Παρασκευή 12 Μαρτίου 2021

ΛΑ.Ε.: Διαρκής μαζική κινητοποίηση για να αποτραπεί το σχέδιο οικοδόμησης αυταρχικού αστυνομικού κράτους

Η διαρκής μαζική κινητοποίηση του λαού για τη δημοκρατία δείχνει ότι το σχέδιο της κυβέρνησης να οικοδομήσει ένα αυταρχικό αστυνομικό κράτος μπορεί να ανατραπεί!

Δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη έσπασαν χθες στην πράξη την τρομοκρατία που προσπαθούν να διασπείρουν η κυβέρνηση και η αστυνομία και έδωσαν μια ηχηρή απάντηση στο όργιο καταστολής που ξετυλίγεται τις τελευταίες μέρες. Χαιρετίζουμε την πρωτοφανή σε μαζικότητα τα τελευταία χρόνια φοιτητική διαδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, ενάντια στην εισβολή της ΕΛΑΣ στο Πανεπιστήμιο του ΑΠΘ. Χαιρετίζουμε και την ανθρώπινη λαοθάλασσα στη συγκέντρωση και πορεία που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στο πλαίσιο της Ημέρας Δράσης για τα δημοκρατικά δικαιώματα και ενάντια στον αυταρχισμό, που καλούσαν η πρωτοβουλία δικηγόρων και νομικών, μαζικοί φορείς, και οι φοιτητικοί σύλλογοι, που ήταν η πιο μαζική από τις μεγάλες, καθημερινές σχεδόν, διαδηλώσεις που πραγματοποιούνται εδώ και δύο εβδομάδες. Η κυβέρνηση και οι ένστολοι του Χρυσοχοΐδη απέτυχαν να καταστείλουν τη φωνή του λαού, φοιτητών και εργαζομένων, ενάντια στην πολιτική του αυταρχισμού και της περιστολής κάθε δικαιώματος.

Η κυβέρνηση έχοντας επιλέξει ως στρατηγική αυτήν της έντασης και της κοινωνικής πόλωσης, έχει επιδοθεί σε ένα κρεσέντο καταστολής και αυταρχισμού. Σαν να μην έφτανε η αναίτια βίαιη επίθεση σε πολίτες της Νέας Σμύρνης πριν λίγες μέρες, που αποτέλεσε την σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της οργής, και ήταν αφορμή για να βγουν δεκάδες χιλιάδες κόσμου στο δρόμο, αποφάσισε να εισβάλλει στο ΑΠΘ ξημερώματα, ώστε να εκκενώσει την Πρυτανεία του ιδρύματος από Φοιτητικούς Συλλόγους κι ενώ ήταν γνωστό ότι η κατάληψη επρόκειτο την ίδια ημέρα να λήξει. Θυμίζοντας ευθέως τις εποχές της χούντας και του κτηνώδους σπουδαστικού της ασφάλειας, άντρες της ασφάλειας έδειχναν με το δάχτυλο ποιοι φοιτητές θα συλληφθούν και δυνάμεις των ΜΑΤ απομάκρυναν με την βία όποιον πλησίαζε στο χώρο, ακόμη και καθηγητές του πανεπιστημίου.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιμένει στην πολιτική της καταστολής και του αυταρχισμού, γιατί επιχειρεί προληπτικά να αντιμετωπίσει την κοινωνική δυσαρέσκεια που παράγεται ήδη από την εγκληματική αντιμετώπιση της πανδημίας, που έχει οδηγήσει σε χιλιάδες νεκρούς και έχει γονατίσει το ΕΣΥ και η οποία μπορεί άμεσα να οδηγήσει σε κοινωνικές αντιδράσεις. Παράλληλα, επενδύει στρατηγικά σε αυτήν την πολιτική της έντασης και επιμένει, προσπαθώντας να τρομοκρατήσει το φοιτητικό και το λαϊκό κίνημα με την επίδειξη πυγμής και την επιβολή του δόγματος «νόμος και τάξη», προκειμένου να ικανοποιήσει ένα τμήμα της αντιδραστικής εκλογικής της βάσης στο οποίο δεν μπορεί και δεν θέλει να παρέχει τίποτα άλλο πέρα από το «θέαμα» που προσφέρει η καταστολή.

Η κυβέρνηση, θορυβούμενη από τον όγκο και την πλατιά συσπείρωση της πρόσφατης κινητοποίησης στη Νέα Σμύρνη, αλλά και από τις καθημερινές διαδηλώσεις χιλιάδων λαού για τα δημοκρατικά δικαιώματα, θέλησε να επιταχύνει τους κατασταλτικούς σχεδιασμούς της και να πάρει ρεβάνς από τη νεολαία και το λαϊκό κίνημα.

Η μεγαλειώδης διαρκής κινητοποίηση πλατειών κοινωνικών στρωμάτων, δικηγόρων και νομικών, επιστημόνων, καλλιτεχνών, συνδικάτων, φοιτητών, δείχνει ότι ο σχεδιασμός της κυβέρνησης να επιφέρει μια κατασταλτική και θεσμική αυταρχική τομή στη λειτουργία του κράτους συναντά τις αντιστάσεις της κοινωνίας. Παρά το όργιο καταστολής και τον απόλυτο έλεγχο των ΜΜΕ της λίστας Πέτσα από την κυβέρνηση, ο λαϊκός παράγοντας εδώ και δύο εβδομάδες έχει εισβάλει στο πολιτικό προσκήνιο και έχει αποκαλύψει το σχέδιο αυταρχικής κλιμάκωση που μεθοδεύεται από τη ΝΔ. Η διαρκής και διευρυνόμενη συσπείρωση κλάδων και ευρέων τμημάτων δημοκρατικών πολιτών δείχνει ότι οι αυταρχικοί σχεδιασμοί της κυβέρνησης μπορούν να ανατραπούν.

Οι πρωτοβουλίες συνδικαλιστών, καλλιτεχνών και κλάδων, οι χιλιάδες πολίτες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Πρωτοβουλίας Δικηγόρων και Νομικών, που έχει σταθεί πρωτοπόρα σε αυτόν τον αγώνα για τη δημοκρατία, είναι ένα μεγάλο κοινωνικό ρεύμα υπεράσπισης των δημοκρατικών δικαιωμάτων που απειλούνται στη χώρα μας. Το ρεύμα αυτό, μπορεί και πρέπει να στηριχθεί, να μεγαλώσει και να συγκροτήσει την ασπίδα του λαού που θα βάλει φραγμό στην επιχείρηση αντιδημοκρατικής και αντισυνταγματικής εκτροπής που ενορχηστρώνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη και υλοποιεί ο Υπουργός της βίας Χρυσοχοΐδης.

Απαιτούμε την απελευθέρωση όλων των προσαχθέντων από το ΑΠΘ.

Να καταργηθεί άμεσα η ομάδα ΔΡΑΣΗ που θέτει τη ζωή των πολιτών σε κίνδυνο.

Η κυβέρνηση στήνοντας αστυνομικό κράτος, σπέρνει ανέμους και θα θερίσει θύελλες!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου