Πέμπτη 28 Μαΐου 2020

Νίκη στον απεργό πείνας και δίψας Βασίλη Δημάκη!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Νίκη στον απεργό πείνας και δίψας Βασίλη Δημάκη!

Η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη είναι υπόλογοι για τη ζωή του Βασίλη

Με μία δραματική δήλωση της 24/5/2020, ο Βασίλης Δημάκης ανακοίνωσε ότι διακόπτει κάθε τροφή, νερό και επικοινωνία.

Αυτός ο νέος άνθρωπος δεν έχει πια κανένα άλλο όπλο να παλέψει απέναντι στον εμπαιγμό του από την Πολιτεία παρά το ύστατο, την ίδια του τη ζωή.

Ο Βασίλης Δημάκης, κρατούμενος φοιτητής στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του ΕΚΠΑ, ξεκίνησε έναν γιγαντιαίο αγώνα για το δικαίωμα του ίδιου, αλλά και όλων των κρατουμένων στην εκπαίδευση, όταν τον Απρίλιο μετήχθη παράνομα, με προσωπική απόφαση της Γενικής Γραμματέως Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφίας Νικολάου, από τις φυλακές Κορυδαλλού στις φυλακές Γρεβενών. Η μεταγωγή του ήταν μια εκδικητική κίνηση γιατί συμμετείχε ως εκπρόσωπος των κρατούμενων στις ειρηνικές κινητοποιήσεις για την αποσυμφόρηση των φυλακών εν μέσω πανδημίας COVID-19.

Από τις  8/5, όταν μετά από ένα μεγάλο κύμα αλληλεγγύης χιλιάδων πολιτών και φορέων αποφασίστηκε η μεταγωγή του πίσω στις φυλακές Κορυδαλλού, και μέχρι σήμερα, καμία από τις δεσμεύσεις της Πολιτείας δεν έχει υλοποιηθεί. Αντίθετα συνεχίζεται ο εμπαιγμός του Βασίλη. Αντί να οδηγηθεί στο κελί του στην Δ’ Πτέρυγα, απομονώθηκε και οδηγήθηκε στην ειδική πτέρυγα των κρατούμενων για τρομοκρατία στο υπόγειο των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού. Παρόλες τις υποσχέσεις, ο Βασίλης παραμένει κλεισμένος στο υπόγειο των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού ακόμη και μετά την λήξη της 14ήμερης καραντίνας, χωρίς να του παρέχεται δυνατότητα συμμετοχής στην εκπαιδευτική διαδικασία, χωρίς πρόσβαση σε υπολογιστή για τα μαθήματά του.

Η Λαϊκή Ενότητα δηλώνει την αμέριστη συμπαράστασή της στον αγώνα του Βασίλη Δημάκη για το αναφαίρετο δικαίωμά του στην εκπαίδευση και ενάντια στις εκδικητικές αυθαιρεσίες των υπευθύνων της Γενικής Γραμματείας Αντεγκληματικής Πολιτικής και του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Ο Βασίλης, έχοντας ήδη έναν ιδιαίτερα εξασθενημένο οργανισμό, δίνει τώρα την ύστατη μάχη για την αξιοπρέπεια και τα δικαιώματά του.

Να δικαιωθεί ο Βασίλης πριν να είναι αργά!

Γραφείο Τύπου Λαϊκής Ενότητας

25/5/2020

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου