Κυριακή 21 Μαρτίου 2021

Άρση του αποκλεισμού των ΗΠΑ κατά της Κούβας!

Άρση του αποκλεισμού των ΗΠΑ κατά της Κούβας!

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ στην 2η Συνάντηση εργασίας #UnBlockCuba
ΑΜΕΣΗ ΑΡΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΚΟΥΒΑΣ Δευτέρα 29 Μαρτίου, 7 μ.μ. https://us02web.zoom.us/j/86753470678?pwd=OVkxdDdwQzd4Uy9ETndJcnVvM3BEZz09

Αγαπητοί φίλοι και φίλες,
Σήμερα, σε καιρό πανδημίας, εξακολουθεί να δικαιώνεται η απόφαση του κουβανικού λαού για μια ανεξάρτητη πορεία με γνώμονα τις λαϊκές ανάγκες στην Κούβα και στον κόσμο. Όπως ήδη γνωρίζετε, ενώ η Κούβα αντιμετωπίζει την πανδημία με όλα τα μέσα που διαθέτει, προσφέροντας ταυτόχρονα τη βοήθειά της όπου της έχει ζητηθεί, οι κυβερνήσεις των ΗΠΑ και της ΕΕ επιμένουν στη σκλήρυνση του οικονομικού, εμπορικού, και χρηματοπιστωτικού αποκλεισμού (εμπάργκο). Σε μια εποχή που η βορειοαμερικανική κυβέρνηση μετατρέπει τις οικονομικές κυρώσεις σε γενικευμένο όπλο κατά όλων των χωρών που αμφισβητούν με κάποιο τρόπο την πολιτική τους, η αλλαγή στη διακυβέρνηση των ΗΠΑ δεν έχει αλλάξει την πολιτική του στραγγαλισμού της σοσιαλιστικής Κούβας που ακολουθεί εδώ και 60 χρόνια η Ουάσιγκτον. Η ΕΕ από την πλευρά της έφτασε πρόσφατα στο σημείο να ανακαλέσει ακόμα και τον Πρέσβη της στην Κούβα, μόνο και μόνο επειδή ο τελευταίος στήριξε κείμενο που καλούσε τον Πρόεδρο Μπάιντεν να άρει τον αποκλεισμό.
Στη σημερινή κρίσιμη για την Κούβα συγκυρία, το κίνημα αλληλεγγύης αναπτύσσεται δυναμικά διεθνώς, διαδίδοντας την αλήθεια της Κούβας και καλώντας κάθε δημοκρατικά σκεπτόμενο άνθρωπο να πάρει θέση ενάντια σε έναν αποκλεισμό που γίνεται ακόμα πιο δολοφονικός. Η πανευρωπαϊκή καμπάνια #UnblockCuba ξεκίνησε στην Ελλάδα με την πρώτη διαδικτυακή συνάντηση εργασίας τον 10/2020. Αναπτύχτηκε με μια σειρά πολύπλευρων εκδηλώσεων και επικεντρώθηκε στην καμπάνια συγκέντρωσης υπογραφών για την κατάργηση του αποκλεισμού που μετρά ήδη πάνω από 2.500 υπογραφές. Η καμπάνια για την απονομή του Βραβείου Νόμπελ στους γιατρούς της Κούβας, που ξεκίνησε από την Ελλάδα συσπειρώνοντας δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους, είναι ήδη διεθνής και αγκαλιάζει δεκάδες χώρες. Οι πορείες με το όνομα «Γέφυρες Αγάπης» και βασικό τους σύνθημα την άρση του αποκλεισμού, ξεδιπλώνονται από τη μία ακτή στην άλλη των ΗΠΑ και του Καναδά. Στην Ευρώπη το πανευρωπαϊκό κάλεσμα για πάλη ενάντια στον αποκλεισμό της Κούβας, εμπλουτίζεται με σειρά από πρωτοβουλίες, όπως η διαρκής πορεία γύρω από το Δουβλίνο στην Ιρλανδία, η προγραμματισμένη πορεία με ποδήλατα από την πρεσβεία της Κούβας έως την πρεσβεία των ΗΠΑ στο Βερολίνο κ.α. ενώ το μάζεμα των υπογραφών για λήξη του αποκλεισμού, συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς σε δεκάδες χώρες.
Στα πλαίσια αυτής της εξελισσόμενης διεθνώς καμπάνιας, σας προσκαλούμε σε μια διαδικτυακή συνάντηση εργασίας για την προώθηση της πανευρωπαϊκής πρωτοβουλίας #UnblockCuba, ώστε να ακουστούν ακόμα δυνατότερα οι φωνές μας και από την Ελλάδα.
Σας περιμένουμε τη Δευτέρα 29 Μάρτη στις 7μμ.

Πολιτιστικός Σύλλογος «Χοσέ Μαρτί»
16/3/21

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου