Παρασκευή 22 Μαΐου 2020

Η καταστροφή του Περιβάλλοντος και της φυσικής ομορφιάς της Τήνου δεν θα περάσει

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η καταστροφή του Περιβάλλοντος και της φυσικής ομορφιάς της Τήνου δεν θα περάσει
Αφού μέσα στην πανδημία η ΝΔ χρησιμοποίησε τα μέτρα κατά του κορονοϊού ως ευκαιρία για να ψηφίσει μέτρα που προωθούν ακόμα μεγαλύτερη καταστροφή του περιβάλλοντος και παραδίδουν ακόμα και χώρους NATURΑ στα συμφέροντα των πολυεθνικών της ενέργειας, επιτίθεται τώρα με αγριότητα κατά των κατοίκων της Τήνου που υπερασπίζονται το νησί τους από την τεράστια αλλοίωση του φυσικού τοπίου και της φυσιογνωμίας του, που θα επιφέρει η εγκατάσταση ανεμογεννητριών  από  την γερμανικών συμφερόντων εταιρία «ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΕΠΕ» κοντά σε δύο από τα  ομορφότερα χωριά του, στην περιοχή Πράσα. Σημειωτέον, την άδεια για την καταστροφή του περιβάλλοντος της Τήνου είχε εγκρίνει η προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.
Είναι τουλάχιστον οξύμωρο το επιχείρημα ότι τα  βιομηχανικά  αιολικά πάρκα  και μάλιστα με έωλες ή και ανύπαρκτες περιβαλλοντικές μελέτες προστατεύουν  το περιβάλλον,  όταν η εγκατάσταση τους συνεπάγεται στην πραγματικότητα  τον αφανισμό του, και μάλιστα σε τεράστια κλίμακα και σε πάμπολλες περιοχές της χώρας.  Ειδικότερα για την Τήνο, η εγκατάσταση των συγκεκριμένων ανεμογεννητριών ανοίγει τον δρόμο και για την εγκατάσταση δύο ακόμη αιολικών πάρκων σε άλλες περιοχές του νησιού, με 20 ανεμογεννήτριες ύψους σχεδόν 100 μέτρων. Γι’ αυτό και η επιβολή τους δεν μπορεί να γίνει παρά μόνο με ξυλοδαρμούς, τραμπουκισμούς και ωμή βία των ΜΑΤ σε βάρος των κατοίκων.
Χαιρετίζουμε την αντίσταση των κατοίκων της Τήνου στις πράσινες μπίζνες που θυσιάζουν το περιβάλλον και τις ανάγκες τους στα επιχειρηματικά συμφέροντα.
Απαιτούμε την άμεση απόσυρση των ΜΑΤ από το νησί.
Γραφείο Τύπου Λαϊκής Ενότητας
22/5/2020

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου