Τρίτη 14 Ιουνίου 2016

Ο “ΛΕΒΕΝΤΗΣ” ΠΟΛΑΚΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΛΑΕΤΖΗΔΕΣ

                           
Όταν μετά το 2010 και την υπογραφή του πρώτου μνημονίου από τον ΓΑΠ, υπουργοί και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ δέχοντο διαμαρτυρίες καιγιουχαϊσματα, στις δημόσιες παρουσίες τους, η τότε ηγεσία του ΠΑΣΟΚ είχε έτοιμη την αποστομωτική απάντηση: τα επεισόδια οργανώνει ο ΣΥΡΙΖΑ και με τις πρακτικές των “αντισυγκεντρώσεων” αντιγράφει την ακροδεξιά.
Σήμερα όλοι γνωρίζουν ότι έκτοτε, το άλλοτε κραταιό ΠΑΣΟΚ, διασύρθηκε και καταβαραθρώθηκε μέσα στη γενική χλέυη.
Ο πάλαι ποτέ “ΑντάρΣυος” και όψιμος Συριζαίος, Παύλος Πολάκης, δεν έχει διδαχθεί τίποτα και δεν βγάζει κανένα συμπέρασμα από την κακή τύχη του ΠΑΣΟΚ.
Αντίθετα, “ζηλεύει” και ακολουθεί κατά πόδας τη δόξα του!
Ο Παύλος Πολάκης αντί να προβληματιστεί από τις μαζικές και οργισμένες αντιδράσεις των κατοίκων της Ιεράπετρας αλλά και τις αντιδράσεις, όπου βρεθεί και όπου σταθεί, των πολιτών στο πρόσωπο του και ενάντια στην κυβέρνηση, έχει και αυτός έτοιμη, αλά ΠΑΣΟΚ, την εύκολη απάντηση: “έγινε, όπως είπε, show από δέκα ακροδεξιούς και πέντε Λαετζήδες για τις ανάγκες των καναλιών που ήθελαν φασαρία”.
Θαυμάστε πολιτική κρίση και ήθος από ένα υπουργό της “πρώτης φορά Αριστεράς”.
Και αν το ΠΑΣΟΚ, τότε, είχε κάποια δικαιολογία, - που δεν είχε, - σήμερα οι διάφοροι Πολάκηδες του ΣΥΡΙΖΑ δεν διαθέτουν καμία και το χειρότερο υπερακοντίζουν, προβάλλοντας ξεδιάντροπα μια λογική “αριστεροχουντισμού” σε νέα πιο εμετική έκδοση.
Οι “Πολάκηδες” του ΣΥΡΙΖΑ και ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ γνωρίζουν, κάνουν ότι δεν βλέπουν ότι οι λαϊκές αποδοκιμασίες κατά υπουργών και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, έχουν εξαπλωθεί σε όλη την Ελλάδα και έχουν προσλάβει μορφή χιονοστιβάδας και ενός νέου πρωτότυπου ιδιόμορφου και αυθόρμητουκινήματος, το οποίο έχει βαθιά πολιτικά χαρακτηριστικά.
Και αυτό το κίνημα δεν έχει καμιά σχέση και επαφή με την καρικατούρα του “μνημονιακού”#Παραιτηθείτε, που νεοφιλελεύθεροι μνημονιακοί διοργανώνουν την Τετάρτη (15/6) στο Σύνταγμα.
Βρίσκεται στον αντίποδα του.
Και όμως ο Πολάκης και το “μόρφωμα” στο οποίο ανήκει, ακολουθούν κατά πόδας την παλιά συνταγή ΠΑΣΟΚ σε ακόμα χειρότερη έκδοση.
Η ιστορία επαναλαμβάνεται ως ακόμα πιο χοντροκομμένη φάρσα.
Πολάκης και ΣΥΡΙΖΑ δεν θα έχουν απλώς το ίδιο αλλά πολύ χειρότερο πολιτικό κατάντημα από εκείνο του ΠΑΣΟΚ.
Θα έχουν πολύ κακό τέλος.
Η Ιεράπετρα στέλνει ένα ενωτικό μήνυμα πολιτών που αποδοκιμάζουν και διεκδικούν ένα καινούργιο ελπιδοφόρο αύριο.
Ο Πολάκης αντιπροσωπεύει το παλιό, το σάπιο και το ξεπεσμένο που καταστρέφει και πνίγει μια χώρα.
Ο Πολάκης είναι το παρελθόν, η διαμαρτυρία των πολιτών της Ιεράπετρας αντιπροσωπεύει το μέλλον.  

Ρένα Ζ.
Τρίτη 14 Ιουνίου 2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου