Τρίτη 2 Μαρτίου 2021

Η Λαϊκή Ενότητα καταγγέλλει τη λογοκρισία από το Facebook και την διαγραφή σελίδων και αναρτήσεων

Η Λαϊκή Ενότητα καταγγέλλει τη διαγραφή από το Facebook της ιστοσελίδας της οργάνωσης “Συνάντηση” και τη σωρεία αντιδημοκρατικών περιορισμών σε δημοσιογράφους, συνδικαλιστές και χρήστες.

Το τελευταίο διάστημα η πλατφόρμα του Facebook κατεβάζει αυθαίρετα αναρτήσεις χρηστών και συλλογικοτήτων που αναφέρονται στο αίτημα του απεργού πείνας κρατούμενου Δημήτρη Κουφοντίνα και την παραβίαση του κράτους δικαίου. Δεν πρόκειται για μεμονωμένα περιστατικά. Δεκάδες φορείς έχουν καταγγείλει αυθαίρετη διαγραφή αναρτήσεων και επιβολή περιορισμών. Δικηγόροι και δημοσιογράφοι όπως ο Κ. Πουλής, ο Θανάσης Καμπαγιάννης, η παράταξη δικηγόρων Εναλλακτική Παρέμβαση και άλλες συλλογικότητες δέχθηκαν αποκλεισμό αναρτήσεων που μιλούν για το θέμα για λόγους δημοσιογραφικής ενημέρωσης ή έκφρασης μιας νομικής θέσης. Ο φωτογράφος Μ. Λώλος δέχθηκε διαγραφή φωτογραφιών από τη διαδήλωση της 1/3. Το ίδιο και το δημοσιογραφικό μέσο The Press Project. Αποκορύφωμα ήταν η οριστική διαγραφή της σελίδας της πολιτικής οργάνωσης “Συνάντηση για μια Αντικαπιταλιστική Διεθνιστική Αριστερά”. Το ότι μέσα κοινωνικής δικτύωσης αντλούν από σκοτεινούς διαύλους και διεργασίες την εξουσία να φιμώνουν πολιτικές οργανώσεις αποτελεί μείζον ζήτημα για τη δημοκρατία και πρέπει να αντιμετωπιστεί με πλατιά πολιτική καταγγελία και τη μέγιστη συσπείρωση των δυνάμεων του κινήματος και του δημοκρατικού αγώνα. Οφείλουν να βγουν όλα στο φως για το ποιοι φορείς και υποκείμενα και με βάση ποιες εντολές και ποια κριτήρια διαχειρίζονται αυτούς τους περιορισμούς και επιβάλλουν λογοκρισία σε οργανώσεις, σε δημοσιογράφους και κάθε πολίτη.

Οι οργανώσεις και οι δυνάμεις της αριστεράς και του αγώνα δεν πρόκειται να υποχωρήσουν από τον αγώνα που δίνουν για τα δικαιώματα και την κοινωνική δικαιοσύνη μπροστά σε αυθαίρετες, σκοτεινές μεθοδεύσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου