Τρίτη 7 Ιουνίου 2016

ΤΟ ΝΕΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ... ΓΕΡΜΑΝΟΚΡΑΤΙΆΣ!

ΤΟ ΝΕΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ... ΓΕΡΜΑΝΟΚΡΑΤΙΆΣ!

E-mailΕκτύπωσηPDF
(Τρι. 7/6/16 - 13:30)
ΦΤΗΝΟΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΣΠΑΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ Η ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ
Του ΑΡΗ ΘΑΛΑΣΣΙΝΟΥ  
Εξερχόμενοι από τη μαραθώνια σύσκεψη που έγινε τη Δευτέρα στο Μαξίμου, οι υπουργοί Εσωτερικών, Π. Κουρουμπλής και Εργασίας, Γ.Κατρούγκαλος, ανακοίνωσαν μετυμπανοκρουσίες ότι ο Αλέξης Τσίπρας θακαταθέσει στις 24 Ιουλίου, ημέρα αποκατάστασης της Δημοκρατίας, την κυβερνητική πρόταση για τησυνταγματική αναθεώρηση. Το “μενού” προβλέπει, απ' ό,τι μας είπαν οι δύο υπουργοί, αναθεώρηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών, αναλογικότερο εκλογικό σύστημα, επανατοποθέτηση τωνσχέσεων Εκκλησίας- κράτους και ενίσχυση του θεσμού των δημοψηφισμάτων. Όλα αυτά με μπόλικη σως περί “άμεσης δημοκρατίας” και “αναβάθμισης του ρόλου των πολιτών”.
Ποιον προσπαθούν, άραγε, να κοροϊδέψουν οι (αν)εγκέφαλοι της κυβερνητικής προπαγάνδας; Πιστεύουν στ' αλήθεια ότι θα μαγέψουν έναν εξοντωμένο από την καλοκαιρινή καταιγίδα περικοπών και φόρων λαό με “θεσμικές” χάντρες και καθρεφτάκια; Για ποιο νέο σύνταγμα της Ελληνικής Δημοκρατίας έχουν το θράσος να μιλάνε οι άνθρωποι που προώθησαν- με το μνημόνιο και το πολυνομοσχέδιο, τον κόφτη και το υπερταμείο των 99 χρόνων, την παράδοση της δημόσιας περιουσίας και των δημοσίων εσόδων στην τρόικα- την κατάλυση κάθε έννοιας δημοκρατίας και εθνικής κυριαρχίας;
Όλη η εξουσία στην τρόικα”! Αυτό είναι το Άρθρο 1 του άγραφου, αλλά πραγματικού καταστατικού χάρτη που διέπει τη μνημονιακή Μπανανία μας. Όλα τ' άλλα είναι μια φτηνή προσπάθεια αντιπερισπασμού από τα καυτά και αγωνιώδη προβλήματα της λαϊκής πλειοψηφίας. Και χρειάζεται υποκρισία χιλίων καρδιναλίων για να υπόσχεται ότι θα ενισχύσει το ρόλο των δημοψηφισμάτων αυτή η κυβέρνηση που ακύρωσε πραξικοπηματικά, κατ' εντολή της τρόικα, το υπερήφανο ΟΧΙ του ελληνικού λαού στο πρώτο και τελευταίο σημαντικό δημοψήφισμα που διεξήχθη ποτέ σ' αυτή τη χώρα μετά την κατάργηση της μοναρχίας.
Στις 24 Ιουλίου, περίπου ένα χρόνο μετά την ταπεινωτική συνθηκολόγηση του περασμένου καλοκαιριού, η Ελλάδα του μόχθου θα πενθεί την κατάλυση της δημοκρατίας και θα αναζητά νέους δρόμους εξόδου από τη μνημονιακή φυλακή της. Οι μόνοι που θα γιορτάζουν θα είναι ο Αλέξης Τσίπρας και η θλιβερή παρέα του, θυμίζοντας τον τρελό του χωριού που πήγαινε στην κηδεία φωνάζοντας: Πέντε- πέντε την ημέρα, κι εκατό την εβδομάδα!
Τρίτη 7 Ιουνίου 2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου