Παρασκευή 5 Μαρτίου 2021

Λαϊκή Ενότητα: Η ποινικοποίηση των διαδηλώσεων δεν θα περάσει

 

EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Η ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΩΝ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

 Συλλογικές και ατομικές διώξεις, κατά πολιτικών και κοινωνικών φορέων, αλλά και φυσικών προσώπων, για τις διαδηλώσεις που γίνονται καθημερινά, για την υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών, εξήγγειλε η ΕΛΑΣ, υπό την πολιτική καθοδήγηση του υπουργού της βίας Χρυσοχοΐδη και της ΝΔ του Μητσοτάκη.

Είναι δεδομένη η κυβερνητική κατεύθυνση του αστυνομικού κράτους και της καταστολής, που επιχειρεί να επιβάλει η ΝΔ, υπό το φόβο των αντιστάσεων στην εγκληματική πολιτική της και για να συσπειρώσει τα πιο αντιδραστικά τμήματα της ελληνικής κοινωνίας γύρω από το δόγμα Νόμος και Τάξη. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, αφού απέτυχε η φυσική καταστολή και η χρήση της δολοφονικής αστυνομικής βίας, υπό την πίεση των δεκάδων χιλιάδων διαδηλωτών που βγαίνουν κάθε μέρα στο δρόμο, ενεργοποιείται ο δικαστικός μηχανισμός και η ποινική καταστολή.

Η ΝΔ δεν μπορεί να επιβάλει τις αντιδραστικές πολιτικές της, ούτε αυτές διαθέτουν νομιμοποίηση στην κοινωνία. Όπου, επομένως, δεν πίπτει λόγος, πίπτει ράβδος. Από τον Νοέμβριο της περσινής χρονιάς έχουν γίνει πολλές εκατοντάδες συλλήψεις με στημένα κατηγορητήρια για τη συμμετοχή σε διαδηλώσεις και συγκεντρώσεις. Ταυτόχρονα έχουν ήδη κληθεί για εξηγήσεις συνδικαλιστικά στελέχη, όπως ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, η Πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ, η Πρόεδρος της ΕΝΙΘ, για δήθεν παράνομες συγκεντρώσεις. Ενώ δεκάδες έχουν τραυματιστεί από τα πάνοπλα ΜΑΤ στις διαδηλώσεις και έχουν καταλήξει στα νοσοκομεία.

Σήμερα, στρέφονται ευθέως κατά του δημοκρατικού δικαιώματος στη διαδήλωση, κατά μαζικών κοινωνικών φορέων και επιτροπών, οργανώσεων της αριστεράς και κοινοβουλευτικών κομμάτων, γιατί άσκησαν το αναφαίρετο συνταγματικό τους δικαίωμα να διαδηλώσουν άνευ αδείας της αστυνομίας!

Οι εκτροπές στις οποίες προχωρά η συγκεκριμένη κυβέρνηση είναι διαρκείς. Παράλληλα με την εξαγγελία διώξεων, η ίδια αγνοεί επιδεικτικά το δίκαιο που η ίδια θέσπισε και το ίδιο το γράμμα του νόμου στην υπόθεση του Δημήτρη Κουφοντίνα, προχωρά σε σωρεία έκνομων ενεργειών, τολμά να εγκαλεί συνήγορο υπεράσπισης από το βήμα της βουλής ως υποκινήτρια ταραχών.

Ας γνωρίζει όμως ο κ. Μητσοτάκης, που έχει στοχεύσει να γίνει η Θάτσερ των Βαλκανίων, ότι δεν μας φοβίζει.

Η κοινωνία δεν πρόκειται να μπει στο γύψο. Ο αγώνας για τις δημοκρατικές ελευθερίες και τα δικαιώματα θα συνεχιστεί και θα κλιμακωθεί.

Καλούμε όλες τις αριστερές, δημοκρατικές και προοδευτικές δυνάμεις, τους κοινωνικούς φορείς, κάθε προοδευτικό πολίτη να πάρει θέση.

Καλούμε στην συγκρότηση ενός μαζικού, ενιαίου μετώπου υπεράσπισης των δημοκρατικών δικαιωμάτων και των λαϊκών ελευθεριών με τη συμμετοχή φορέων του μαζικού κινήματος, πολιτικών συλλογικοτήτων, κομμάτων και οργανώσεων.

Το Γραφείο Τύπου 5/3/2021

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου