών κατά του φασισμού αποτελεί πηγή έμπνευσης για την συνέχεια του αγώνα. Ο φασισμός ηττήθηκε με τους αγώνες και την αντίσταση εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλο το κόσμο. Η συμβολή του ελληνικού λαού αποτέλεσε λαμπρό παράδειγμα αντίστασης και θυσίας απέναντι στους φασίστες κατακτητές ιμπεριαλιστές. Η ηρωική αντίσταση και τα εκατομμύρια θύματα του σοβιετικού λαού έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην ήττα του και καμία πολιτική σκοπιμότητα δεν μπορεί να το ακυρώσει και να το αμαυρώσει. Μόνο ειρωνεία και περιφρόνηση αξίζει στους εμπνευστές αυτής της προσπάθειας.
Ο αγώνας κατά του φασισμού πρέπει να είναι διαρκής, σήμερα που σηκώνει κεφάλι σε Ελλάδα και Ευρώπη. Καμία ανοχή στο ποιο σκοτεινό και απάνθρωπο δημιούργημα που σε περιόδους κρίσης, τον γεννάει, τον τρέφει και τον χρησιμοποιεί το σύστημα, για να διαιωνίσει την ύπαρξή του. Οι λαοί στο τέλος θα νικήσουν την βαρβαρότητα του συστήματος.
Η ανυπότακτη αριστερά σήμερα, οφείλει να εμπνέεται από τους αγώνες και τις θυσίες των λαών κατά του Φασισμού και στις σημερινές συνθήκες να καταστήσει την ύπαρξή της και τις ιδέες της, χρήσιμη δύναμη για τους λαούς στη πάλη για την υπεράσπιση της ειρήνης, της δημοκρατίας, κατά του ιμπεριαλισμού, για λαϊκή και εθνική κυριαρχία.
Η συμπόρευση όλων των δυνάμεων της αριστεράς σήμερα, μέσα από την διαφορετικότητα τους, (συμπεριλαμβανόμενου και του ΚΚΕ, που χρειάζεται να αντλήσει διδάγματα από την ιστορία και τον θετικό ρόλο που έπαιξε σε κρίσιμες περιόδους) αποτελεί αναγκαιότητα όσο ποτέ άλλοτε, στον αγώνα των λαών για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων που αμφισβητούνται, υπονομεύονται και καταργούνται. Σήμερα που οι εργαζόμενοι δέχονται μια συνεχόμενη επίθεση από το κεφάλαιο, αξιοποιώντας κρίσεις του συστήματος για να πάρουν πίσω δικαιώματα και κατακτήσεις πολλών δεκαετιών.
Σήμερα που η υγειονομική κρίση που βιώνουμε με την πανδημία, μετατρέπεται σε οικονομική κοινωνική κρίση και αμφισβήτηση των βασικών δικαιωμάτων, όπου η ντόπια και διεθνής ολιγαρχία θα προσπαθήσει να προστατεύσει τα υπερκέρδη της, μετακυλίοντας και πάλι την κρίση στις πλάτες των λαών, η συμπόρευση όλων των δυνάμεων της ανυπότακτης αριστεράς αποτελεί αναγκαιότητα.
Στάθης Λεουτσάκος
Συντονιστής ΠΓ Λαϊκής Ενότητας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου