Τρίτη 16 Μαρτίου 2021

Η ΛΑΕ Θεσσαλονίκης στηρίζει το Πανεργατικό Συλλαλητήριο Τετάρτη 17 Μάρτη, ώρα 6:00 μ.μ. στο άγαλμα Βενιζέλου

Θεσσαλονίκη 16 Μάρτη 2021

Η ΛΑΕ Θεσσαλονίκης στηρίζει το Πανεργατικό Συλλαλητήριο

Τετάρτη 17 Μάρτη, ώρα 6:00 μ.μ. στο άγαλμα Βενιζέλου

Ένας χρόνος πανδημίας και η αναλγησία της κυβέρνησης σε σχέση με την αντιμετώπισή της αναδεικνύεται κάθε μέρα. Αντί να επαναλειτουργήσει κλειστά νοσοκομεία και να ανοίξει νέα τμήματα, κλείνει μονάδες, μετατρέπει όλα τα Δημόσια Νοσοκομεία σε νοσοκομεία μίας νόσου, με τεράστιες συνέπειες για την υγεία του λαού και συνεχίζει να προστατεύει σκανδαλωδώς τον Ιδιωτικό Τομέα Υγείας.

Καλεί ιδιώτες γιατρούς με την υπόσχεση μισθών και αμοιβών για εφημερίες πολλαπλάσιων από τους μισθούς του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού που εργάζεται στα δημόσια Νοσοκομεία , στο οποίο εξακολουθεί να οφείλει απλήρωτες εφημερίες και υπερωρίες επί μήνες.

Προπαγανδίζει την χρησιμοποίηση κάποιων ιδιωτικών δομών υγείας για την αντιμετώπιση του covid 19, που αποζημιώνει αδρά, ενώ μετακινεί για να προσφέρουν υπηρεσίες σε αυτά γιατρούς από τα δημόσια νοσοκομεία.

Διαφημίζει το εμβολιαστικό πρόγραμμα, τάχα ότι προχωράει ικανοποιητικά, ενώ μέχρι τώρα έχει εμβολιαστεί μόνο το 1/20 του πληθυσμού.

Εμβόλια δεν υπάρχουν και η κυβέρνηση πλήρως υπάκουη στο διευθυντήριο της ΕΕ, δεν αναζητεί εμβόλια από άλλες πηγές. Η κυβέρνηση ουσιαστικά αδιαφορεί για την ζωή και την υγεία του λαού.

Χρησιμοποιεί την πανδημία σαν άλλοθι για προώθηση και ψήφιση αντιλαικών νομοσχεδίων και για ενίσχυση της αστυνομικής βίας και καταστολής.

Την ίδια ώρα, αξιοποιώντας την πανδημία, προχωράει την επίθεση στα εργατικά – λαϊκά δικαιώματα, δίχως φρένο. Χιλιάδες εργαζόμενοι βρίσκονται στην ανεργία. Χιλιάδες εργαζόμενοι έχουν δεχτεί ισχυρό πλήγμα στο εισόδημά τους, είτε βρίσκονται σε αναστολή είτε σε άλλα προγράμματα ενίσχυσης των επιχειρηματικών κερδών. Χιλιάδες εργαζόμενοι εργάζονται κακοπληρωμένοι κάτω από νέα απάνθρωπα ωράρια, χωρίς μέτρα προστασίας.

Ενώνουμε τη φωνή μας με άλλους εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, με τους φοιτητές για την υπεράσπιση της υγείας και διεκδικούμε τα δικαιώματά μας, κόντρα στον αυταρχισμό και την καταστολή.

Η Λαϊκή Ενότητα Θεσσαλονίκης στηρίζει το συλλαλητήριο την Τετάρτη 17 Μάρτη στις 6.00΄μ.μ. στο άγ. Βενιζέλου.

Αγωνιζόμαστε ενάντια στις καταστροφικές νεοφιλελεύθερες πολιτικές της κυβέρνησης.

Αγωνιζόμαστε για τη ζωή και την υγεία μας, για τη ζωή και την υγεία του λαού.

Το Γραφείο Τύπου

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου