Τετάρτη 3 Μαρτίου 2021

Λαϊκή Ενότητα: Ο ΣΥΡΙΖΑ για την ΥΓΕΙΑ – Εκ των υστέρων υποσχέσεις αλλά και εμμονή στα ΣΔΙΤ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 ΣΥΡΙΖΑ για την ΥΓΕΙΑ : Εκ των υστέρων υποσχέσεις αλλά και εμμονή στα ΣΔΙΤ

Η παρουσίαση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ για την Υγεία αποδεικνύει για μια ακόμα φορά ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν έχει κανένα πρόβλημα να κάνει μια ακόμα «κωλοτούμπα», προκειμένου να χαϊδέψει αυτιά και ταυτόχρονα να «ξεπλυθεί» για τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που ακολούθησε ως κυβέρνηση.

Έτσι ο ΣΥΡΙΖΑ ενδεικτικά ανάμεσα στα άλλα υπόσχεται:

– Την αύξηση των δημόσιων δαπανών για την Υγεία, όταν ως κυβέρνηση μείωσε την κρατική χρηματοδότηση

– Χιλιάδες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, όταν κατά την διάρκεια της διακυβέρνησης δεν κινήθηκε με αποφασιστικότητα σε αυτή την κατεύθυνση αλλά αντίθετα προχώρησε σε «προσλήψεις» εργαζομένων με ελαστικές εργασιακές σχέσεις.

– Την μονιμοποίηση των συμβασιούχων, όταν ως κυβέρνηση αλλά και πρόσφατα τα στελέχη του ισχυρίζονταν ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει λόγω συνταγματικών περιορισμών

– Την αύξηση των μισθών των υγειονομικών, όταν με το δικό του μισθολόγιο μείωσε περαιτέρω τους μισθούς τους

– Το άνοιγμα των κλειστών νοσοκομείων, που ως κυβέρνηση τα κράτησε κλειστά

– Υπόσχεται ανάπτυξη νέων δομών και ανανέωση του τεχνολογικού εξοπλισμού, όταν στη δική του διακυβέρνηση συνεχίστηκε η απαξίωση τους και η απουσία νέων επενδύσεων.

Όμως την ίδια ώρα που υπόσχεται όλα αυτά:

– Επιμένει στις συμπράξεις του Δημόσιου με τον Ιδιωτικό Τομέα με τον μανδύα του ορισμού κριτηρίων στη λειτουργία του, αφήνοντας ανοικτό το πεδίο ώστε οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι να συνεχίσουν την κερδοσκοπία τους.

– Αρνείται να βάλει «χέρι» στο χώρο του φαρμάκου, να αγγίξει το θέμα της ανάγκης δημιουργίας Εθνικής Φαρμακοβιομηχανίας για την παραγωγή βασικών φαρμάκων και υγειονομικού υλικού, παρά τα προβλήματα εφοδιασμού που εμφανίστηκαν στην περίοδο της πανδημίας.

Ο κ. Τσίπρας και ο νεοφιλελεύθερος ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι μόνο αναξιόπιστος αλλά ανίκανος να αντιπαρατεθεί στην αντιυγειονομική και καταστροφική πολιτική της κυβέρνησης.

Απέναντι σε αυτή την πολιτική, η Λαϊκή Ενότητα θεωρεί ότι είναι ανάγκη οι δυνάμεις της Αριστεράς να συμβάλλουν για την συγκρότηση ενός μεγάλου λαϊκού κινήματος, που θα διεκδικήσει ένα άλλο Δημόσιο Δωρεάν Σύστημα Υγείας που θα καλύπτει καθολικά τις ανάγκες του λαού χωρίς αποκλεισμούς, θα στηρίζει τους εργαζόμενους της υγείας και θα έρχεται σε σύγκρουση με τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα που λυμαίνονται αυτόν τον κρίσιμο κοινωνικό τομέα.

Το Γραφείο Τύπου

3/3/2021

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου