Πέμπτη 7 Μαΐου 2020

Η Λαϊκή Ενότητα καταγγέλλει την αναλγησία του Υπουργείου Πολιτισμού προς τους καλλιτέχνες

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η Λαϊκή Ενότητα καταγγέλλει την αναλγησία του Υπουργείου Πολιτισμού προς τους καλλιτέχνες
Η κατάσταση που επικρατεί στους καλλιτέχνες, αλλά και η αντιμετώπιση τους από το Υπουργείο Πολιτισμού, καταδεικνύει τις ακολουθούμενες μνημονιακές πολιτικές, την απουσία συλλογικών συμβάσεων εργασίας και την απουσία στοιχειωδών κανόνων επαγγελματικής κατοχύρωσης των καλλιτεχνών.
Εργαζόμενοι δηλώνονται άλλοτε με διαφορετικές ειδικότητες, άλλοτε ως αυτοαπασχολούμενοι, με την αδήλωτη εργασία (απλήρωτες πρόβες) να κυριαρχεί, χωρίς ένσημα, με αποτέλεσμα από τους χιλιάδες καλλιτέχνες ελάχιστοι να έχουν πάρει το επίδομα των 800 ευρώ.
Η εξαίρεση αυτή σε συνδυασμό με την αναστολή λειτουργίας των θεατρικών σκηνών και συναυλιών για απροσδιόριστο διάστημα, οδηγεί χιλιάδες καλλιτέχνες σε αδυναμία στοιχειώδους επιβίωσης.
Η Λαϊκή Ενότητα απαιτεί:
α) Να συμπεριληφθούν άμεσα όλοι οι εργαζόμενοι στον πολιτισμό στο μέτρο στήριξης ειδικού σκοπού των 800 ευρώ
β) Να συμπεριληφθούν στους δικαιούχους της αποζημίωσης των 800 ευρώ και οι ΑΜΚΕ δηλ οι αστικές μη κερδοσκοπικές εταιρείες με αντικείμενο τον πολιτισμό ( θέατρο μουσική χορός δηλ παραστατικές τέχνες)
γ) Να επιμηκυνθεί το επίδομα ανεργίας στο σύνολο των ανέργων, μέχρι να ξεπεραστεί η κρίση, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
δ) Να εξασφαλιστεί πλήρη ασφαλιστική ικανότητα.
Η Λαϊκή Ενότητα στηρίζει και καλεί σε συμμέτοχη στο συλλαλητήριο που διοργανώνουν οι σκανδαλιστικοί φορείς των καλλιτεχνών την Πέμπτη 7/5/2020 12:00 το μεσημέρι στο Σύνταγμα.
Η υποστήριξη στα δίκαια αιτήματα των καλλιτεχνών είναι στήριξη στον ίδιο τον πολιτισμό
Γραφείο Τύπου Λαϊκής Ενότητας
6/5/2020

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου