Πέμπτη 7 Μαΐου 2020

Η Βενεζουέλα καταγγέλλει την εισβολή τρομοκρατών μισθοφόρων από την πολιτεία La Guaira

Η Βενεζουέλα καταγγέλλει την εισβολή τρομοκρατών μισθοφόρων από την πολιτεία La Guaira
Σήμερα, Κυριακή 3 Μαΐου του τρέχοντος έτους τις πρώτες πρωινές ώρες, μια ομάδα τρομοκρατών μισθοφόρων, οργανωμένη και εκπαιδευμένη στην Κολομβία, πραγματοποίησε επίθεση ενάντια στην εθνική κυριαρχία της Βενεζουέλας, επιδιώκοντας να αποβιβαστεί με πολεμικό υλικό στις ακτές του Macuto, στην Πολιτεία La Guaira.
Η επίθεση αυτή μπόρεσε να εντοπιστεί έγκαιρα, χάρη στο επαγγελματικό και επιστημονικό έργο των υπηρεσιών πληροφοριών και αντικατασκοπείας, καθώς και της μόνιμης εκτέλεσης της στρατιωτικής και αστυνομικής επιχείρησης “Μπολιβαριανή Ασπίδα”, η οποία εγγυάται τη συνεχή παρακολούθηση ολόκληρου του γεωγραφικού μας χώρου. Με αυτόν τον τρόπο, εξουδετερώθηκε μια νέα απόπειρα αποσταθεροποίησης, η οποία είχε στόχο να σπείρει το χάος και να δημιουργήσει ένα κύμα βίας στην κοινωνία της Βενεζουέλας.
Ως αποτέλεσμα της άμεσης αντίδρασης, μετά τη σύγκρουση αρκετοί από τους προαναφερθέντες μισθοφόρους σκοτώθηκαν και άλλοι συνελήφθησαν ενώ κάποιοι που συμμετείχαν στην οργάνωση της τρομοκρατικής επιχείρησης συνδέονταν και με το εμπόριο ναρκωτικών. Κατασχέθηκε επίσης σημαντική ποσότητα όπλων και εξοπλισμού, ενώ μέσα σε αυτά βρέθηκαν και όπλα που είχαν κλαπεί και χρησιμοποιηθεί στην ανατρεπτική ενέργεια της 30ης Απριλίου 2019.
Δύτες του Μπολιβαριανού Πολεμικού Ναυτικού διεξάγουν εις βάθος έρευνες  για τον εντοπισμό και την ανάκτηση εξοπλισμού και όπλων που προορίζονταν να χρησιμοποιηθούν από τρομοκράτες, τα οποία ενδέχεται να βρίσκονται στο βυθό, λόγω της ανατροπής ενός σκάφους. Ομοίως, ολόκληρο το Εδαφικό Αμυντικό Σύστημα, με την υποστήριξη των υπηρεσιών ασφαλείας, πραγματοποιεί περιπολίες και έρευνες, ειδικά στην παράκτια περιοχή, προκειμένου να εντοπίσει άλλους πιθανώς εμπλεκόμενους και τις διασυνδέσεις τους, οπότε και δεν αποκλείονται πρόσθετες συλλήψεις.
Αυτή η τελευταία απόπειρα προστίθεται σε έναν μακρύ κατάλογο επιθέσεων της αυτοκρατορίας της Βόρειας Αμερικής και των συμμάχων της, που περιλαμβάνει διεθνείς ποινικές κυρώσεις κατά κρατικών αξιωματούχων και φορέων, οικονομικό – χρηματοπιστωτικό αποκλεισμό, απόπειρες δολοφονίας, επιθέσεις σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις, σαμποτάζ των δημόσιων υπηρεσιών και πολλά άλλα που επιδιώκουν μόνο να επηρεάσουν την ειρήνη του λαού της Βενεζουέλας και να ανατρέψουν τη νόμιμα εκλεγμένη κυβέρνηση.
Οι Μπολιβαριανές Εθνικές Ένοπλες Δυνάμεις απορρίπτουμε κατηγορηματικά αυτές τις πράξεις παράλογης βίας, τις οποίες πάντα αντιμετωπίσαμε με επιτυχία για την υπεράσπιση της Πατρίδας, προσκολλημένοι σταθερά στο Σύνταγμα, την πίστη, τις ελευθεριακές και δημοκρατικές μας πεποιθήσεις, και την πολιτικο-στρατιωτική ένωση που μας κληροδότησε ο Ανώτατος Κομαντάντε Ούγκο Τσάβες.
Σε αυτή την περίπτωση, τα όπλα της Δημοκρατίας θριάμβευσαν για ακόμη μια φορά. Όλες οι στρατιωτικές μονάδες σε όλη την εθνική επικράτεια παραμένουν σε επιφυλακή, έτοιμες να ανταποκριθούν δυναμικά σε οποιαδήποτε άλλη απειλή. Ομοίως, επαναλαμβάνουμε την απόλυτη πίστη στον πολίτη Nicolás Maduro Moros, τον Συνταγματικό Πρόεδρο της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας, τον Αρχηγό μας, και την αμετάκλητη δέσμευση για εγγύηση της κυριαρχίας και της ανεξαρτησίας του Έθνους.
Καράκας, 3 Μαΐου 2020
Vladimir Padrino López
Δοικητής των Μπολιβαριανών Εθνικών Ενόπλων Δυνάμεων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου